EU överens till slut men för Sveriges del blir det ingen dans på rosor när det är dags att betala

Efter segdragna förhandlingar kunde EU-länderna till slut enas om ett gemensamt coronastöd och enligt statsminister Stefan Löfvén har svenska intressen och prioriteringar fått stort genomslag.

Detta är dock rent skitsnack för svenska folket har inget som helst intresse av att betala för att andra länders ekonomi är kass eller för den delen förse otaliga pappersvändare med en oskälig lön, betala en skyhög medlemsavgift och stå för den hutlösa kostnaden av att ett kontor regelbundet ska flytta mellan två städer. Svenska folket vill snarare att deras surt förvärvade skattekronor främst ska gå till den egna välfärden som är rejält på dekis – inte användas som monopolpengar som strösslas över andra nationer.

Här kan vi prata om slöseri med skattemedel! Men jag förstår att EU-presidenten, Macron, Merkel och Greklands regering är nöjda för nu kan de glatt sko sig på andras generositet under täckmantel att det är coronakrisens effekter man måste täcka upp för.

Nej, jag har inget positivt att säga om denna ruttna uppgörelse som innebär ett enormt coronapaket på 750 miljarder euro – motsvarande 7.700 miljarder svenska kronor, varav hälften delas ut i bidrag till hårt drabbade länder och företag samt resterande del erbjuds i form av lån.

EU-kommissionens ordförande Ursula von der Leyen säger att det handlar om ett historiskt steg som vi alla ska vara stolta över. Om allt hade varit lån hade jag gett henne rätt på den punkten, men att europeiska länder som redan går på sparlåga tvingas visa solidaritet genom att skänka pengar till andra länder är verkligen inget att vara stolt över. Låter däremot mycket ogenomtänkt!

EU-notan för Sverige höjs således med sex miljarder per år till totalt 45 miljarder årligen, trots att Sverige fick ökad ”rabatt”!🤦‍♀️ Men det är klart vi ska hålla truten och betala – öppna nu era hjärtan och plånböcker för vilken gång i ordningen?! 🤬

#swexit

#dubetalar

Källa: Aftonbladet

15 reaktioner till “EU överens till slut men för Sveriges del blir det ingen dans på rosor när det är dags att betala

 1. Jaaa, vi behöver minsann våra pengar här i Sverige till alla världens förföljda som vill komma hit och som vi med kärlek tar ett sååå stort ansvar för. Vi tycker om dem, allesammans! Dumma och Italien och Frankrike, dumma Spanien och Tyskland! Vi är ju ett kärleksfullt folk i Sverige!

  Gillad av 1 person

 2. 2000 döda pensjos i sk Corona genererar plus 306 000 000 kr/år för regeringen. /Fria tider
  Tja, det är väl till att fortsätta hårt på inslagen linje då…
  Är det återbetalning av sk ”lånade” medel ur pensionsfonderna månne??
  Vilket jäkla land man lever i.
  Tror någon att vi får lämna landet i framtiden??

  Gillad av 1 person

 3. Vore intressant att se hur skattetrycket är i EU:s olika länder. Om bidragstagarländerna har lika stort skattetryck som de som ska ge bidragen.

  Gillad av 1 person

 4. Vore intressant att se allt det som inte publiceras i överenskommelsen, allt det finstilta. Det vore också fint att se alla de överenskommelser som inte offentliggörs.
  Återbetalning klar 2058, vem är det som ska betala tro? Vem bryr sig om sånt? De där länderna söderöver, inklusive Frankrike, har levt över sina tillgångar och struntar i att anpassa sig. Socialdemokraterna är så noga att framstå som humanitär stormakt att man hellre ger svångrem åt svenska folket än att säga nej till att EU blir en federal stat som kommer bestämma vilket skithuspapper vi ska ha.
  Mars 2021 räknar man AF med att arbetslösheten toppar. Säger de ja, de flesta av de som blivit arbetslösa får inga jobb igen.
  Men fler muslimer ska vi ha i Sverige.

  Gillad av 1 person

 5. Allt handlar om att rädda Euron, under förevändning om Corona. Löfven låter återigen EU diktera villkoren i europa, och själv ser han inga problem med oket som nu blir ändå tyngre på svenska kommande generationer av skattebetalare, barnlös som han är. Ett helt sanslöst sätt att hålla vårslösa länder under armarna genom bidrag, så att de kan fortsätta med sin ansvarslösa politik, medan andra länder får betala. SWEXIT nu.

  Gillad av 2 personer

 6. Det blir nu i praktiken nästintill omöjligt att lämna eu. Nästa eu- budget blir rätt svettig för svenskarna. Nya pandemier kommer, länderna i sydeuropa kommer inte reformera sin ekonomi tills dess. Samma länder kommer få ta del av nästa pandemis paketerbjudande. Samma sverige ska då betala igen och igen och igen……

  Gilla

 7. Och sedan får vi ju inte ens hälften av dessa pengar tillbaka och det vi får administreras av våra förmyndare i Eurokratunionen och försvinner sedan ut i intet.

  Att ta emot över 120.000 muslimska lycksökare och socialdemokratisk valboskap om året som till 90% kommer att leva gratis på bidrag resten av livet kostar enorma summor pengar som omedelbart tas från åldringsvård skola och omsorg men något ”EU stöd” för en sådan börda får vi inte.

  Gilla

 8. Så räddar man en kraschande Euro och de tyska och franska storbankerna som lånat ut till sydeuropas länder med undermålig ekonomi och stora skulder sedan årtionden tillbaka, och der dumme schweden erzahlen som vanligt. Detta var sista spiken för ett utträde ur EU så nu är det bara att se fram emot att bli ett U-land så småningom. För egen del tycker jag faktiskt det känns bättre dag för dag att jag inte har några barn som tvingas växa upp i det som väntar här.

  Gilla

 9. M och KD hade kunnat stoppa EU-beslutet.

  Martin Kinnunen, Sverigedemokraternas gruppledare i EU-nämnden, reagerar efter det sorgliga beslutet igår och ifrågasätter det mediala efterspelet där M och KD agerar som om de varit emot att skänka ännu mer pengar till EU. Det stämmer inte.

  M och KD lade ner sina röster, trots att de hade möjlighet att stoppa beslutet att ge Löfven mandat att lova bort ytterligare miljarder av svenskarnas pengar till EU.

  Gilla

 10. Corona var en bra förevändning denna gång. Angela Merkels avskedspresent från Tyskland innan hon avgår. Fram till 2058 kommer det fler kriser och pandemier. Hur skuldsatt kan en världsdel bli?

  Gilla

 11. Dem säger att stats skulden kommer att passera 1400 Miljarder Kr; (1400 000 000 000), årsskiftet 20/21. Vad ska ha orsakat detta? Men som tur kommer vi alldeles säker,
  att erhålla ekonomisk ”stöd” och hjälp från de övriga EU länderna.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s