Är vi beredda att acceptera fullständig klädfrihet även om det bidrager till att upprätthålla ett regelrätt helvete för många kvinnor?

Frågan ställs i en ledare i dagens Norrbottenkuriren, där inlägget om den abayabadande kvinnan nämns. Det uppmärksammade inlägget har således inte bara medfört en hatstorm, utan också börjat skapa en välbehövlig debatt om kvinnor som klär sig i heltäckande klädsel.

Tyvärr har tidningen likt övriga journalister som skrivit om händelsen, inte brytt sig om att ta reda på fakta eller aktivt valt att inte nämna det för påståendet att kommentarsfältet skulle innehålla hatiska kommentarer mot kvinnan är exempelvis inte korrekt. Men man får väl glädjas åt att det kanske ändå kan leda till att ämnet kommer på tal mer frekvent hos de som håller i styrspaken och kanske får vi till slut ett välbehövligt slöjförbud i skolan i Sverige även om uppförsbacken just nu känns enorm. Jag har i alla fall ännu inte gett upp hoppet om att makthavarna slutligen ska vakna till liv.

#låtallafåkännavindenblåsagenomhåret

16 reaktioner till “Är vi beredda att acceptera fullständig klädfrihet även om det bidrager till att upprätthålla ett regelrätt helvete för många kvinnor?

 1. Heltäckande klädesplagg passar utmärkt på både män och kvinnor i Sverige. På vintern, när det är 20 grader kallt och snön yr. I övrigt, inte alls.

  Gillad av 2 personer

 2. Jag vill inte ha anti-svenska ideologier i Sverige.
  Sådana förstör för oss som vill känna oss trygga och hemma i vårt land.

  Gilla

 3. Det är ju så mycket mer än svarta tygbitar det handlar om för bakom dessa anskrämliga skynken står en kvinnofientlig och odemokratisk våldsideologi som har noll kompabilitet med moderna värderingar. Detta nämns dock så gott som aldrig i debatten utan fokus läggs på att det skulle vara kränkade att säga sin mening om det optiska intrycket. Varför det skulle vara kränkade att kritisera svart tygskynken och heltäckande klädsel men helt accepterat att kritisera en kort-kort-kjol eller små flickor som vill klä ut sig till prinsessor är oförståeligt. Men så tänker pk-människor i media och poliriska partier i dagens Sverige.

  Gillad av 2 personer

 4. En annan fråga som inte ställs i ledaren är hur hänsyn ska tas till de svenskar och andra europeer som upplever sig kränkta, hotade med mera av traditionell muslimsk klädsel? Vid oräkneliga tillfällen under många sekler har islam och kristendom legat i konflikt – och hur ser situationen ut idag för västerlänningar och kristna i bl a Mellanöstern? Givetvis kan detta leda till fullt rationella funderingar i mötet med islam på en badstrand.

  Gillad av 1 person

 5. Det är inte kläderna det handlar. Det handlar om islam. Det har ju inte gått så bra hittills att ifrågasätta kläderna. Fokusera i stället på om våra skattepengar ska användas till att hjälpa islam breda ut sig än mer i Sverige och i samhället. Med islam följer inte bara kläder utan en del annat ”smått och gott”. Kopplingen mellan våld och islam får inte påtalas i samhället, i media, i brottsstatistiken. Här borde det vara rimligt att påtala åtminstone kopplingen mellan dessa klädbojor och islam.

  Gilla

  1. För politiker med diktatoriska tankegångar som Löfven, Lööv och de flesta MP-politiker så är islam modellen för hur människor ska styras och kväsas och det är därför islam är så attraktivt som modell för deras maktbegär! Vad de inte tänkt på är att det kan gå lika illa som för kommunisterna i Iran som samarbetade med prästerskapet under den iranska revolutionen..Kommunisterna var de första som hängde från lyktstolparna efter maktövertagandet!

   Gilla

   1. Så där är det med totalitära ideologier/sekter. De leder lätt till extremism. Det har hänt i Europa, där katoliker och protestanter har radikaliserats mot varann. Det hände i Knutby och det har hänt i flera islamistiska länder. Senaste exemplet är väl Saudiarabien där sektledaren skrämmer och mördar journalister, samt attackerar den suveräna staten Jemen.

    Jovisst. Kommunister hatas av alla som säger sig vara för ”alla människors lika värde”. Varför då? – Jo för kommunister är de enda som tror på ”alla människors lika värde” i realiteten, även om detta lätt kan leda till totalitär sekterism och blind dyrkan av ledaren också.

    När kommunister på detta vis hotar elitens korruption och rikedomar så är de givetvis i stor fara. Även demokratiska socialister, som är något mer balanserade, tenderar att få kulor i ryggen eller bli knivmördade på NK när de skapar mer jämlika samhällen.

