En vanlig måndag i det nya Sverige

Ännu en dag i det nya Sverige bjuder på en rad otrevligheter som inträffat det senaste dygnet – till exempel väpnade rån, överfall, grov misshandel, vapenhot, våldtäkt och bränder.

I helgen slog man dessutom något slags rekord vad gäller antal personrån i Göteborg, när 17 fall anmäldes. Enligt polischefen Erik Nord är detta tyvärr ett återkommande problem.
-”Vi brukar säga 1.000 personrån per år eller tre per dygn. Helgerna kan rusa iväg ibland, det är inget alarmerande i det. Men det här är tyvärr ett återkommande problem som vi brottas med. De här personrånen har skett kvällstid i centrala Göteborg, men även runt om i stan. Det rör sig företrädesvis om unga män eller pojkar som rånar andra unga män eller pojkar.”

För att undvika att bli rånad som privatperson framhåller polischefen att man först och främst bör undvika att handla narkotika och vara försiktig på vissa platser vissa tider på dygnet. Man bör även undvika att gå hem ensam berusad och vara uppmärksam på folk runt omkring.

Tragiskt att vi medborgare numera måste få råd om hur vi ska undvika att bli rånade. Kanske dags för lite informationsbroschyrer till befolkningen om hur man bäst undviker att bli rånad, skjuten, knivhuggen, förnedrad och våldtagen?

Det här problemet lär inte försvinna från en dag till en annan, så varför adresserar inte polisledningen problemet uppåt till exempelvis justitieministern istället för att instruera befolkningen att hålla sig borta från vissa områden? Det är väl regeringens ansvar att se till att befolkningen känner sig trygg?

Vilken tur att syltryggarna till politiker har sommarlov så att de slipper konfronteras med den verklighet som man själva varit med och skapat. Men när man arbetar efter mottot ”makten framför allt” är det bästa trots allt att folket vänjer sig vid den nya brutala vardagen där kriminella ligister har fritt spelrum och lite civila offer får man allt räkna med!

#detnyasverige

#vigillarintefegapolitiker

Källa: GP, Aftonbladet

3 reaktioner till “En vanlig måndag i det nya Sverige

 1. Kriminalliteten breder ut sig i områden man tidigare har trott vara någorlunda ”säkra” . Det blir bara värre, och värre, och alltmer otryggt, och som ytterligare ett bevis på att vi bor i ett Kafka-land, så får väl regeringen ännu högre förtroende i kommande opinionsundersökning. Vad är det för fel på svenskarna?

  Gilla

  1. Vi bor inte i Kafka-land. Vi bor i Sverige som invaderats av islam. Så här var det inte innan islams trupper kom hit.

   Gilla

 2. Hej det var en fantastisk idé med broschyrerna. Det skulle vara i samma klass som till dig som är gift med ett barn. Jenny- MSB 1-0.

  Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s