Syriska jihadister gripna i Tyskland för koppling till al-Qaeda

Två syrier har arresterats i Tyskland misstänkta för att ha hjälpt en terrorgrupp med kopplingar till al-Qaeda att genomföra en avrättning.


Khedr A.K. och Sami A.S. anklagas för att gemensamt ha dödat en person skyddad enligt internationell humanitär rätt. Männen arresterades och deras lägenheter genomsöktes i Naumburg, nära Leipzig respektive i Essen.

Khedr A.K. gick med i gruppen Ghurabaa Muhassan i Syrien, som är en del av terroristorganisationen Jabhat al-Nusra, i juli 2012 och vid den tidpunkten var Jabhat al-Nusra systerorganisation till al-Qaeda. Den 10 juli 2012 var Khedr A.K. inblandad i avrättningen av en överstelöjtnant i den syriska armén som hade tillfångatagits av gruppen. Khedr A.K. anklagas för att ha vaktat fången, som var bunden och behandlades illa, när denne flyttades till platsen där han skulle avrättas.


Sami A.S. filmade avrättningen och ska enligt åklagaren ha kommenterat videon på ett förhärligande sätt för propagandasyften.


Bra att avskummen ställs inför rätta! När Sverige ska ställa ”våra” IS-återvändare inför rätta verkar dock vara en fråga höljd i dunkel eftersom vi istället belönar dessa mördare och terrorister med skyddade identiteter, bostad, stöd och bidrag. Men vi är trots allt en humanitär stormakt och tillika fristad för extremister, där man hellre vänder andra kinden till i förhoppning om att de ska skona oss den dagen de vilande cellerna väcks till liv.


#viharvälintevaritnaiva


https://english.alarabiya.net/en/News/middle-east/2020/07/13/Germany-arrests-two-Syrians-linked-to-al-Qaeda.html

3 reaktioner till “Syriska jihadister gripna i Tyskland för koppling till al-Qaeda

 1. Jag är inte så imponerad av tyskarnas ”ordnung” de har emellanåt visat ungefär samma inställning som här när det gäller ren undfallenhet för kriminella. När andra river statyer, tillåter man uppsättning av Vladimir Lenin i Gelsenkirchen, Tyskland.

  Gillad av 1 person

 2. Fasansfullt. Det är islam. I islams namn avrättades mannen, troligen skar man upp halsen. Det tar ett antal sekunder att dö så. Bra att de tog männen innan de hann i säkerhet i Sverige hos Morgan. Deras gud, Allah, befaller dem att göra sådana handlingar. Stackars Sverige.

  Gilla

 3. Återigen, det här är inga Syrier. De är kaosblattar från Mellanöstern, Afghanistan eller nordafrika som köpt Syriska förfalskade pass eller fått dem av de intressen som ockuperar delar av landet som kurder, USA, och Turkiet.

  Syrier är i allmänhet, (det finns dock många sunni muslimska galningar även här) toleranta eftersom kristna och muslimer umgås och gifter sig över ”gränserna” och t.om firar varandras högtider tillsammans. Ett sådant sekulärt samhälle är naturligtvis att föredra men det tycker inte USA (Israel) och deras lokala klienter som hellre sett ISIS svarta flagga.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s