Sveriges nya normalläge

Nattens händelser består av det gamla vanliga – skottlossningar, bilbränder, knivhuggningar, våldtäktsförsök och knivrån. För ovanlighetens skull inga sprängningar om man ska försöka se positivt på saken. Hur många gånger per vecka matas vi med detta? Läser folk det tillräckligt många gånger så accepteras det som normalläge – särskilt när lagens långa arm misslyckas med att upprätthålla tryggheten och de högst ansvariga i regeringen beslutat att vi ska vända andra kinden till istället för att uppbåda ett rejält motstånd.

Förutom standardbrotten som nämnts ovan är det även en annan företeelse som vi så smått börjat vänja oss vid, nämligen barn- och ungdomsrånen där barngäng ger sig på andra barn. Förskräckligt tycker många och klumpen i magen växer när oron över att ens eget barn ska råka illa alltid finns där. Genom att passivt se på, ger dock vuxenvärlden indirekt sitt tysta godkännande till dessa brutala attacker som för många av barnen upplevs som traumatiska.

Unga kriminella ser så klart ingen anledning till att sluta tjäna snabba cash när andra barn är lätta offer som inte gör motstånd och de vet dessutom att risken att de åker fast är minimal med löjligt låga straff. Vi har inte ens vett nog att ålägga föräldrarna ett ansvar!

Igår kunde man i Ystads Allehanda läsa att ungdomsgäng under natten till lördag gått bärsärkagång i Simrishamn genom att hoppa på bilar, slå på bilar samt även välta en bil som fick bärgas på grund av sina skador. På tidningens Facebooksida uttryckte människor sin frustration över händelsen och jag skrev kort och gott ”Det nya Sverige”, varpå jag fick svar av en medelålders kvinna att jag framstår som okunnig genom att uttrycka mig så eftersom detta inte är en ny företeelse utan det har alltid har varit så här.

Man kan skratta åt detta trångsynta och verklighetsfrånvända synsätt, men tyvärr har vi fortfarande en stor klick medborgare som fortfarande lever i sina filterbubblor och intalar sig själva att den nya hårda verkligheten som våra oansvariga makthavare skapat åt oss inte är något att uppröras över för Sverige har alltid sett ut så här.

Ovanpå det har vi en växande skara som definitivt insett att ett så våldsamt och otryggt samhälle som vi har nu inte existerade under deras uppväxt, men få vågar opponera sig eftersom vi lever i en åsiktsdiktatur där budskapet är att vi måste anpassa oss eller så åker vi ut ur gemenskapen.

Regeringen har uppenbarligen gett upp. De uppfattar situationen som så stabil att de kan gå på sommarlov utan att ens ha försökt komma överens med oppositionen om en bred uppgörelse kring åtgårder mot gängkriminalitet och att barn rånas eller på andra sätt attackeras på ljusa dagen är inget de bekymrar sig om då det inte drabbar deras familjer. Bedrövligt!

Så vad gör svenska folket med dessa fakta på hand – går man ur huse och kräver att de folkvalda tar sitt förbannade ansvar som de är ditsatta för att hantera och dessutom får rejält betalt för? Eller gäspar de, accepterar Sveriges nya normalläge, skrollar vidare, tar sig en bärs eller ett glas rosévin och sätter sig framför dumburken fullt övertygade om att såväl polisen som regeringen sköter det här på ett utmärkt sätt? Vi vet redan svaret.

#onlyinsweden

#sommanbäddarfårmanligga

27 reaktioner till “Sveriges nya normalläge

 1. Det är nya tider nu. Ett välkänt citat från TV serien Hedebyborna. Är det OK att säga så utan att mottaga hot hat och förakt tror du? För det är nya tider nu.

  Gillad av 1 person

 2. Sveriges nya normalläge, att det är så här nu är ett ganska enkelt konstaterande. Men om det är normalt, bör nog ingående diskuteras

  Gillad av 1 person

 3. Om det bara var den nya tiden som var här. Det är flera miljoner muslimer som är det nya här i Sverige med allt helvete de åstadkommer. Det är den nya tidens politiker som är här. Politiker som håller på och skaffar sig ett nytt folk. Om 6 år har muslimerna blivit rätt många fler. All anhöriginvandring som den tidigare införseln för med sig, säkert 1 miljon på 6 år. Fortsatt massiv införsel, hög barnproduktion. De dominerar helt 32 områden officiellt men i verkligheten mycket större ytor. De dominerar massor med områden i samhället. Tänk att, med hjälp av våra politiker, tänk, de äger makten över svenskarnas media!!! SR, UR SVT och DN. Och det fastän så många av dem inte kan läsa ens.
  De äger framförallt våldsmonopolet i Sverige. De är strax fler än svenskarna. Det nya folket är här. Det nya folket som dominerar över svenskarna. Den arabiska kolonialmakten är här. Sverige är koloniserat. Det nya folket är här. Det gamla folket vek ner sig och gav upp.

