Man försökte ta barn ur barnvagn och pappa knivattackerad utanför barnens förskola – vansinnesattackerna blir allt fler

Det händer rätt obehagliga saker i vårt avlånga land, där bara en bråkdel belyses av rikstäckande media. I början av veckan försökte till exempel en man slita ut ett litet barn från en barnvagn i Hisingen, men hindrades av att barnet satt fast i sele varpå kidnappningsförsöket avbröts när modern och flera andra som var i närheten ingrep. Först idag nämner DN händelsen i en notis. Det är helt klart varje förälders värsta mardröm, men den unge mannen uppger att han inte minns något av händelsen och ska nu genomgå rättspsykiatrisk undersökning. Det sorteras väl bort som ännu en vansinnesattack.

I går hände en annan obehaglig incident i centrala Västervik som inte nämnts i någon av de stora tidningarna. Det var på morgonen när en man precis lämnat sina barn på förskolan Resedan i centrala Västervik som han attackerades av en knivbeväpnad man.
-”Han kom på cykel och körde omkull precis framför mig när jag var på väg till bilen. Han blev som tokig, undrade vad jag stirrade på, sprang mot mig och slet upp den största kniv jag har sett. Han hade mjukisbyxor på sig och hade haft kniven nedstoppad i dem.”

Mannens barn och en förskolelärare stod i ett fönster och vinkade av honom, vilket gjorde att de blev vittnen till hela händelsen. Den utsatte mannen försökte direkt ta sig tillbaka in på förskolan.
-”Grindarna till förskolan är barnsäkra och först fick jag inte upp dem. När han var som närmast hade jag kniven bara centimeter från ansiktet. Samtidigt skrek han åt mig att han skulle sprätta upp mig med den och sticka sönder mig. Precis då fick jag upp grinden, slängde igen den med full kraft och lyckligtvis slog spärren i. Min enda tanke då var att försvara mig om han skulle komma efter. Jag höll koll på honom och när jag vände mig om och gick mot förskolan började han skrika, gick till sin cykel och försvann därifrån. Han måste ha varit drogpåverkad. Det kändes som att han inte hade koll på någonting. Om jag hade kommit några minuter senare så hade jag mött honom med barnen och jag tror inte att han hade brytt sig. Det gick inte att prata honom till rätta, utan jag höll mig bara tyst.”

Polis kallades omedelbart till platsen och höll förhör. Den misstänkte mannen är nu också identifierad efter att en vän till den utsatte mannen hade sina aningar om vem gärningsmannen kunde vara och skickade en bild till honom som visade sig stämma. Signalementet på mannen är att han är cirka 180 centimeter lång, har kort mörkt hår och skägg, mörka kläder samt svarta mjukisbyxor.

Polisen söker efter gärningsmannen, men strax efter klockan 18.00 på fredagskvällen meddelar inre befäl på polisen i Kalmar att man ännu inte funnit den misstänkte gärningsmannen. Då infaller sig den naturliga frågan varför man inte går ut i media med en fantombild och ber om allmänhetens hjälp så att denna farliga person kan gripas? Men varför effektivisera arbetet när man istället kan samla pågående ärenden på hög som i slutändan läggs ned – låt honom löpa, det var nog ändå bara ännu en vansinnesattack som vi kan avfärda som en isolerad incident.

Samtidigt gör Moderaterna och Liberalerna i dag ett utspel där de vill att straffet höjs för innehav av kniv, där böter tas bort från straffskalan och det lägsta straffet istället blir 14 dagars fängelse när en person ertappas med kniv på en offentlig plats. Frågan är dock om det kommer drabba främst de kriminella ligister som knivrånar folk till höger och vänster, eller vanliga svenska ungdomar som känner sig tvingade att ha med sig en kniv i väskan när de lämnar hemmet för att kunna försvara sig mot oprovocerade attacker och rån som blir ett allt vanligare fenomen i både stora städer samt mindre orter? Beklaglig samhällsutveckling när medborgarna känner att de måste beväpna sig för att polisen tappat greppet och inte längre klarar av att upprätthålla tryggheten!

#detnyasverige

https://m.dagensvimmerby.se/nyheter/blaljus/e/60549/man-i-vastervik-knivhotad-nar-han-lamnade-barnen-pa-forskolan/

7 reaktioner till “Man försökte ta barn ur barnvagn och pappa knivattackerad utanför barnens förskola – vansinnesattackerna blir allt fler

 1. Moderaternas förslag om 14 dagars fängelse för bärande av kniv är urvattnad redan, då det måste vara klarlagt att knivbäraren har för avsikt att använda den för att skada någon. Med tanke på hur vänligt inställda domstolarna är mot det klientel som oftast använder kniv blir väl utfallet noll fängelse.

