Socialdemokraterna har inte en tanke på att ta sitt ansvar

I Moderatpolitikern Maria Malmer Stenergards beskrivning av det havererade arbetet med att strama åt migrationspolitiken nedan ser man svart på vitt hur Socialdemokraterna inte haft för avsikt att överhuvudtaget dra åt svångremmen, istället har man gått Miljöpartiets ärenden även i Migrationskommittén. Bedrövligt och samtidigt obegripligt att så många fortfarande har förtroende för den sämsta regeringen genom tiderna.

Om de verkligen ville det bästa för Sverige och medborgarna hade de gjort alla en tjänst och avgått redan imorgon, men de struntar blankt i hur det går för landet – det enda de arbetar för är att gynna sin egen plånbok och vinna godhetspoäng genom att ta sig vatten över huvudet i migrationsfrågan om och om igen!

#onlyinsweden

#avgåregeringen

Maria Malmer Stenergards inlägg på Facebook:

”S VÄLJER MP FÖRE EN STRAM INVANDRING – OCH SPRIDER OSANNINGAR

Moderaterna har förhandlat med Socialdemokraterna, Centerpartiet, Liberalerna och Kristdemokraterna för att försöka nå en bred och bra överenskommelse om invandringspolitiken. SD och V valde själva att inte delta. I förhandlingarnas slutskede stod det dock klart att Socialdemokraterna inte var beredda att ställa upp på ett mål om minskad invandring till Sverige.

Socialdemokraterna försöker nu sätta bilden av att Moderaterna inte skulle ha velat kompromissa. Det stämmer helt enkelt inte. Vi har varit beredda att kompromissa i en rad frågor som är viktiga för Socialdemokraterna.

När det gäller invandringens nivåer accepterade Socialdemokraterna bara ett ”europeiskt mål” som var exakt detta: 21 300 (som enligt S beräknats utifrån att mottagandet ska motsvara Sveriges befolkningsandel i EU sett över tre års tid med hänsyn till framtida prognoser).

Det mål de ville enas om skulle alltså innebära större invandring än vad Migrationsverket räknar med i år (21 000). Det sa vi naturligtvis nej till.

För att ändå ge överenskommelsen en sista chans lade jag och Tobias Billström, som förhandlade för Moderaterna, fram två möjliga kompromisser att diskutera:

Låt oss börja med nordiska nivåer för att – när EU har enats om att alla länder ska dra sitt strå till stacken – övergå till europeiska nivåer. Det sa Socialdemokraterna nej till.

Då sa vi att vi är beredda att diskutera ett volymmål mellan nordiska och europeiska – om det innebär väsentligt lägre invandring i framtiden än nu.

”För stramt” svarade S ordagrant, och avslutade förhandlingarna.

Det innebär två alternativ:

 1. Antingen vet S inte alls vad de själva vill – ökad invandring eller minskad?
 2. Eller så förhandlade S i praktiken även åt Miljöpartiet.

Resultatet blev detsamma: det går inte att göra politiska överenskommelser om man inte vill gå åt samma håll.

Moderaterna har sedan första början arbetat aktivt och konsekvent för en kraftigt minskad invandring och en målstyrd och stram politik, som också har stöd av en bred majoritet hos svenska folket. Under hela arbetets gång har vi varit öppna med vad vi vill och vilka förslag vi driver. Socialdemokraterna har först i slutet börjat bekänna färg, och låst fast sig vid sina förslag.”

8 reaktioner till “Socialdemokraterna har inte en tanke på att ta sitt ansvar

 1. Jag säger som Jimmie Åkesson och SD säger om denna soppan:

  Vi behöver ÅTERVANDRING och 0 invandring.

  Tyvärr är inte M och KD intresserad av det.

  Gillad av 1 person

 2. Klart det havererar. Sossarna kan inte minska mottagandet av migranter förrän man för en traditionell socialdemokratisk politik vilket skulle återge partiet en stark svensk väljarbas. Folket har redan visat att den viktigaste frågan är att minska antalet migranter. Till och med lycksökarna själva är trötta på att dela sin nyfunna rikedom med ännu fler.

  Som nyliberala globalister utan kompass som bekvämt ratificerar beslut fattade i Bryssel och vars enda intresse är makt, måste sossarna importera valboskapen.

  Gillad av 1 person

 3. Sossar kan man inte lita på i något avseende, det har varit tydligt sen de tillträdde regeringsmakten 2014, bara att ta med MP som partner visar att de gör absolut allt för att sitta vid makten. Löfven visar att han är en riktigt amatör , när han inte ens tar chansen och förhandlar fram en någorlunda bred uppgörelse på ett av de viktigaste frågorna under denna valperiod. Det hade varit ett ypperligt tillfälle att visa att man lyssnar, åtminstående med något öra på opinionen. Självmål sossarna…..igen.

  Gillad av 1 person

 4. Mångfald är så vackert, våra hjärtan är vidöppna. Vad kan vara en vackrare handling än att räcka en hjälpande hand åt en utsatt flykting som flyr krig och våld. Snyft, det är en enda god handling som behövs bara. Vi håller varandra i händerna, böjer våra huvuden i respekt för lidandet och hälsar de utsatta varmt välkomna!

  Gillad av 1 person

 5. Vad är det för ansvar S ska ta???
  De tar ju ansvar allt vad de kan och orkar! Den enda begränsningen är att Sverige strax inte får låna mer pengar.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s