Iransk advokat och familjefar dömd till åtta års fängelse för att han vägrat svika sin syster

I går kunde man läsa om de horribla nyheterna att tre unga män i Iran dömts till döden för att ha deltagit i protester mot regimen och under hashtaggen #StopExecutionsInIran strömmar nu fördömanden in.

Jag har tidigare skrivit om den iranska journalisten Masih Alinejad som befinner sig i exil i USA och nu har hennes bror, advokaten Alireza Alinejad, dömts till åtta års fängelse för att ha vägrat att fördöma sin syster offentligt efter press från regimen. Alireza Alinejad arresterades i sitt hem i Teheran i september förra året.

Han döms för att ha konspirerat för att agera mot nationell säkerhet, förolämpa den högsta ledaren och sprida propaganda mot regimen.

Masih Alinejad deklarerade under gårdagen att myndigheterna nu straffar hennes bror för att han vägrat fördöma henne i statstelevisionen samt vägrat samarbeta med Irans säkerhetstjänst för att lura Masih till Turkiet, kidnappa henne och föra henne tillbaka till Iran.

Den islamiska republiken rider igen och trots otaliga fördömanden och protester från omvärlden så fortsätter man utan förbehåll med sin brutala regim som drabbar så många oskyldiga människor och deras familjer. Förfärligt!

https://english.alarabiya.net/en/News/middle-east/2020/07/16/Iranian-journalist-Masih-Alinejad-s-brother-sentenced-to-8-years-in-prison-Lawyer.html

7 reaktioner till “Iransk advokat och familjefar dömd till åtta års fängelse för att han vägrat svika sin syster

 1. Islam levererar som förväntat och om vi inte lyckas med återförandet av en stor del av invällarna här i landet är risken överhängande att vi blir nästa islamitiska rike.

  Gillad av 1 person

 2. Här i Sverige levererar islam också. Med risk för liv och lem vågar kvinnor och flickor inte ut när det är mörkt och det finns muslimer i närheten. Då är sannolikheten stor att det blir en av de cirka 9-10.000 våldtäkterna som sker årligen i Sverige. Här i Sverige har vi en regering, en stat som hjälper islam, som tar deras parti gentemot svenska folket.
  Räkna ut hur många våldtäkter det sker per dag. Jämför med antalet mord.

  Gillad av 1 person

 3. Irans Rouhani erbjöd – jag minns inte vilket ¨år, men det var efter Ahmadinejad – Usa att gå med på allt möjligt av ett mer öppet Iran om Usa behandlade dem renhårigt men det blev kalla handen från Usa som inte vill ha ett öppnare Iran utan ett objekt för hat för att hetsa fram krig och underkuvande.
  Usa vill ha det så här, Det skulle förvåna mig föga om dom har inflytande över mullorna för det hade dom vid både Shahens tillsättande och avsättande 25 år senare.
  Muslimska brödraskapet har från starten varit imperiets verktyg och det var dom som gjorde Iran till en religiös stat. Vilka hållhakar har imperiet inifrån?
  Och hade dom haft det om Iran behandlats normalt, eller hade andra krafter fått mer inflytande? Troligen!

  Gilla

  1. Hej.

   Du menar att sunnimuslimska Muslimska Brödraskapet, som grundades av Hassan al-Banna 1928, var USA:s verktyg för att 1979 störta shahen i det shia-muslimska Iran, och dessutom ”…det var dom som gjorde Iran till en religiös stat.”? Jösses… Iran blev shia-muslimskt från och med mitten av femtonhundratalet, och det är från den tiden landets nuvarande kulturella identitet härstammar, tämligen löst baserat på arvet från sassanider, parter och perser. Arvet från den ursprungliga zoroastriska kulturen är så gott som borta.

   Brödraskapet har använt terror och attentat från dag ett och målet är ett globalt sunni-kalifat under sharia – låter det som något USA skulle vara intresserat av? Brödraskapets försök att infiltrera och påverka Iran (sunni-muslimer anser shia vara kättare) inriktas främst mot den kurdiska gruppen i Iran, eftersom de iranska kurderna är sunni.

   Kuppen -79 genomfördes både av shia-nationalister och iranska socialister och kommunister, de senare fick visst stöd från Sovjetunionen, men misslyckades i sina försök att erövra makten då militär och polis så gott som helt stod på shia-nationalisternas sida. Föga förvånande kunde mullorna utpeka den iranska vänstern som dekadent, västerländsk och som de gamla kolonialherrarnas agenter då ledarna och många inom den revolutionära vänstern var moderna sekulära iranier, inte sällan utbildade i Österrike, endera Tyskland, och inte minst Frankrike och Storbritannien. Fram till -83 pågick strider tills Khomeini helt kontrollerade landet.

   Det enda intresset USA, då som nu, hade i Iran var att undvika sovjetiskt inflytande (numera ryskt och kinesiskt – Iran har ett relativt gott samarbete med just Ryssland och Kina). Det är detta som är det egentliga skälet till embargon o.d. Iran ”spelar inte boll” som man säger i USA avs. landets ekonomiska system och marknad; av samma skäl utsätts Ryssland för embargon men än så länge har inte ens Trump vågat ta rejäl strid med Kina, trots att Kina bedriver folkmorspolitik mot uigurer, tibetaner och andra folkgrupper.