    Gilla

 6. Reblogga detta på ulsansblogg och kommenterade:
  Vissa med en utpräglad antidemokratisk ociviliserad religiös agenda kanske inte bör befinna sig i ett mer kulturellt högtstående land.
  Att öht vara tvingad av svenska politiker att befatta sig med de här mindre vetande individerna ä extremt kränkande.. Mitt hem är min borg och mitt land är det som borde vara ett skydd mot suspekta religioner/fascistiska rörelser.
  Vi i Norden ska liksom Sven Dufva i Fänrik Ståls sägner inte släppa en odemokratisk djävul över bron

  Gilla

 7. Jag tror inte alls på att jobba för kvinnors frihet genom att samhället ska bestämma vad de får ha på sig eller inte. Kvinnlig frigörelse måste ske på annat sätt, genom egen ekonomi, eget arbete, genom sjukförsäkringar, barnbidrag osv. Det handlar mycket om utbildning. Däremot ska inte staten blanda sig i vad folk har på sig.

  Gilla

  1. Staten ska inte blanda sig i? Det går alltså bra att dra på sig en armbindel med ett hakkors en lördagkväll när det är dags för en krogrunda eller kanske som biträde på ett apotek eller varför inte som receptionist på ett hotell? Det är ju bara en liten oskyldig armbindel….

   Gillad av 1 person

   1. Det märkliiga är att personer som kallar sig feminister, och som säger sig jobba för jämställdhet mellan könen och kvinnors frigörelse och rättigheter, går i taket över underklädesannonser för kvinnor på officiela platser, men fullkomligt struntar i när flickor och vuxna kvinnor MÅSTE täcka sig från topp till tå i hemska tygstycken som effektivt hindrar ett normalt deltagande i arbets- och umgängesliv, ett deltagande som skulle stärka självkänslan hos dessa kvinnor och flickor. Vidare hörs det inga protester från dessa kvinnogrupper när ”pride” genomförs på allmänna platser och där deltagarna (även kvinnor) på det mest utstuderade sätt exponerar diverse privata kroppsdelar och lever ut sina sexuella drömmar framför barn.

    Dubbelmoralen står högt i kurs i Sverige.

    Gillad av 1 person

 8. Men statsministern har sagt att regeringen kommer aldrig att kritisera islam. Sossarna kommer aldrig att gå med på att förbjuda slöjor i skolorna.

  Gillad av 1 person

 9. Jag undrar om det verkligen är möjligt att ha en diskussion om en viss religions religiösa plagg (men även annat av dess religiösa uttryck) som ledarskribenten föreslår. Med tanke på debattklimatet, hur ska islamofobi- och rasistanklagelser (som statens chef för televisionen felaktigt betraktar som argumentatoriska ”mothugg”) kunna undvikas när till och med muslimer själva drabbas. Och jag förvånas över att Sveriges syn på religiösa symboler inte beaktas: de flesta skulle tycka att det var olämpligt om till exempel en lärare eller nyhetsuppläsare hade ett kristet kors om halsen. Jag kan inte tänka mig att någon skulle rädas att kommentera det, och risken för åtal är obefintlig (det är ju helt absurt). Och jag tycker att det är märkligt att dessa slöjbärande kvinnor, med stöd av etablissemanget, inte känner någon solidaritet med de 10.000-tals kvinnor och flickor som dagligen lever under muslimskt kvinnoförtryck. Det är ju ändå något som muslimer har tagit med sig till Sverige. Känner de inget ansvar? Är inte det själviskhet? Om de inte vore så många kunde Sverige göra undantag och vara tillmötesgående. Men i och med att deras antal ökar hela tiden så skapar det kulturella och sociala friktioner då muslimer (jämfört med t.ex. kristna och judar) inte har haft tillräckligt med tid på sig att anpassa sig till västerländska normer.

  Jag funderar också på hur fastemånaden påverkar uppmärksamheten, reaktions- och koncentrationsförmågan — det borde göras studier över detta. Det borde ju finnas vissa olycksrisker, t.ex. en dagisfröken som inte hinner reagera i tid när småbarn leker i strandbrynet; personal som måttar fel av livsviktig medicin på älderboendet; busschauffören som inte hinner tvärnitar för ett lekande barn som rusar ut i vägbanan eller som kör av motorvägen i hög hastighet. — Hur mycket påverkas prestationsförmågan efter fyra veckors fastande borde man fråga sig. Eller åtminstone arbetsgivare, eftersom dessa är ansvariga. Vilket innebär att arbetsgivare måste förhöra sig om den troendes vanor (utöver frågor om bland annat handskakning, ev. bönetid och jag gissar att åtminstone svenskar drar sig för att vid fikarasten diskutera vissa samhällsproblem för att inte skapa dålig stämning på arbetsplatsen), men det kan de inte göra eftersom det är en privatsak. Det ger arbetsgivare anledning att tänka på vilka man anställer, vilket är diskriminerande och med en risk att ställas inför domstol — en rävsaxssituation har uppstått.

  Frågan är hur mycket som muslimer ska eller faktiskt vill särbehandlas — vad händer då med att alla ska behandlas lika? Och vem bestämmer det? etablissemanget eller folket? — den frågan är ju absurd.

  Så länge islam inte får änmer genomslag i Sverige är det självklart hur man ska förhålla sig: med respekt för svensk syn på religionsutövning och västerländsk tolkning av religionsfriheten, dvs. det är en privat angelägenhet.

  Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s