En levande stadskärna är på väg att bli ett minne blott på de flesta orter i takt med att våldet eskalerar

Morgonens nyhetsrubriker ger den vanliga bilden av den grova kriminalitetens framfart – skottlossningar, flera bränder och en ny explosion vid ett flerfamiljshus. Men vi är börjar bli så vana nu att ingen knappt reagerar så länge ingen dör.

I går skrev Centerpolitikerna Diana Zadius och Freija Carlsson ett debattinlägg i Aftonbladet om det eskalerande våldet i Uppsala, där framförallt otryggheten bland kvinnor är ett växande problem och man nämner bland annat de två systrarna som nyligen misshandlades oprovocerat på öppen gata.

Zadius och Carlson kräver omedelbara åtgärder och menar att det här inte kan vänta i fem år – fler kameror, fler ordningsvakter och poliser samt en levande stadskärna där folk är i rörelse är några saker som skulle kunna få effekt eftersom kriminalitet och våld inte längre utspelas i skuggorna utan på öppen gata.

Debattörerna har helt rätt i det de skriver och fler patrullerande poliser som är tungt beväpnade som i andra länder, till exempel Italien, hade behövts i alla orter i landet från norr till söder. Då hade kanske medborgarna vågat sig ut på gatorna igen. Men det finns inga resurser som det heter och istället prioriterar man annat.

Det är inte konstigt alls att folk i Sverige överlag nu hellre håller sig hemma eftersom man är rädd för att bli överfallen, rånad, knivhuggen, våldtagen, råka komma i vägen för en skottlossning eller bli grovt misshandlad. Likt den där mannen i Oskarshamn som jag skrev om igår som helt oprovocerat blev överfallen av tre okända män som misshandlade honom rejält med ett järnrör. Nästa gång kanske det är jag, du eller någon vi håller kär som ligger där på gatan, bara för att ett par ligister kände för att puckla på någon – dessutom sker överfallen även mitt på ljusa dagen numera.

Det finns inga spärrar, det finns inget motstånd, polisen lyser med sin frånvaro och de flesta riskerar inte ens att åka fast – klart de gör som de vill när vi har en sorts anarki i landet.

När människor ringer polisen har polisen oftast inte tid att komma heller, vilket många som bor i mindre orter fått uppleva. I många fall läggs ärenden ned och förövarna kan fortsätta leva rövare i samhället. Det är klart att medborgarna tappar förtroendet för rättsväsendet när de inser att ingen finns där för att skydda dem.

Det här är en fråga om rikets och medborgarnas säkerhet och det åligger regeringen att ta tag i det här – det är inget som enskilda kommuner ska behöva ta på sig själva. Att vi tyvärr begåvats med den sämsta regeringen genom tiderna, där justitieminister Morgan Johansson duckar för alla problem samtidigt som Damberg tjatar om att man har läget under kontroll trots att alla kan se att så inte är fallet, är tyvärr den bittra verkligheten.

Men det är som om vi alla befinner oss i ett sorts vakum där regeringssupportrarna blint hyllar ledarna samt inte ser några problem och vi andra förfasas över det som sker i samhället, men håller oss tysta medan vi går runt och väntar på ett mirakel som aldrig kommer. När är det nog?

#onlyinsweden

9 reaktioner till “En levande stadskärna är på väg att bli ett minne blott på de flesta orter i takt med att våldet eskalerar

 1. Vänsterliberal dekadens har förstört Sverige. Själv undviker jag urbana miljöer så långt det är möjligt. Nästa steg är väl att utrusta sig med adekvata hjälpmedel för att värna sig.
  Men folk har ju röstat fram detta så…

  Gillad av 3 personer

 2. Centerpartistiska damer som upplever eskalerande våld i Sverige. De har ju bett om det. Annie Rödtopp har särskilt påpekat hur fint det är med unga män från främmande kulturer på gatorna. Så dessa tanter får väl påverka Annie om de vill ha ändring.

  Gillad av 1 person

 3. Ja situationen är dyster, och vad värre är, utvecklingen verkar gå åt fel håll. Om nu politikerna är ansvariga, kan man då skicka en räkning eller stämning till någon ansvarig? Ja, ingen behöver svara. Varken för sig eller på min fråga.

  Gillad av 2 personer

 4. Ytterligare två C-politiker som inte har klarat av att göra en simpel konsekvensanlys om följderna av Cs egen samhällssfarliga och destruktiva invandringspolitik och Cs nära samarbete med invandringsextermisterna inom S, MP, V, L. Vad är det för fel på dom som inte ser sammanhanget? Undrar just på vilka grunder Zadius befinner sig i Sverige och hur länge?

  Gillad av 2 personer

 5. Edw_6VtXsAAX9xZ.png (1439×797)

  Om det fungerar så är det från steget efter, sommarmorgon på redaktionen 1992 vs nu.

  Gilla

 6. Det som sker sker till största delen därför att man vill att det ska ske.
  Islamiseringen. Tro det eller ej, men så galet är det.
  Självklart har det hela tiden varit möjligt för regeringen att göra annorlunda.
  Det som sker är vad de vill ska ske.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s