Det svenska experimentet under lupp

Se där ja, Jyllandsposten refererar till den undersökning som DN skrev om nyligen, där det framgår att var femte svensk säger nej tack till att bo granne med en person från Afrika, från Mellanöstern eller en muslim samt att bara en procent av svenskarna anser det som negativt att bo sida vid sida med en svensk, en kristen eller en jude.

Skillnaden är dock att Jyllandsposten ser nyktert på situationen och till skillnad från DN drar man inte slutsatsen att främlingsfientligheten ökar i Sverige.

Det är för övrigt samma undersökning som jag refererade till i ett Facebookinlägg förra veckan som fick mig avstängd i 24 h på grund av ”hatiskt innehåll”, trots att jag bara påpekade att det inte är vi svenskar som är främlingsfientliga utan att rasismen redan finns mellan de folkgrupper som valt att bosätta sig i Sverige.

Det måste ändå vara rätt fascinerande för andra länder att på avstånd beskåda nationen Sveriges fall – det påminner lite om ett misslyckat experiment.

Man tar in hundratusentals människor från främmande kulturer och låter dessa få fria händer att leva precis som de behagar utan att ställa några motkrav medan de försörjs av landets befolkning – samtidigt ökar arbetslösheten i landet, skolorna och vården krackelerar, jämlikheten mellan könen är i obalans, kommunernas ekonomi blöder, segregationen är ett faktum, parallella samhällen växer fram, rättsväsendet misslyckas med att upprätthålla tryggheten, extremismen breder ut sig och missnöjet sprider sig i leden.

Alla externa betraktare väntar med spänning på vad som ska hända härnäst – inbördeskrig, folkrevolution eller kapitulering? Det mänskliga experimentet fortsätter och ingen kan nog tippa hur det kommer sluta!

#detnyasverige

#lifeinafishbowl

8 reaktioner till “Det svenska experimentet under lupp

   1. Rösta på ett parti som innehåller åsikter om alla frågor är en sak.

    Annat är det att bo granne med någon där familjerna konfronteras dagligen med varandra!

    Nej, det märks på bosättningsmönstret att svenskar inte väljer MENA-områden. Ej heller de välbeställda invandrade PK-iterna.

    Gilla

 1. Jag anser det är rätt självklart att folk vill bo med andra människor som har samma seder, värderingar och kultur för då känner man sig mer trygg, man förstår varandra och har lättare att kommunicera.

  Vem vill uppleva kultur krockar och missförstånd hela tiden där man inte förstår varandra?

  Gillad av 3 personer

 2. Som sagt: Sverige är nyliberalismens och globaliseringens experimentstuga. Funkar något här så smygs det på nere i EU. Vi får ju inte glömma bort att detta är precis vad de köpta EUrokraterna, mörkerkrafterna och deras lobby arbetat enträget med i årtionden. Vad som först ämnade skapa splittring och rotlöshet genom att söndra och härska har urartat till att byta ut folk med liknande kulturer och kristna värderingsgrunder mot ett annat helt väsensskilt. En fackbas vid malmberget sade vid den stora strejken där på 70- talet at det tar 40 år för en svensk at bli riktigt förbannad. Det borde vara dags nu annars tar sossarnas importerade valboskap över och det med våld.

  Gilla

 3. Hatiskt innehåll som du refererade till låter intressant, det borde verkligen diskuteras och slås fast vad det egentligen är för något.
  Om jag nu skulle vara så negativ som jag någonsin kan, så skulle jag vilja säga att det nästan är förbjudet att säga att kejsaren är lättklädd och nästan naken.

  Gillad av 1 person

 4. Även invandrare föredrar att bo med andra invandrare, helst från samma område, det är väl ganska självklart, är inte det också rasism i sådana fall? Vilket otroligt dumt sätt att få svenskar att framstå som rasister, och miljöfacisterna i MP med Åsa Lindhagen i spetsen hann knappt läsa klart innan hon drog sina slutsatser. Det första som borde ställas som krav på nästa regering är att åtminstående ha en högre utbildning med godkänt betyg, ett enkelt sätt att bli av med MP, och deras likasinnade,

  Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s