Snöflingorna rider igen – kränkta av glassförpackning

När jag var liten var en av mina favoritglassar Sitting Bull, som fått sitt namn efter Sitting Bull som i slutet av 1800-talet var hövding över den nordamerikanska indianstammen sioux – även mina barn tycker den är god. Nu överväger dock Triumf Glass att döpa om den, byta utseende på den eller sluta sälja glassen helt och hållet.

Anledningen är att glasstillverkaren fått reaktioner på glassens namn och formgivning via sin kundtjänst på sociala medier, där man kritiserat att bilderna på förpackningen är stereotypa och kränkande.

Jösses! Vad är det för snöflingor i det här landet och man kan undra om de inte har något bättre för sig än att studera bilder på glassförpackningar? Det är väl märkligt att det tagit 37 år för aktivisterna att reagera och man får hoppas att Triumf Glass använder sitt sunda förnuft istället för att falla till föga för den lättkränkta mobben!

#onlyinsweden

#generationsnowflake

Källa: SVT Nyheter

18 reaktioner till “Snöflingorna rider igen – kränkta av glassförpackning

 1. Det måste bli ett slut på vansinnigheterna, Triump Glass får inte låta sig utmanas av dessa vänsterskadade, Faran är att de, om de får sin vilja igenom, flyttar fram positionerna ytterligare och hittar på något ännu mer sanslöst. Jag säger som Carl Lidbom: det är trams.

  Gillad av 1 person

 2. Vilket samhälle vi fått! Det mesta är galet, en regering som är Sverige-fientlig, en ”demokrati” där jämlikhetstanken har drivits till en normupplösning där varje idiotisk synpunkt är giltig, där varje livsstil är av samma värde. Jag har skrivit om att förfallet inom universiteten och högskolorna har blivit så stort att de sviker demokratin och utarmar ”själarna” hos studenterna. Hur kan ett högtstående land som delar ut Nobelpris sjunka så lågt att man likt en diktatur bränner och beslagtar böcker, vältet statyer, förbjuder vissa ord, hur kan ett sådant land ha statskontrollerad media och en orgie i våld som polisen inte kan kontrollera? Det mest förvånansvärda är att medborgarna, svenskarna, fogar sig och undergivet makar sig bakåt bit för bit.

  Gillad av 3 personer

 3. Ja det finns tydligen ingen gräns för galenskaperna. Nå hur är det då med Kalles kaviar är den också stereotyp och kränkande..?

  Jag har en gammal Bergvalls skolatlas utgiven i nådens år 1968. Där kan man läsa om vilka språk som talas på olika håll i världen och vilka religioner som dyrkas. Tittar jag på Afrika så kan jag läsa att i större delen av Afrika pratas det negerspråk och dit räknas sudan- och bantuspråken. Tittar jag på vilka religioner som finns i Afrika så ser jag att i den södra delen så finns det en liten spillra av Romerska katoliker och i en stor del av Afrika är det övriga religioner som gäller. I den nordliga regionen är det Mohammedaner (Islam) som är den allenarådande. Kikar jag på landet vi bor i så snackas det germanska språk och den rådande religionen är protestanter. Men detta var såklart 1968, vilken religion som råder här i landet om säg 20-25 år lämnar jag till läsaren att spekulera om.

  Gilla

  1. Som i monthy pytons life of Brian: jehova!jehova! Jehova! Säger jag Negerboll! Negerboll! Negerboll! När jag skall köpa en sådan på konditoriet…..anti-pk brigaden har varit framme igen…

   Gillad av 1 person

  2. Kul iakttagelse! 1968, ”studentrevolten”, de hade absolut inget att revoltera mot.
   Visst är det märkliga krafter som förmår tysta media över hela västvärlden! FN finns definitivt med som en storspelare. Störst är kanske det stora kapitalet, pensionsfonder, hajstim som tar sig jorden runt på jakt efter byte. Dessa två vill inte ha gränser. De svarta har så hög nativitet att de blir goda konsumenter snart, tänk på Afrika. Nigeria blir snart ett av världens mest folkrika länder. De svarta går att erövra som marknad, det är svårare med de gula och de andra kulörerna österut. Vi, de vita, vi är i krympande. Importen av utlänningar till Sverige ändrar sakta kulör, från arabernas bruna till en kulör mer ät det svarta hållet. Titta bara på hur de första 2.000 av de 5.000 kvotflyktingarna ser ut, mycket svart där. De flesta ser ut att vara i behov av sjukvård, rullstolar och pension. Men de har ju anhöriga, mest män förstås, som kommer snart.

