Mommy makeover – en ny trend som vi hade kunnat vara utan

Det ganska komplicerade skönhetsingreppet ”mommy makeover” sprider sig bland svenska mammor som åker till Litauen för att lägga sig under kniven enligt en artikel i dagens Göteborgsposten.

En tanke som slår mig är om dessa unga kvinnor tittat på hur plastikopererade kvinnor med ”duck face” brukar se ut på ålderns höst? Men de kanske är så pass täta att de har råd att regelbundet göra de nödvändiga ingrepp som behövs när åldern börjar göra sig påmind.

Jag har personligen aldrig förstått varför man frivilligt utsätter sig för detta. Istället för att lägga pengar på onaturliga skönhetsingrepp borde folk äta sunt, träna regelbundet, vara ute i friska luften, inte bruka tobak, dricka alkohol med måtta samt vara sparsam med makeup – det gör mycket mer för kroppen, huden och hälsan långsiktigt än vad skalpellen någonsin kan åstadkomma.

Synd att inte fler förstår det – särskilt de som själva har barn och ska agera förebilder för en generation som redan nu är väldigt kroppsfixerade.

För övrigt lär nog dylika förströelser vara få förunnat inom en snar framtid när Sverige tuffar på mot avgrunden och svångremmen dras åt. Någon måste trots allt betala notan för allt som det här galna styret klubbar igenom!

#naturligskönhetvararlängst

3 reaktioner till “Mommy makeover – en ny trend som vi hade kunnat vara utan

  1. Kvinnan på bilden ser ju ut som en mix av alla olika arter av människan på jorden. En sorts genomsnittlig jordbo. Borde passa FN bra? Inget bråk om alla ser likadana ut? En världsregering i FN-skrapan? Som de där vita robotarna i Starwars? Vita? Kan de göra mitt skinn svart tro? I Litauen? Fast jag tvekar lite där. Tänk om det blir omodernt att vara svart snart? Tänk, jag lyckas aldrig tajma vad som är inne för tillfället. Hur bär de sig åt de de där som vet vad som är inne nästa vecka? Jag kanske ska ta rygg på någon som lyckas ofta?

    Gilla

  2. Dessa ‘skönhetsoperationer’ får mig inte ovanligt att tänka på hur vissa anser att det är vackert att konstant se svullen ut, som om de hade varit med om en misshandel. Tydligast är när de förstorar läpparna. Vackert är det inte. När ytlighet är en norm …

    Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s