Föräldrar till våldsutövare borde intervjuas även i Sverige

I Sverige har vi det senaste året förfärats över så kallat dominansvåld, där våldsmän med utländskt påbrå slår och förnedrar ett ”svenskt” offer för att sedan lägga upp filmen online. Detta sker dock även i våra grannländer och i Danmark skedde nyligen ett uppseendeväckande våldsbrott med dominansinslag när en ljushårig pojke blev inknuffad i ett toalettbås i shoppingcentret Borgen Shopping i Sønderborg.

Inne i toalettbåset får pojken först ett slag på sidan av huvudet, blir skallad och pressas sedan upp i hörnet av gärningsmannen som återigen slår sitt offer, som tvingas be om ursäkt för något och pojken svarar omedelbart ”nej”, när gärningsmannen frågar om han ska plocka upp sin kniv.

Pojken tvingas till slut ned på knä och får krypa ut ur toalettbåset, där han måste kyssa gärningsmannens fötter. Den första gången sparkar våldsmannen sitt offer i ansiktet innan han till sist liggande på knä utför den förödmjukande handlingen.

Videon finns tillgänglig på flera ställen på internet och gärningsmannen pekas ut som en yngre man med turkisk bakgrund.

Överfallet i Sønderborg har fått reaktioner även bland danska politiker. Såväl Dansk Folkepartis integrationstalesperson Marie Krarup som Socialdemokraternas migrationstalesperson Rasmus Stoklund fördömer handlingen samt deklarerar att vi aldrig ska acceptera en sådan våldskultur.

Den danska tidningen B.T. intervjuade gärningsmannens far i söndags om de konsekvenser som drabbat familjen. Det är intressant att vårdnadshavaren får ge sin syn på saken i en video och han är lika bestört över sonens agerande som alla andra – han tycker det känns mycket främmande. Fadern har bott i Danmark i över 50 år och anser att hans barn är danskar. De bor inte i något ghetto och han har uppfostrat sonen så gott han kunnat samt vill inte ta ansvar för sonens handlingar. Fadern menar istället att det är sonens val av umgänge som är problemet. Gärningsmannens storasyster och lillasyster mår väldigt dåligt, de får nu ta emot mycket hat på grund av broderns agerande som inte har något med dem att göra. Det pratas mycket om rasism, men familjen anser inte att det skulle vara ett rasistiskt dåd eftersom det handlar om hur man behandlar andra människor och inte om hudfärg.

Det hade varit intressant om vi kunde prata mer om föräldraansvar här i Sverige och att journalister hade ställt frågor till ligisternas vårdnadshavare om hur de ser på saken. Nu blir det istället samhällets problem och eftersom våra makthavare inte öppet vill diskutera de här ”utmaningarna” utan istället sopa problemen under mattan, så ökar så klart polariseringen mellan grupper där det målas upp som rasism fast det i grund och botten faktiskt handlar om människosyn samt brist på respekt för andra.

https://www.bt.dk/krimi/tvunget-til-at-kysse-voldsmands-foedder-nu-er-der-rejst-tiltale

3 reaktioner till “Föräldrar till våldsutövare borde intervjuas även i Sverige

  1. Självklart borde det juridiskt vara möjligt att ge ett straff till föräldrarna vars minderåriga barn beter sig kriminellt. De föräldrarna sviker sin plikt som just föräldrar och medverkar aktivt till brottslig aktivitet. Lika självklart finns inte en sådan möjlighet i dagens Sverige. Lika självklart kommer det inte att finnas en sådan möjlighet med den regering och den opposition vi har. Vi har ett Sverige som utvecklas i förfärande snabb takt mot att bli alltmer totalitärt. Vår Jenny kommer man inte låta slippa undan för de oskyldiga bilder hon publicerade. De visade ju bara det vi alla ser på våra gator. De visade på hur islam vill att alla kvinnor ska skyla sig, hur islam vill att alla kvinnor ska se ut när de badar. Däremot är det fritt fram för de mörkhyade barnen, de mörkhyade männen att begå övervåld mot svenskar, främst vita, på ett sätt som kommer framkalla en motreaktion snart. Det är för mycket nu helt enkelt.
    Föräldrarna borde inte bara intervjuas, de borde få indragna bidrag, bli av med andra förmåner, utvisas vid behov etc etc. Självklart sker inget sådant mot de nyimporterade mörkhyade. Däremot kommer allt, absolut allt, som visar på hur islam är som ide´och troslära, allt sådant kommer stoppas och förbjudas.
    Medan skitfloden av kränkningar, våld och förolämpningar kommer fortsätta mot vår kultur, mot vårt sätt att leva. Mot våra barn.

    Gillad av 1 person

  2. Alla stater med totalitära drag använder våld på ett eller annat sätt för att upprätthålla makten. Så sker även i Sverige numer.

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s