  Gilla

  1. Realist. Det är det som är Det är nya tider nu.
   En fråga som kanske bör ställas är varför. Då det enligt Stefan har medfört många utmaningar.

   Gilla

 4. Mycket i samhällsbygget krackelerar, och det värsta av det värsta, är nog det du skriver, brotten mot barn, och unga, otrygga i sin uppväxt, med vad det innebära att åka buss på kvällar, gå förbi gängen som hänger i köpcentren, inte kunna ha fina kläder, för rånrisken etc. Att det saknas förståelse i sittande regering är väldigt allvarligt, och ett svek mot alla föräldrar.
  Utvecklingen i rättssamhället ser allt annat än bra ut.

  Gillad av 1 person

  1. Våldet mot barn är en följd av att samhällsbygget krackelerar. Det är en följd av att vi har för många muslimer här, för många klaner som fått politisk makt och vill ha ännu mer makt. Det är därför svenska barn blir utsatta, som en följd av att det nya folket, muslimerna, äger våldsmonopolet nu.

   Gilla

 5. Det nya normalläget; se snyftartikel och snyftbild i Expressen idag om Coronadöd i Södertälje. Inte snyftades det särskilt mycket i media när våra äldre svenskar dog. De som betalade för kalaset i Södertälje.

  Gilla

  1. Mycket tyder på att coronadöden bland äldre och multisjuka är en omfattande skandal. Framtiden får utvisa hur det bedöms och om det kommer fram.

   Gilla

   1. Det är ju ett faktum det som skedde med de äldre svenskarna som man lät dö. Man prioriterade bort dem när man lade upp Coronastrategin. Så enkelt är det. Nu har vi ju en kommission av lakejer som i ord ska sminka upp det staten aktivt genomförde. Det vanliga sättet att tysta ner allt fungerar ju bra. Snyftartiklar om utlänningarna ska få oss att glömma våra egna döda och instället öppna våra hjärtan för de utsatta migranterna. Stackarna! I hemlandet hade de aldrig dött, bara här i Sverige, där de är så utsatta.

    Gilla

   2. Media har stor makt och kan påverka enormt, jämför Alan Kurdi? på stranden med den uteblivna bilden på Ebba? på Drottninggatan.
    Även Sveriges avskaffade beredskapslager hade betydelse för coronahanteringen tror jag.

    Gilla

  1. drhallonhatt. Tack A. Bard är nog ett tydligt exempel på att skillnaden mellan geni och galning är hårfin. Tidigare tyckte jag att han var åt det galna hållet, men det var nog för att jag inte förstod honom. Han har nog inte 100% rätt men är väldigt duktig.
   I samma serie sades mycket bra särskilt vid 5 minuter och till slutet i klippet nedan.

   Gilla

 6. Kräver att de folkvalda tar sitt f..e ansvar som de dessutom har väldigt bra betalt för.

  En ypperlig formulering som de allra flesta borde hålla med om, dock befarar jag att politiker inte kan hållas juridiskt ansvariga då tjänstemanna ansvaret har tagits bort. Hans Jensevik påstår att det enda sättet är via röstsedeln. Visst kan en politiker avsättas men ”straffet” brukar inte bli så hårt..

  Gillad av 1 person

  1. Ja fy fan vilket jävla helvete detta land blivit med alla dessa förbannat inkompetenta politiker som sitter vid makten.

   Gilla

  2. Du, det är ju det som blivit problemet i många val nu. Ansvarsutkrävandet via valsedeln fungerar inte längre. Partierna har, oavsett vad de sagt i valrörelsen, gått ihop från höger till vänster (utom SD) och fortsatt införseln av utlänningar.
   Mot svenska folkets vilja. Det är totalitär demokrati det.

   Gilla

 7. Många är inkompetenta, ja. Men det de gör är avsett, det är inte av misstag eller för att de inte förstår. De är väl närmast att beteckna som onda mot svenska folket. Medvetet.

  Gilla

  1. Låt oss hoppas att det är så, att de inte är inkompetenta alltså. Men något djävla fel måste det vara på dem. En sunt tänkande människa gör inte så mot sina medmänniskor. Således kan vi konstatera att de är idioter trots allt och bör förstås behandlas som de idioter de är. Sedan kan vi också konstatera att dessa idiotpolitiker dessutom blivit valda av likasinnade röstande idioter. Kan det gå mera fel?

   Gilla

  1. Sanningen om polisbristen kryper fram.
   Peter Karlsson, polisområdeschef i Dalarna: ”…vi har skickat färre på konferenser…”
   Tacka fan för att det är få poliser ute i samhället när de spenderar dagarna på konferenser!

   Gilla

  1. Kolla vad rövhålet Nujen fick. Han har 10 miljoner på banken, flera stora hus på Gotland där vår senaste terrorist brukade jobba. Regeringen har strött ut pengar till artister och div annat, alla är regeringstrogna. Petter t ex med 84 miljoner på banken. Ansökningshandlingarna visade att han sökte pengar till sig själv, inte till medarbetare. Osv, osv i all sedvanlig korrupt stil.

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s