TV4 klippte bort kriminologs uttalande om att kriminella invandrargäng är klart överrepresenterade vad gäller det ökade knivvåldet i landet

Att knivvåldet i Sverige ökar har nog de flesta medborgare registrerat och enligt statistik ökar det för sjunde året i rad. 2012 skadades 624 personer i knivrelaterat våld och 2019 var antalet 923. Samtidigt är antalet offer som skadats i knivattacker sju gånger högre än de som skadats vid skottlossningar.

Den 20 juli intervjuade TV4 kriminologen Tage Alalehto vid Umeå universitet, i samband med en undersökning som visar att antalet personer som söker vård på grund av knivskador har ökat markant enligt siffror från Socialstyrelsens patientregister. Alalehto deklarerade då att antalet knivhuggningar i landet kan bero på etniskt främlingsfientliga stämningar, vilket föranleder tittarna att tro att det är rasism mot migranter som ligger bakom våldet.

Detta var dock inte vad Alalehto egentligen sade framför kameran och när tidningen Nya Tider kontaktar Alhalehto framkommer det att han istället deklarerade att det ökade knivvåldet i landet till stor del beror på gängkriminalitet och droghandel där kriminella invandrargäng av icke-svensk etnicitet är klart överrepresenterade, något som TV4 alltså valde att klippa bort i sitt reportage.

Alhalehto konstaterar att TV4 har klippt ihop ett reportage och tagit saker ur sitt sammanhang som passar ett förutbestämt innehåll och en agenda.

Alalehto förklarade vidare att etniska svenskar ofta faller offer för kriminella invandrare, inklusive knivattacker. Enligt Alalehto kan det handla om enskilda svenskar som försöker invadera narkotikagängens territorium, men det kan också handla om oskyldiga människor som helt enkelt utsätts för rån där en kniv används som vapen.

Dessa situationer får en etnisk dimension eftersom ligisterna vanligtvis vill förnedra offren på olika sätt, så det är uppenbarligen inte etniska svenskar som är ute på staden och går runt med en kniv för att sticka invandrare på grund av någon slags främlingsfientlighet.

Enligt kriminologen tar migranter också med sig sina tidigare konflikter och krig till Sverige. Tage Alalehto menar att TV4 uppenbarligen hade en agenda när de gjorde nyheten om ökande knivvåld och att även andra stora medier undviker sanningen.

Det är anmärkningsvärt att TV4 väljer att klippa bort det viktigaste som Alhalenhto säger i intervjun och direkt obehagligt att det vinklas på det här sättet för att få svenska folket att tro att det är ökad rasism mot invandrare som ligger bakom det ökade knivvåldet i Sverige. Det värsta är dock att en stor del av befolkningen tror på allt som public service och de andra stora medierna basunerar ut – i deras värld finns det inte en möjlighet att journalisterna ljuger eller har en agenda, varför landet ser ut som det gör och troligen kommer fortsätta göra det även efter nästa val.

Om vi hade haft politiker som ville kännas vid problemen istället för att dölja dem och en opartisk mediekår hade skrivit sanningen istället för att skönmåla den, så hade vi haft större möjligheter att rädda det sjunkande skeppet Sverige. Verkligheten ger dock vid hand att vi inte är i närheten av att få varken sådana makthavare eller sådant debattklimat och det är lätt att tappa hoppet när man ser hur allt mörkas samtidigt som vi skattebetalare förväntas fortsätta betala för denna skadliga politik som förts allt för länge!

#onlyinsweden

#detsovandefolket

Swedish broadcaster TV4 edits interview to hide immigrant knife violence

13 reaktioner till “TV4 klippte bort kriminologs uttalande om att kriminella invandrargäng är klart överrepresenterade vad gäller det ökade knivvåldet i landet

  1. Nyheter och forskningsreultat levererar man inte till regimmedia utan till dem som inte ljuger om sanningen, alltså alternativ media…
   Jag tycker Sverigevänner och Sverigevänliga forskare helt ska ignorera regimmedia.

   Gillad av 1 person

 1. Regim-TV talar bara om vad de är tillsagda och betalda för. De skapta samhällsproblemen är inget folk ska informeras om, så därmed är pissmedia också en del av samhällsproblemen vilket de förmodligen är för korkade att begripa…

  Gillad av 2 personer

 2. TV4 blir allt mer likt SVT med sitt sätt att driva opinion, även om TV4 är något mer diskreta som regel. För ni har väl inte glömt bort kuppen i sommarkrysset mot SD, när de hade tröjor med text att SD=rasister, Gry Forsell som programledare,gjorde ett lamt avståndstagande, och det har nu hänt 2 ggr. knappast en tillfällighet, även om TV4 har sagt att man försökte stoppa det.

  Gillad av 2 personer

 3. Så fungerar det i en totalitär demokrati som Sverige, där har vi nu har statskontrollerade media. Alla anställda inom statskontrollerad media vet sin plats, vet var gränsen går för att inte bli straffade. Många deltar med glädje i den anti-demokratiska statens beteende, precis som i andra mer totalitära länder, precis som i alla tider. Vi har exempel på sådana länder nu österut i Europa, i Afrika, i Asien, i Sydamerika och så i Sverige. Sverige är inte vad det en gång var, det är inte ett fritt land där man kan högt kan säga vad man ser och vad man tänker om det som sker. Förfärlig utveckling som leds av det parti som hjälpte till att ge kvinnor rösträtt. S har utvecklats på ett liknande sätt som nazistpartiet gjorde i Tyskland i början av den tyska självmordsepoken. Nazisterna hade sitt SA som skrämde och tystade folket, S har de mörkhyade männen som skrämmer och tystar folket. Dessutom har S ett flertal myndigheter som finns till enbart för att påverka folket, få dem att tänka rätt.
  Stackars hjälplösa svenska folk!

  Gillad av 2 personer

   1. Javisst! Ett konkret exempel på vad en stat med totalitära drag inte tillåter. Sådant dom söver folket går bra, men alla liknande stater är oerhört känsliga för regimkritik. Inte trodde vi väl att regimkritiker skulle tystas och straffas i Sverige?

    Gillad av 1 person

   2. Läste lite om upphovsrätten, och jag misstänker att den också är en ”gummilag” som kan tänjas och tolkas ytterst godtyckligt. Dock nämns att den främst är till för att skydda upphovsmakaren, och rättigheterna är ju nu överlämnade så det borde finnas gott hopp. Sedan var det ju också möjligheterna till humor och satir av konstverket.
    Men som sagt, en ytterst märkligt och oklar lag.

    Gilla

 4. Som det sades i historien om förhållandena i Sovjetunionen.
  – Jodå, men man kan inte klaga.
  – Men, men finna det inget negativt alls med situationen?
  – Jo, man kan inte klaga.

  Det var i stora drag så historien gick, en gång för ganska länge sedan.

  Gilla

 5. Alla lagar ger tolkningsutrymme. Det har vi ju sett rätt många år när de mörkhyade männen får lindrigast möjliga straff oavsett vad de begår för brott. Oftast får de inget straff alls, man säger att ”de menade inget illa…..de förstod inte bättre…..det är synd om dem” etc etc.
  Tolkningsutrymmet gäller även uppåt, domstolarna kan döma maximalt och lite till om de vill. Det sker ytterst sällan. Det är ett uttryck för att staten har tentakler in i rättsväsendet, även där är människor rätta för att bli straffade om de gör fel mot vad staten vill.
  De flesta i Sverige vill inte veta eller ser inte. Få tror också att det inte är så allvarligt som det är.

  Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s