EU fortsätter sin kräftgång

Den ”historiska” överenskommelsen som EU-länderna nu ingått om ett bidragspaket som ser ut att bli en extremt kostsam historia för de svenska skattebetalarna, är fortfarande omdiskuterat i såväl nationell som internationell media och med all rätt är många kritiska.

Den här bilden från dagens DN, som visar två av de som hellre prioriterar makt och pengar framför det europeiska folkets bästa, fick mig dock att dra helt andra paralleller – nämligen till filmen The Fifth Element som jag såg i helgen där det finns vissa likheter med rymdvarelserna som vaggade fram. 🙃 Till skillnad från Macron och Merkel var dock rymdvarelserna godhjärtade och ville rädda mänskligheten. 😇

10 reaktioner till “EU fortsätter sin kräftgång

 1. 2 globalistlakejer som gång på gång visar ett stort förakt för folkviljan, skrämmande att de kan fortsätta med sina diktaturfasoner, det är helt klart fler än Sverige som har en befolkning som är ordentligt naiva.

  Gillad av 2 personer

 2. EU tar nu ett stort steg mot en federation i och med att EU nu har en statsskuld som länderna gemensamt ansvarar för ska bli återbetalat. Vid årsskiftet införs en för EU gemensam plaståtervinningsskatt, ytterligare ett litet steg mot gemensam ekonomi med målet att beskattningen av EU:s medborgare ska skötas från Bryssel. Det är nu i praktiken omöjligt för ett land att lämna EU. England var nog kloka som klev av i tid. Nu kan de välja vem de vill handla med, vilka de vill förhandla med osv. Rimligen knyts nu England närmare USA, alternativ finns dock. Tyskland är den stora vinnaren på allt detta, tack vare att de är välorganiserade, har fungerande demokratiska institutioner, tack vare fri press och en offentlig debatt som låter olika åsikter brytas mot varandra samt allt annat högtstående som detta land har och kan. Tyskland kan sälja sina fina produkter till andra länder, dvs leva gott på att övriga länder (mest de nordiska inkl Holland och Österrike) tar upp lån från internationellt kapital för att betala Tysklands varor med. Frankrike har enorm statsskuld och kommer få många miljarder i bidrag från Sverige. Ungefär så, många aktörer finns med i allt detta, men målet är en federation där EU är överordnad ländernas regeringar.
  Tänk, Sverige tar upp lån från internationellt kapital och skänker till maffian i Italien. Enligt många utredningar har maffian stor kontroll över stora delar av det offentliga i Italien.
  De långivare som nu har säkrat sina pengar via lån till EU får i praktiken ett stort inflytande över EU.

  Gilla

 3. M och KD hade kunnat stoppa EU-beslutet.

  Martin Kinnunen, Sverigedemokraternas gruppledare i EU-nämnden, reagerar efter det sorgliga beslutet igår och ifrågasätter det mediala efterspelet där M och KD agerar som om de varit emot att skänka ännu mer pengar till EU. Det stämmer inte.

  M och KD lade ner sina röster, trots att de hade möjlighet att stoppa beslutet att ge Löfven mandat att lova bort ytterligare miljarder av svenskarnas pengar till EU.

  Gilla

 4. Antagligen är det omöjligt att uppfatta vad de säger till varandra bakom munskydden och i sorlet från minglande, glada, välbetalda eu-delegater. De menade 800 miljarder kronor, det blev 8000 miljarder kronor. Så kan det gå bakom ett munskydd fullt med saliv och lite ministersnor.

  Gillad av 1 person

 5. Varför vågar DU inte kritisera M och KD som faktiskt kunnat stoppa detta haveri men istället var dom fega och la ner sina röster.

  Varför vägrar du kritisera m och kd oavsett vad dom gör?

  Nyfiken på ditt svar.

  Gilla

  1. Det här inlägget var inte så seriöst utan mer skämtsamt skrivet och för övrigt verkar du inte följa min blogg regelbundet för då hade du sett att jag kritiserar alla partier från och till.

   Gilla

  2. Tack för kommentaren! Inga problem alls, m och kd lika föraktligt usla som övriga partier (faktiskt är SD inte lika usla) även i denna fråga.. Jag har ju upprepade gånger skrivit om hur alla dessa partiet håller ihop med regeringen oavsett vad de lovat före valet, utom SD.
   Der demokratiska ansvarsutkrävandet är satt ur spel.

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s