   Gilla

 4. ”Snöflingor” eller i för många fall, bortskämda yuppie-yngel med snorrika föräldrar eller ”hipsters” om man så vill, har ju inte så mycket annat för sig än att försöka hitta en mening med livet efter att man seglat fram på räkmackor och aldrig behövt eller kommer att behöva ta en motgång i livet på egen hand.

  Jaha, nu är vi helt cooola och inne och har springer omkring gubbkeps eller sotarmössa och spretigt skägg och är hobby-vegetarianer vad gör vi nu då? Invandrarna! De måste få stanna och helst måste vi ta in fler fast inte i våra gentrefierade stadsdelar och den där glassen måste ju vara rasistisk eller hur? Herregud…..

  Gillad av 1 person

  1. Ja, det är en sann och riktig iakttagelse, härligt att du beskriver det på det sätt det utspelar sig. Visst är det märkligt vad människor är beredda att göra för att få vara med i ”gänget”, att inte bli utstöt? De är beredda att klä ut sig, att stå för och omfatta galna värderingar och synpunkter. Så fort någon säger något som kan anses som farligt (dvs för nära sanningen) stöts den personen obönhörligt och snabbt ut. Av rädsla för att själva uppfattas som ”besmittade” blir det nästan ett angiverisystem. Man själv, de, får inte misstänkas hysa fel åsikter för då blir de utstötta ur gemenskapen. Jonas Gardell sade nyligen att han inte delar Ivar Arpis åsikter (ledarskribent på SVD) men att han tycker Arpi är en schysst person. Tom en sådan vänster- och mångkulturell kramare som Gardell drabbades då av bannstrålen. Han har varit tyst några veckor, igår återkom han i ett neutralt och lämpligt ”inneämne”, mer pengar till vissa artister.
   Gardell är för mig en vänsterfjant som person, Ivar Arpi värd all respekt. Han har skapat sig en plattform där han lyckas ge bättre beskrivningar av vad som sker än de flesta ledarskribenter får, vill och kan. Hela tiden är han utsatt för risken att drabbas av bannstrålen.
   Att Arpi får fortsätta är väl kanske ett uttryck för att pendeln har fått upp farten, den svänger sedan länge som motkraft åt andra hållet mot vad allt de där mångkulturella krafterna håller på med.

   Gilla

 5. Ett tecken i tiden om omvänd rasism yttrade sig i ett TV-program jag såg häromdagen.

  Det var ett mord internt i familjen bland människor med mörk hudfärg – dom visade deras verkliga utseende på en del bilder men i dramatiseringen lät dom den manlige stalkern gestaltas av en medlem ur den vita ‘rasen’

  Jag har förståelse för att århundraden av uppenbar rasism från de vitas sida leder till ett revanchbehov så jag blir inte så indignerad av det men det känns lite konstigt att man måste ta till såna medel som så tydligt markerar PK i strid med fakta.

  Dom tar ju inte en färgad för att illustrera brott inom en vit familj.

  ( I det aktuella fallet var det den kränkta hustrun som körde ihjäl stalkern och det dröjde tre år innan hon frikändes)

  Gilla

  1. Ännu en fin iakttagelse ur levande livet! Visst är det märkligt hur allt ända ner på detaljnivå påverkas och styrs? Vilka krafter det är! Historien visar ju att allt inte varit så ensidigt, svart eller vitt som man nu försöker pådyvla folket. Flera skribenter här har t ex pekat på att muslimerna tog slavar, att svarta transporterade svarta till de vita slavhandlarna osv osv. Det är minsann inte av omtanke om vare sig de svarta eller andra utlänningar som allt detta vi nu är med om sker. Vi är alla brickor i ett större spel, vi används helt enkelt. Jag uppreser mig i hela mitt innersta väsen mot att bli använd så. Det är själva drivkraften, förutom lusten att kunna förstå och se vad som på riktigt pågår i det som sker.
   Utmärkande för de här människorna med ”vänsteråsikter” är att de själva kommer från medelklassen minst och själva aldrig har varit i en annan position än den gynnade. Så har det alltid varit genom historien. De gynnade är de som har problemformuleringsprivilegiet och även förmågan att vända ont till något bättre, eller som nu, något relativt gott till något ont. Tom marxismen drevs ju av medel/överklass som ansåg att de skulle styra så att arbetarklassen så småningom skulle förstå sitt eget bästa och släppas in i makten. Det är bara det att detta sista steg aldrig någonsin äger rum.
   Men andra tider kommer.

