Människosmugglare gripna i Grekland – använde segelbåtar för att transportera illegala migranter till Italien

Vartefter Europas välvillighet att ta emot illegala migranter minskat och NGO-fartyg som plockat upp illegala migranter ur Medelhavet fått segla i veckor till havs utan att få angöra en europeisk hamn trots flera nödrop, har människosmugglarna funnit nya vägar att forsla in människor illegalt i Europa.

Balkanrutten är fortfarande ganska effektiv men för de som måste ta sig över ett hav finns andra sätt än överfulla gummibåtar och jag gissar på att det handlar om hur mycket pengar du kan betala för ”biljetten”.

I Grekland har man nämligen arresterat sex personer som smugglat människor från Grekland till Italien med hjälp av segelbåtar. I fredags greps en misstänkt person utanför ön Korfu, som är den grekiska ö som ligger närmast Italien, på en segelbåt som hade 23 migranter ombord med Italien som slutmål. Övriga greps i Aten.

Traffickingringen, som varit aktiv sedan åtminstone juni 2019, hade enligt polisen minst fyra segelbåtar (10-15 m långa) och varje båt kan ta minst 15 migranter. Båtarna var registrerade på bulgariska medborgare som inte ens var de riktiga ägarna och segelbåtarna har flyttats runt i grekiska marinor för att inte bli upptäckta. Minst tre resor till Italien har genomförts enligt polisen och de illegala migranterna transporterades till Korfu i grupper om tre eller fyra, i bil eller buss samt betalade för lokala hotell för att undvika misstankar. Varje migrant behövde betala 5.500 EUR för resan.

En traffickingring borta av hur många? Dessutom har vi alla dessa NGO:er som opererar under täckmantel av ”människorättsorganisationer” som istället för att skicka rätt signaler genom att köra tillbaka migranterna, nu hjälper dem att ta sig in illegalt i Europa.

Ett prekärt problem som fortsätter gäcka främst EU-länderna och så klart utsätta människor för livsfara genom att locka dem att försöka. EU-topparna har låtit denna viktiga fråga stå högt upp på agendan i åratal utan att agera och som synes ägnar man nu tre dagar åt att tjafsa om hur många extra miljarder vi ska betala i medlemsavgift varje år samt hur skyhöga summor man behöver pumpa in i lånepaketet, istället för att besluta om en ny migrationspolitik samt ett förstärkt gränsskydd. Så här lär det fortsätta ett bra tag framöver – var så säkra!

#justdoit

https://www.ekathimerini.com/254887/article/ekathimerini/news/traffickers-used-sailboats-to-ferry-migrants-to-italy

6 reaktioner till “Människosmugglare gripna i Grekland – använde segelbåtar för att transportera illegala migranter till Italien

 1. Människosmuggling har högre förtjänst i förhållande till straff, och det är mindre risk att åka dit än narkotikasmuggling. Det enda sättet är väl att straffen höjs rejält, samt att polisen lägger större resurser för att stävja missbruket. Hur kan det vara svårt att stoppa?

  Gillad av 2 personer

  1. Javisst, självklart går det att stoppa hela denna kriminella business. Det är ju inte ett väderfenomen som El Nino som människan däremot inte rår över, inte på kort sikt i varje fall. . Anledningen till att allt detta fortsätter är att man vill att det ska fortsätta av ideologiska skäl. Sedan hakar naturligtvis andra på, kriminella, människorna i det svenska välfärdsindustriella komplexet, också många andra som har intresse att det fortsätter slavhandlas med människor.

   Gilla

 2. För visst är det modern slavhandel det är fråga om. Oavsett hur den nu framställs och b nämns av köpare, transportör och leverantör/producent.

  Gilla

 3. Det behövs inte kanoner och bomber för att destabilisera ett land. Det har bl a Soros på ett pedagogiskt sätt visat. Mänskliga projektiler är ännu bättre än bomber, infrastrukturen finns kvar liksom förmågan att leverera pengar utomlands.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s