I morgon möts ett splittrat EU och det är en dyr nota som väntar oss

Att EU är splittrat och att unionen riskerar att spricka är ingen nyhet. Morgondagens budgettoppmöte om den skyhöga medlemsavgiften, som ökar 10 miljarder per år med nuvarande förslag och det übergenerösa bidragspaketet efter coronakrisen som uppgår till flera tusen miljarder euro, lär inte heller främja samarbetet.

Allt fler européer är rejält trötta på det mycket kostsamma och ineffektiva EU-monstret. Egentligen är det nog främst EU-topparna själva som är livrädda för att allt ska braka ihop då deras överdrivna inkomster samt stora makt plötsligt skulle inskränkas. Skulle man fråga gemene man på gatan så skulle de nog inte kunna svara på vad för bra EU egentligen har gjort för just deras land.

Att EU-kommissionens ordförande Ursula von der Leyen dessutom har ett möte med fyra unga klimataktivister i kväll, varav Greta Thunberg är en av dem, är ännu ett bevis för hur EU är ute och cyklar. Att man ens upplåter tid för att låta klimataktivister som saknar belägg för sina påståenden få sätta agendan för EU:s politik är under all kritik.

Jag hoppas faktiskt att unionen i slutändan faller som ett korthus, för alla dessa miljarders miljarder som vi skattebetalare ska punga ut med behövs mer än någonsin här på hemmaplan och alla människor med förnuftet i behåll förstår hur urbota dumt det är att vi öser ut pengar på annat än det som gynnar det egna folket. Vad får Sverige tillbaka förutom ett tack för att vi hjälper andra länder med sämre ekonomi medan vårt eget land går åt fanders?

Varför är dessutom Turkiets EU-medlemsansökan fortfarande inte makulerad och varför är det inget man diskuterar? Sedan ska vi inte ens prata om hur illa EU skött migrationspolitiken som varit helt åt fanders i åratal, men en sak har man varit bra på vad gäller dessa akuta frågor – att stoppa huvudet i sanden och skjuta problemet framför sig medan illegala migranter fortsätter strömma in i Europa.

Det är skrämmande att ett fåtal personer kan sitta och diktera villkoren för en hel kontinent där det inte finns en tillstymmelse till rättvis fördelning, medan medborgarnas enda uppgift är att betala och se glada ut!

Det är konstigt att det inte börjat ske organiserade protester mot den nya politikeradeln i EU, fransmännen brukar vara bra på att dra igång sådant, men man förlitar sig väl på att de har sitt folks bästa för ögonen trots att även dessa kålsupare är där bara för att njuta av maktens sötma och dessutom vågar man inte tänka tanken att det vore bättre att skapa ett annat sorts samarbete där varje land har mer att säga till om och där makten inte utgår från Bryssel.

Vi får se vad det mynnar ut i, men jag tror personligen inte att det kommer hålla i längden.

#swexit

Källa: SVD

14 reaktioner till “I morgon möts ett splittrat EU och det är en dyr nota som väntar oss

 1. Jag glömde nämna kostnaden för de regelbundna kontotsflyttarna som är horribla! Hur kan detta ha fått fortgå så länge? Är glad att jag röstade nej när det begav sig!

  Gilla

 2. Jag är lite besviken på SD att man inte längre driver Svexit, EU är en koloss på lerfötter, inte mycket vi får för pengarna, och inte mycket inflytande heller.

  Gillad av 1 person

   1. Lycka till med att hitta ett parti som stämmer med alla dina önskemål. Ett sådant parti finns inte, har aldrig funnits och kommer aldrig att finnas.

    Gilla

 3. Målet för EU är förstås en federation där allt styrs från Bryssel. Redan nu måste regeringen fråga EU om lov i det mesta. Trots att vi är bland de största nettobetalarna. Vem tror ni EU ska låna 8000 miljarder kr av? De som lånar ut har säkra pengar och tummen i ögat på EU. 2027 är det tänkt att slantar a ska börja betalas tillbaka. Av vilka tror ni? Frankrike ska få en rejäl peng av 8000 miljarderna, det är en gåva. Frankrike tjänar stora pengar på EU-flytten till Strasbourg, jag skrev konkret om det och utsläppen för månader sedan. EU är dömt att falla sönder så småningom. Länderna, folken, historien gör att det inte går att hålla ihop. De 8000 miljarderna är bl a till för att hålla Italien och Spanien kvar i EU. De länderna borde göra som Sverige tvingades till på 90-talet, reformera och inte leva över sina tillgångar. Sverige uppfattas som rikt, vi öser ju ut stålar över världen, klart de pressar ut vad de kan från dig och mig. Tyskland har allt att vinna på friska EU-länder, Tyskland exporterar till grannländerna och tjänar grovt på det. Så, Sverige skänker pengar till länder som inte arbetar tillräckligt.
  När ska du svensk tröttna på att staten tar dina pengar och ger bort till andra?

  Gillad av 1 person

 4. Och så Greta Thunberg på det. Jag blir så trött och även jag som röstade ja till EU är urless på denna maktkoncentration. Jag röstade banne mig inte för en federation.

  Gillad av 1 person

  1. De 8000 miljarderna kommer med nödvändighet att binda ihop länderna vilket är avsedd effekt.
   Jag röstade självklart nej. Beslutet att folkomrösta om att få med Sverige i EU skedde för 25 år sedan. Självklart föregicks det beslutet av omfattande diskussioner inom S-rörelsen. Fluffiga ord som skulle dölja det verkliga syftet presenterades och svenska folket gick på det. Redan då, precis som nu.
   Kanske skulle S folkomrösta om hur många fler muslimer vi behöver i Sverige? Skulle det gå för sig tror nån?
   För övrigt behövs en ny folkräkning där varje individ får lämna fingeravtryck och fotograferas med modern teknik. ALLA där det är tvivelsmål vilka de är eller varifrån de kommer ska få lämna blod för vidare hantering. Detta skulle ju även föra det goda med sig att det säkert skulle bli mycket lättare att hämta in mördarna, våldtäktsmännen och alla andra. Se bara knivmordet i Linköping som klarades upp med hjälp av DNA-teknik.
   Som sagt, länder kan handla med varandra utan EU. Är det någon som tror att Storbritannien medvetet begår ekonomiskt självmord?
   Det är bara i Sverige sådana hemskheter kan utspela sig. Med benäget bistånd av svenska folket.

   Gilla

 5. Passar på att säga farväl till Sverigehataren Sjöstedt som nu är i sitt kommunistiska paradis. Tänk så mycket helvetes elände han och hans parti orsakat svenskarna.
  Nu kommer väl något ännu värre efter honom.

  Gillad av 1 person

 6. EU samarbetet är odemokratiskt några få politiker vill
  Skuld sätta miljontals människor och flera generationer utan
  Att fråga folket.
  Folkomröstning om bidragen, avgifterna och migrationen.
  Svenska politiker lovade att eu skulle bli mer demokratiskt men
  Det blir bara mer och mer överstatligt.

  Gillad av 1 person

  1. Det gäller som alltid att försöka se vad som sker i det som sker. I Sverige behöver vi inte tveka en sekund, makten, staten, regeringen, vill oss inte väl. Vi lever inte längre i en demokrati.

   Gilla

 7. Och så dessa stolpskott som skall låtsas företräda vårt land och våra intressen. T.ex. Helen Fritzon (s) som igår istället för att bevaka Sveriges intressen tog plats i statsradion och yrade om att orosanmäla barn till föräldrar som köpt sex. Ett typexempel på en heltidspolitiker som aldrig har avancerat till mer än kommunpolitiker.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s