   Så, varsågod, en liten snabb och kondenserad lektion i politik och historia.

   Kamratliga hälsningar,
   Rikard, fd lärare

   Gilla

   1. Ja det var Muslimska brödraskapet som genom sin medlem Ayatollah Khomeini och med Usas och inte minst Englands understöd tog över.

    Shahen var helt klar över att Usa låg bakom hans störtande.
    Och långt tidigare:
    Al Banna, typiskt för britternas taktik, var en mkt ung påläggskalv för det brittiska imperiets spioner och orientalister och han lät sig vägledas till att driva just den reaktionära form av islam som britterna önskade och som var diametralt motsatt Islam under dess guldålder när man tog intryck av och översatte verk från Grekland etc.
    Här en rapport om MB från den 1979:

    Klicka för att komma åt eirv06n04-19790130_034-what_is_the_muslim_brotherhood.pdf

    Om det är sant som en del insinuerar att hans familj eventuellt var judar skulle det ge britterna en stark hållhake på Al Banna oavsett om han själv hade fått reda på det sammanhanget av föräldrarna vilket inte är självklart.

    Hans trovärdighet som islamisk ledare skulle givetvis kunna skadas om ngt sånt skulle komma i dagen oavsett om Al Banna själv var helt genuin vilket jag tror han var oavsett vilka hans föräldrar var.

    Jag vill således även om dom ryktena är sanna inte ställa mig bakom spekulationer om att det var en del av en zionistisk plan, utan endast att det visar vilka möjligheter britterna hade att utpressa honom vid behov.

    Britterna ligger bakom alla skadliga radikala ideer som fått fäste och har signifikant framskapat dom.

    Mycket ägde rum under Lord Palmerstons period trots att det förbigås med tystnad av etablerade historiker och han lärde upp Edward VII 40 år innan han var den kung som intrigerade fram första världskriget trots att han dog redan 1910.

    Men en del av britternas metod beskrevs av historikern Carroll Quigley och det gick ut på att kontrollera alla vägar till opinionsbildning; politik medier forskning och utbildning.

    Quigley citerade ledande aktörer inom den anglosaxiska eliten som visar att deras metod var att kontrollera båda sidor inom politiken dvs helt göra narr av iden med ett demokratiskt samhälle.

    Inbilla dig inte för en sekund att du får reda på sanningen i ‘godkänd’ litteratur.

    Skolor är indoktrineringsanstalter här eftersom vi är en servil vassalstat till imperiet.

    Biblioteken klarar inte ens att beställa in böcker som inte ett visst privat företag kan förse dem med.

    Det går ju att i lokala bibliotek påverka utbudet men räkna med att bulken av det du hittar på biblioteken är av imperiet godkänd litteratur dvs t realiteten propaganda för västimperiet.
    —–
    Och Shahens fru citerades ha sagt att när man lyfter på ayatollans skägg står det MADE IN BRITAIN.
    Och det var ingen överdrift.

    Och att ShiaIslam fanns i Iran är inte det samma som att det var en i jämförelse med vår tid religiös stat.

    Jämför shahens ganska västerländska typ av influenser med dagens strikta religiösa republik.

    Skälet till att britterna sen minst 1830-talet försökt använda muslimerna mot Ryssland är imperialistiskt.

    Britternas diplomater/ medarbetare till Ostindiska kompaniet och britternas politiker hemma.insåg att Ryssarna hade samma rätt att försöka konsolidera och utvidga sin inflytandesfär som britterna men britterna sade att vi tävlar om det.

    Insiders demoniserade alltså inte den ryska rivalen vilket är intressant eller hur?

    Officiellt sysslar ju britterna nu med extremt maliciösa falska anklagelser mot Ryssland för att hindra Europa och Ryssland att samarbeta ekonomiskt.

    Det var samma orsak att US/UK störtade shahen för att hindra honom att samarbeta med Sovjet och för att utveckla Irans industri.

    Frankrike Sovjet Västtyskland Japan och OPEC såg ut att lansera en med dollar och pund konkurrerande valuta eller ‘finansiellt instrument’
    Villkoret från OPEC vara att det skulle vara till för utvecklandet av MÖ och Afrika vilket också varit en gammal Fransk plan från slutet av 1800-talet och som även den omintetgjordes genom britternas intrigerande på kontinenten.

    Britterma var de starkaste motståndarna till det nämnda samarbetet och amerikanerna fann en lämplig förevändning för att intervenera och i samband med det hotade Usa att strypa oljetillförseln till Europa om Europa fortskred.

    Detta drama är helt förtiget av etablissemanget. Nedkastat i Orwells minneshål.

    Här en initierad redogörelse publicerad nyligen men det är känt och ihjältiget sen länge.
    http://canadianpatriot.org/the-sword-of-damocles-over-western-europe-follow-the-trail-of-blood-and-oil/

    Gillad av 1 person

 4. BLM, läste i en av mina uppslagsböcker, Den nya nordiska floran av Mossberg och Stenberg. Där finns en korgblommig växt benämnd negerört. När jag söker på nätet är den omdöpt till fingerört.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s