  Gillad av 3 personer

 2. Hahaha 14 dagars fängelse blir väl bara 10 dagar efter straffrabatt. Vad är detta för mesigt förslag. Detta är ju rent löjligt, precis som om detta skulle innebära någon väsentlig skillnad. Politiker som låtsas och leker vuxna är bara så patetiskt.

  Gillad av 2 personer

 3. Har ni sett hur Migrationsverket och andra myndigheter ändrar på olika definitioner? Så är definitionen för ”utlänning” ändrad. Orkar ej redogöra, men det handlar om att det i statistiken blir allt svårare att påvisa att det är ”utlänningar” som står för våldet. Redan nu är det riktigt svårt att på ex SCB få fram adekvata siffror på vilka som begår brotten (på domstolsbilder ser vi ju det, senast han som skar huvudet av Wilma). Så snart kommer det att skrivas att det visst inte var utlänningar, muslimer, araber, afghaner och dylika människor som begick brotten, det var ”svenskar”.

  Gillad av 1 person

 4. Knivbrott, med 14-dagars gängelse…Ett typiskt förslag från Moderaterna, de hade makten i 2 mandatperioder, innan nuvarande regering, Det var precis likadant då, en massa totalt verkningslösa förslag. Moderaternas sk.”hårda tag” är inget annat än rena flosklerna, det är någon sorts SD-light variant man försöker sig på just nu.
  Poliserna som ska försöka upprätthålla lagen, kommer istället ha ytterligare ett brott som ska näggas ned, Eller är det någon som på allvar tror att detta förslag kommer få slut på kriminaliteten?

  Gillad av 1 person

 5. Vi hade inte det här förskräckliga tillståndet i Sverige innan regeringen började föra in så många utlänningar, det startade för många år sedan. Dock, det avgörande, det som tippade allt över ända, var inte bara antalet utan det faktum att så många av de införda tror på islam. Man kommer inte ifrån detta, det är själva roten till konflikterna i Sverige. För den som tvivlar på det jag skriver, sätt er in i vad islam innebär! Om inte annat är ju de synliga bevisen för hur islam ser på kvinnans ställning överväldigande. Samtliga rättroende muslimers kvinnor är insvepta i en tyg-boja och ålagda stora restriktioner. Våld är ett av islams vapen för att tränga fram, alltid, genom alla tider.
  De muslimska kvinnornas utsatthet rimmar ju inte alls med metoo, frihet för alla osv osv. Detta är en enda jättelik officiell lögn, ingen får säga som det är.
  Det globala skeendet finns och påverkar Sverige, men vi har ett inhemskt skeende också som inte finns i något annat land. Med det menar jag införandet av islam, att vi har statskontrollerad radio och television och några papperstidningar. Men utöver detta har det skapats ett samhälle där det blivit allt lägre i takhöjd för vad man får säga, vad man får tycka. Folket matas med åsikter som hamras in av dessa media och de myndigheter vars enda uppgift är att påverka opinionen. Folket har slutat tänka och upprepar sinnesslött regeringens och maktens argument som om vore det deras egna.
  I Sverige finns en liten grupp människor som har privilegiet att kunna formulera sig kring vad som pågår i samhället och få det publicerat. Makten över ”problemformuleringsprivilegiet” ligger således hos en liten grupp människor varav väldigt många är kvinnor på vänsterkanten. Media är genomsyrat av ”vänsteråsikter”. De som är med i den gruppen är livrädda att inte få tillhöra den och gör och säger vad som helst för att få stanna kvar. Där finns en förklaring till att det är helt omöjligt att ens diskutera med t ex en genusvetare. Skulle en sådan person ens samtala med en ”besmittad” är risken stor att de stöts ur sin grupp. Ett konkret exempel, inte en enda politiker vågade ens dricka kaffe med Åkesson. Om de gjorde det skulle de vara ”besmittade” och bli utstötta.
  Sen finns det många och invecklade förklaringar till hur det kunde bli så här. Det är inget jag kan skriva om här, men bla a handlar det om det jag många gånger tagit upp, bristen på idéer inom S-rörelsen. Det ledde till att man öppnade sig för andra krafter, t ex extremliberalismen där Carl Bild var drivande i att öppna den svenska dörren för allt som vi nu ser. I grunden finns denna syn att de som inte ”lyckas” här i livet är nedtrampade av andra. På vägen försvann den solidaritet som borde gälla.
  Men, som alltid finns motkrafter. De är sedan länge i rörelse, vi får se vad som kommer, jag kan inte se det trots flitigt spanande. Det står och väger närmast.

  Gillad av 2 personer

 6. Asiaterna har inte någon överrepresentation av brott i Sverige. Det har däremot människor från Afrika och Mellanöstern.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s