Vi måste våga prioritera tryggheten, barn, sjuka och äldre innan vi välkomnar ytterligare människor till vårt land

Göran Göransson, tidigare gruppledare i KD Ystad och en av anledningarna till att jag lade min röst på partiet i kommunvalet, är en lokalpolitiker med råg i ryggen vars insändare jag delat tidigare. Till skillnad från många andra kommunpolitiker är han en av få som vågar tala ur skägget. För det har han dock fått betala ett högt pris och hamnat rejält i kylan efter att det borgerliga styret i Ystad vill bli av med honom på alla sätt. Stå på Dig Göran Göransson – Du har så rätt!


Inlägg med anledning av Staffan Lingärdes insändare i YA 18 juli ”Alla kan göra en insats för flyktingar”.

”Jag delar i högsta grad Staffan Lingärdes beskrivning av situationen för miljontals människor. Det är en skam för mänskligheten att vår värld fortfarande fungerar på det sätt som beskrives.

Tyvärr kommer många människor i kläm i samband med krig och konflikter, som ofta har sitt ursprung i makthavares ständiga behov av destruktiv maktutövning.

Jag tolkar dig, Staffan Lingärde, som att du förväntar dig att lilla Sverige även fortsättningsvis ska bidraga till att hjälpa dessa olyckliga människor antingen på nationell nivå genom en generös migrationspolitik eller via privata initiativ.

Jag väljer att fokusera på Sverige, som enligt min mening fortfarande är ett generöst land. Vi har ärligt talat varit mycket givmildare än flertalet andra rika länder. Vi bör verkligen inte känna något dåligt samvete – svenskarna har på många sätt under många år ställt upp på ett behjärtansvärt sätt.

Allt har emellertid sitt pris. För att kunna hjälpa andra måste vi själva stå på stabil grund.

Tyvärr har vi i Sverige just nu mycket övrigt att önska i denna bemärkelse. Vi har många ”skulder” inom landet att åtgärda innan vi faktiskt kan hantera ytterligare utmaningar exempelvis ytterligare invandring.

Jag har förståelse för att denna kommentar kan upplevas hjärtlös men vad är det egentligen vi inbjuder till – en tillvaro som förutsätter försörjningsstöd och som leder till ett livslångt utanförskap?

Än har ingen kommit på hur vi ska lösa integrationsskulden – det som göres blir egentligen bara kosmetika så länge man inte vill se verkligheten, som den är och inte heller vågar utmana problemen.

Graden av egen försörjning bland de utrikesfödda är bekymmersamt låg – detta lär inte bli bättre under överskådlig tid.

Äldreomsorgsskulden har blivit pinsamt tydlig för oss i dessa pandemitider.

Sjukvårdsskulden var bekymmersam innan krisen och lär bli ännu värre med alla operationer som skjutits upp.

Beredskaps skulden har också visat sig vara bedrövlig. Skolan och polisväsendet avslutningsvis med sina resursbrister och sina systemfel går också på knä.

Det är verkligen hög tid att stanna upp och fundera över hur vårt land ska hantera ovanstående ”skulder” men också vad Sverige ekonomi framledes orkar bära.

Detta för att fortsättningsvis kunna vara ett välfärdsland, där svenskar som utrikesfödda har möjlighet till ett värdigt liv.

De, som talar för fortsatt generös migrationspolitik, måste faktiskt först visa på realistiska lösningar av våra tuffa utmaningar.

Det är tyvärr lätt att vara generös, när man slipper ta eget ansvar och resurserna förväntas komma någon annanstans ifrån.

Det vore klädsamt att våga säga att vi faktiskt först måste prioritera tryggheten, barn, sjuka och äldre innan vi välkomnar ytterligare människor till vårt land.

Göran Göransson”

https://www.ystadsallehanda.se/insandare/goran-goransson-kd-for-att-kunna-hjalpa-andra-maste-vi-sjalva-sta-pa-stabil-grund-1bee3c74

6 reaktioner till “Vi måste våga prioritera tryggheten, barn, sjuka och äldre innan vi välkomnar ytterligare människor till vårt land

 1. Eftersom Sverige numera styrs av känslor så kommer det givetvis att sluta med kollaps.
  Det är mest en fråga om tid.
  Det samhällssystem vi vant oss vid kommer att havrera.
  Det lär bli ett brutalt uppvaknande för de som ”inte såg det komma”…
  Själv är jag gammal och insiktsfull nog för att inte vara naiv.

