TikTok roar barnen men används samtidigt som ett propagandaorgan

Många barn världen över använder den populära appen TikTok, så även mina två äldsta barn och grundidén är det inget fel på för vem gillar inte att titta på andra unga som dansar, sjunger eller gör något tokigt? Många är riktigt duktiga dessutom.

Dessvärre gömmer det sig också en hel del propaganda bland dessa videos – till exempel för Black Lives Matter, pro-hijab, antirasism och hata Trump samt säkert en hel del annat. Tyvärr tror jag inte att alla föräldrar lägger tid på att lära sina barn att vara källkritiska samt förklara att allt som sägs om exempelvis Donald Trump och Black Lives Matter-rörelsen inte stämmer, varför vi kan vänta oss nya hjärntvättade generationer som ska ta över efter oss. Så den där drömmen om att våra ättlingar ska förändra världen samt skapa fred istället för krig och konflikter, kanske får förbli just en dröm.

Bara en liten reflektion så här innan frukost. 😊

6 reaktioner till “TikTok roar barnen men används samtidigt som ett propagandaorgan

 1. De flesta vuxna i Sverige gör precis samma sak som barnen, tittat, läser och lyssnar på regeringspropaganda. Tittar på SVT, UR, SVT, läser Aftonbladet och ofta DN, Föräldrarna är bara mycket mer aningslösa än barnen. Det är bl a därför det ser ut som det gör idag i Sverige. Föräldrarna har trott mer på media och politiker än på vad de själva såg (araber och dylikt överallt), hörde (skottlossning, skrik från brottsoffer, skrik från våldtagna) och luktade (brandröken).
  Jag tror barnen förstår det här mycket bättre än ”Mello-Svensson”.

  Gillad av 2 personer

 2. En trend som jag tyvärr tror ä mycket värre än vad vuxenvärlden inser om man ser till vad tv visar och vad barnens dataspel innehåller.

  Gillad av 2 personer

  1. Håller helt med, bevakningen ligger inte alls med fokus mot den här typen av program (ännu, ska kanske sägas) så att budskapen ”smygs” in här är helt klart väldigt oroande.

   Gilla

  2. Verkligheten är alltid värre än dikten brukar man säga. Kanske möter ungarna all djävulskap som finns världen över i koncentrat i mobilen.
   Men, de yngre och ungdomar som finns i min stora personkrets är ofta mer klarsynta än många vuxna kring vad som sker i Sverige. De tar inte till sig alla värdegrunder och sån skit utan ser det mer som det är.
   Wilmas fick ju huvudet avskuret. Huvudet förvarades i en väska i garderob i sovrummet. Sånt smäller väl ganska högt i ett dataspel också? IS alla avrättningar på nätet, det är rätt rått och våldsamt.
   Det viktiga är att man samtalar med barnen, varje dag.

   Gillad av 2 personer

 3. Barnen har tyvärr inte tryggt.

  Gilla

 4. Bra och klokt skrivet. Mycket har en bra grundtanke, men blir kidnappat eller spårar ur av olika skäl. Vågar ej nämna vad, men du vet nog. Förresten det där du nämnde ”hata trump” kan du inte anmäla det till näthatsgranskaren? Det verkar ganska självklart.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s