Salafistiskt moskébygge med utländsk finansiering får danska politiker att ilskna till – men i Sverige sover vi vidare

Den salafistiska Grimhøjmoskén som har huserat jihadister, har allierat sig med en finansiär från Kuwait för att finansiera ett nytt stort mosképrojekt i danska Aarhus.

Det hela sker samtidigt som den danska regeringen, med stöd av de borgerliga partierna, är på väg att komma med ett historiskt förslag om att stoppa den här sortens utländska donationer till moskéer i Danmark.

Socialdemokraternas migrationspolitiska talesperson Rasmus Stoklund är mycket negativ.
-”Det finns inte något i den moskéns historia som gör att jag känner tillit till att demokrati, folkstyre och fredlig samexistens ska vara det dominerande temat i det projektet.”

Dansk Folkepartis Morten Messerschmidt skräder inte heller orden på Twitter när han konstaterar att det är helt sinnessjukt och partiordföranden Kristian Thulesen Dahl kräver att det ska stoppas nu.

Moskén har tidigare varit i blåsväder efter att det bland annat framkommit att det har varit hemmabas för många av de IS-krigare från Östra Jylland som rest till Syrien för att strida under Islamiska Statens flagga. Samtidigt har ordföranden för moskén, Oussama el-Saadi, flera gånger uttalat sig positivt om IS och om skapandet av ett islamistiskt kalifat i Mellanöstern.

Men i Grimhøjmoskén anser man att det är nödvändigt med utländsk hjälp och moskéns ordförande menar att när han inte kan få danska institutioner att bidraga till projektet, så måste han fråga andra. Sammantaget ska moskén använda mellan fem och sex miljoner danska kronor till bygget.

Återigen slås man av hur den danska regeringen och de borgerliga partierna öppet deklarerar att det är otänkbart att dessa odemokratiska krafter ska få vinna mark, medan svenska makthavare konstant viker ned sig. Imponerande att man nu är på väg att stoppa utländsk finansiering av moskéer i Danmark, något som man redan haft i flera år i Österrike där man har lagar som föreskriver att det är förbjudet med utländsk finansiering för religiösa grupper.

Meanwhile in Sweden… har vi enligt regeringen inga som helst problem med odemokratiska krafter trots att Sverige har flera salafistiska moskéer som man vet fungerat som rekryteringsplats åt jihadister samt haft olika incidenter med till exempel hatpredikanter. Saudiarabien, Qatar samt Kuwait har sponsrat flera av moskéerna i Sverige och det behövs ingen större tankeverksamhet för att förstå vilken påverkan det får på verksamheten.

2018 lade Richard Jomshof (SD) en motion i riksdagen om ”Stopp för utländsk finansiering av moskéer” som riksdagen avslog 2019. Case closed!

#viharvälintevaritnaiva

#onlyinsweden

https://www.berlingske.dk/danmark/nyt-stort-moskeprojekt-grimhoejmoskeen-soeger-donationer-via-kuwait

5 reaktioner till “Salafistiskt moskébygge med utländsk finansiering får danska politiker att ilskna till – men i Sverige sover vi vidare

 1. Ja, svenska folket är, som jag ständigt påpekar, försatt i ett hjälplöst tillstånd. Vi känner vrede, frustration mot våra styrande som inte tillvaratar svenskarnas intressen. Vi känner vrede över de mörkhyade män som väller in över landet, som våldtar kvinnor, småflickor, gamla kvinnor, vi känner vrede över att de bränner hus, bilar, utövar våld mot allt som är vårt, våld mot allt som är vitt. Vi känner vrede över den pandemi av verbalt våld och förolämpningar mot kvinnor, mot poliser, mot socialsekreterare, mot busschaufförer, ja mot allt som är svenske från dessa mörkhyade män. En skitflod av förolämpningar och kränkningar utan slut. Dessa mörkhyade män som staten, regeringen skyddar och omhuldar och ständigt vill ha fler av. Dessa mörkhyade män som regeringen ger våra skattepengar till så de kan fortsätta och fortsätta med sin invasion av vårt Sverige. De kallar det nu för sitt Sverige, att vi vita kan bara packa ihop och flytta härifrån om det inte passar. Vad är det för kraft i de här mörkhyade männen som ger dem tillåtelse att göra det de gör vet vi alla. Men att vår egen regering skulle slå sig ihop med de mörkhyade männen och utöva våld mot oss, det hade nog få anat skulle ske. Det känns som om regeringen har dessa mörkhyade män för att hålla oss vita i schack, tysta ner oss, få oss förödmjukade. De lyckas ju mer än bra med allt detta.

  Gillad av 1 person

 2. Som till exempel i Norrköping där ett sponsrat Moské bygge från salafister från Saudiarabien. Där är grunden redan gjuten!

  Gillad av 1 person

  1. Fy helvete! Där regerar ju S, eller hur? Stjernkvist regerar väl där?
   Han tänker säkert omvända sig och bli aktiv salafist.
   Grunden gjuten? Så förfärligt!

   Gilla

 3. Sverige framstår alltmer som ett land som kommer allt längre ifrån demokrati och öppenhet, att med olika medel, och lagförslag försöker begränsa yttrandefriheten och tryckfriheten, 2 självklara grundbultar i vilken demokrati som helst, se bara rättegången mot Aron Flam som pågår, där man talar om bokomslaget, när det mer handlar om att inte släppa igenom åsikter.
  Man talar om demokrati i Sverige, när man har gjort ett antal försök att utesluta SD, samtidigt som Vänsterpartiet är rumsrent, obegripligt. Ett vänsterparti som har Lenin, Marx och Che Guevara uppsatta på väggarna i sin korridor i EU-parlamentet.

  Gillad av 3 personer

  1. Ja, vänsterpartiet är ett extremistparti som lockat till sig allsköns människor som i sin tur inte förstår vad v står för. Jag glömmer aldrig när SD tågade in i riksdagen. Då ställde sig roseanna dinamarca upp, iklädd en svart t-shirt där det stod SD – rasister. I Sveriges riksdag, i det demokratiska Sverige med demokratiska val!!! Kan man tydligare uttrycka sitt förakt för demokratins spelregler?? Det är det riktiga v. Den där dinamarca är för övrigt en i mitt tycke mycket obehaglig och farlig person eftersom hon har politisk makt.
   V bekänner sig till marxismen som har som mål ett tänkt lyckorike i fjärran. V står för att ett fåtal ska ta makten, det blir sedan nödvändigt med ett blodbad för att uppnå det hägrande målet och därefter ska makten överlämnas till det okunniga folket. Det har hittills aldrig skett i ett kommunistiskt land.
   V är ett antidemokratiskt parti och tillika ett rasistiskt parti som tillåter sådana som dinamarka att i demokratins högborg begå antidemokratiska handlingar.
   Sånt gillas av S. Nu är det de mörkhyade männen och deras religion som ska prioriteras. Inte svenska folket.

   Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s