  Gillad av 3 personer

  1. Göran Göransson är en av få röster som orkar se vad som sker och som vågat säga vad han ser och anser. Kraften i det som sker i Sverige, ja i hela västvärlden, är sådan att en enskild person omedelbart sopas bort om han/hon anses som hinder på vägen. Ja, vår tid är känslomässigt driven, fakta och realiteter tillmäts inget värde utan det är känslor som är viktiga, oftast gäller de mer än fakta. Ett övertydligt exempel på det är självklart argumentationen kring införseln av utlänningar.
   Vårt sätt att organisera samhället är satt i gungning och modellen rämnar sakta. Det betyder inte att det blir ett tillstånd utan någonting, något annat kommer självklart och håller på att forma sig. Politiker på alla nivåer vet detta och följer med i spelet av olika anledningar. Ett skäl, en orsak till att politiker inte gör som Göransson är att det helt enkelt är för riskabelt att gå mot krafterna. Politikerjobbet är välavlönat, inte slitsamt för kroppen osv osv, få vill riskera sitt levebröd. Tänk hur man idag kritiserar politiker och vanligt folk i Nazityskland för att de inte protesterade mot allt fruktansvärt som växte fram där. Det som sker här idag kanske kan ge många en tankeställare om vad som var möjligt då för människor att göra för att stoppa framväxten av nazismen. Svenska folket ser vad som utspelar sig i landet Sverige idag, man ser att statens sätt att beskriva verkligheten inte stämmer med vad som utspelar sig. Det är verkligen nästan ”schizofrent” och få vågar riskera att drabbas av bannstrålen. De som har möjlighet att komma med en alternativ beskrivning av verkligheten har fått munkavle. Regeringen har kontroll över Sveriges Radio, TV och en del pappersmedia, ja, tom över rättsväsende och polis. Historiker, som om 10-20 år söker sanningen om vår tid nu och vill beskriva den, kommer kanske dra paralleller med tiden i Nazityskland, och för den delen många andra länder, Kanske kommer historikerna att fundera över varför folket i Sverige lät allt ske och inte opponerade sig, demonstrerade, sittstrejkade osv osv. Vi, som lever här idag, vet ju att det är omöjligt, om vi går emot staten, makten, den rådande tidsandan riskerar vi inte bara våra jobb, vi riskerar stötas ur gruppen, baktalas, vi riskerar att inte få vara med helt enkelt.
   Svenska folket är försatt i ett hjälplöst tillstånd.

   Gillad av 2 personer

 2. Vi skall inte ta in några nya. Det räcker nu. Sverige skall inte heller bidra till att skapa flykting och lycksökar-strömmar genom att delta i USAs geopolitiska kolonialkrig.

  Andelen svenskar har sedan slutet av åttiotalet legat och ligger fortfarande konstant på runt 8.5 miljoner. Det är fakta. Resten är migranter från de mest medeltida och bakåtsträvande muslimska diktaturer som finns. Huvuddelen av dessa är arga unga män utan utbildning och i ett skrämmande högt antal fall, rent av analfabeter.

  De har i globaliseringens namn kommit i horder, och i en rasande takt, främst sedan år 2000 men framförallt 2015 på mellan 150.000 och 200.000 om året och om man räknar in den frikostiga anhöriginvandringen så är siffran skyhög vilket förklarar att de redan på den relativt korta tiden, tillsammans med en lika skyhög naivitet, är långt över 1.5 miljoner. De övriga kom över tid. Huvudsakligen mellan 1990 fram till katastrofåret 2015.

  Sossarna lovade att minska denna invandring men förra året slutade alltså på samma siffra som innan: ung. 120.000 och vi kan räkna med att den kommer bli ännu högre i år och fram till nästa val eftersom dessa migranter utgör partiets väljarbas.

  Gilla

 3. ”Vi måste våga” är rubriken ovan……..Att våga eller inte våga är frågan. I väntan på att det ska vågas gör S och mp vågen för varandra. Det var ett vågspel de gav sig in på och det lyckades! I övrigt vågas det ingenting i detta land längre, ja förutom de som verkligen vågar göra precis vad de känner för. Är det förresten nån av våra fina vågade politiker som har vågor i håret? Sånt kanske är omodernt? Nåja det modet kommer nog tillbaka snart. Ett vågat löshår på alla goda i mp? Tovatt kan överta Amanda Linds löshår. Kanske täcker det även hans mun så man slipper höra honom mer? Tänk, Anders Borg, han vågade han, snurra på snoppen inför publik och kamera! Våga är ordet för dagen tydligen. Rättvisan, ni vet den där kvinnan med bindel för ögonen, hon har ju en våg i ena handen. Det är i den vågen man lägger mutpengarna. Bindeln för ögonens har hon korrekt nog för att visa att rättvisan är blind.

  Gilla

 4. ”Välkomna ytterligare människor till vårt land”? Folket har väl aldrig vare sig blivit tillfrågat eller välkomnat snart 2 miljoner utlänningar till Sverige.
  Inga mångkulturella länder klarar sig, det blir Bosnien förr eller senare.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s