   Gilla

   1. Marxismen sorterade under storkonspiratören Lord Palmerstons regim och alla revolutionärer ingick både fascister och kommunister.
    Vänstern idag har långt till att vilja kännas vid att alltsammans är ett de rikas manipulerande.

    Andrei Vltchek har skildrat hur britternas forna kolonialkadrer (dvs de utbildade) fortfarande är hjärntvättade till samsyn med kolonialmakten, även dom som inser att US/UK förstört deras egna länder.
    Hjärntvätten sitter djupt.

    Vltchek säger att den brittiska befolkningens hjärntvätt är i samma stil.

    https://www.veteranstoday.com/2020/07/17/uk-and-hong-kong-mutually-reinforced-ignorance/

    Marxismens uppbyggnad och spridning var resultatet av samma framgångsrika oligarkiska intriger med hög grad av frimurarinblandning.

    Hade inte britterna satsat stort på att skapa kontrollerad opposition av det slaget hade en mer folkligt och mindre extrem variant av demokratisering spridit sig i stället.

    Det vore på sin plats med en kontrafaktisk historieanalys för att ge de vänsterinriktade mer konstruktiva ideer.

    Gilla

 6. Nu i Sverige, i statsmedia, nätet, universitet, kvinnor överallt! Blev det så bra??? Arga kvinnor som talar om hur förtryckta de och alla införda utlänningar är. Hur synd det är om hela Afrika. Den naturliga ”biologiska balansen” behöver återupprättas för att samtalet om vad som är rätt och fel, hur vi ska ha det kan återupptas. Männen måste tillbaka på scenen. De arga kvinnorna kan lämpligen gifta sig med en muslim eller åtminstone ta en muslimsk älskare så ändras nog det arga till rädsla och förståelse för livets villkor.

  Gilla

 7. Petergrfström, intressant! Det finns en likhet mellan marxismen och islam i det att båda har ett hägrande utopiskt mål för ögonen. Islam har tron om ett himmelrike med fortsatt förkörsrätt för mannen. Marxismen har som tro ett lyckorike som ska komma efter nödvändigt våld. I det lyckoriket behövs just inga lagar eller poliser, för där är tillståndet sådant att alla automatiskt gör det som är det rätta. Både marxismen och nazismen har beskrivits i termer av alternativa motrörelser till det filosofer, historiker och idehistoriker benämner moderniteten. Moderniteten anser man startade med franska revolutionen. Nietzsches proklamerande om att Gud är död öppnade dörren för exploateringen av naturen, men, moderniteten lyfte också miljoner ur fattigdom och elände via demokratin. Demokrati är bättre för svenskarna än vad islam är.

  Gilla

  1. En sann skildring av ‘Franska’ revolutionen om den riktige revolutionären Bailly och dom utifrån kommande krafter som egentligen gjorde narr av Frankrikes befolkning och deras egentligen helt missriktade firande av ‘quatorze juillet’ varje år men etablissemanget i Frankrike törs inte berätta för dom att det var globaliserarnas första färgrevolution.

   ”It is a disgrace to the human race that on July 14, the French people continue to celebrate the victory of the Swiss cabal of Necker, Philippe Égalité, Baron Besenval, Marat, and of their British masters of the Bastille.”

   http://r.schillerinstitute.org/educ/hist/bailly.html

   Dessutom blev Frankrikes monarki förtalad med samma falska ryktesspridning som globaliserarna idag riktar mot sina hatobjekt. Dom ljög om Marie Antoinette som påstods ha sagt åt svältande att äta bakelser.

   Svält orsakades av avsiktligt undangömmande av livsmedel av medlöpare till den utifrån dirigerade komplotten.

   Gilla

 8. Mycket märkligt att det är

  Det är väl däremot hedrande att Sitting Bill fått en glass uppkallad efter sig.

  Skickat från min iPhone

  Gillad av 1 person

 9. På tal om namnbyte kan väl Triumpf Glass hota med eller flagga för att ett namnbyte till Trump Glass kan vara aktuellt om inte folk börjar sansa sig lite. Men då tar det väl hus i h…e.

  Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s