Det finns klimataktivister och så finns det riktiga hjältar som gör en insats för miljön

Det var länge sedan jag skrev om klimataktivisten Greta Thunberg, som trots extraknäck både som virusexpert och sommarpratare hamnat i medieskugga under coronapandemin.

De lobbyorganisationer som lade ner stora resurser på att lyfta fram flickan som ikon för en aktiviströrelse där endast en politiskt korrekt typ av fakta var välkommet, verkar nu ha tappat intresset i takt med att fler och fler börjat se igenom dimridåerna.

Vi har varit många som upprörts över hur vi hela tiden matats med ensidig information samtidigt som seriösa forskare som hyst andra åsikter inte fått en syl i vädret i klimatdebatten och effektivt tystats genom att avfärdas som ”klimatförnekare”.

Det jag har stört mig mest på är att såväl Thunberg som Miljöpartiet snöat in på klimatet trots att vi inte kan styra vädret, men lämnat de riktiga miljöproblemen som vi faktiskt kan påverka därhän.

I verkligheten, långt bort från det massmediala ljuset, finns det dock tusentals riktiga hjältar runt om i världen som gör fantastiska insatser för miljön. De uppfinner saker och lägger ned ofantligt mycket tid på att faktiskt försöka skapa en dräglig livsmiljö för såväl djur som människor utan att få någon uppmärksamhet för sin insats.

Många är unga och i Grekland har 13-åriga Zisis Vagousis dedikerat flera år av sitt liv åt att städa kustremsor i syfte att ta bort farligt plastavfall från havsbotten.

Anledningen att han började var att han såg många döda sköldpaddor på stränderna och undrade vad han kunde göra för att förhindra att djur dör av föroreningar. Från sju års ålder har Zisis Vagousis systematiskt rensat havsbotten från skräp tillsammans med sin far Michalis Vagousis, som lärde honom simma redan när han var tre år.

Enligt fadern tar de upp allt avfall som de hittar ur havet – skräp, fiskenät och annan fiskeutrustning, motorcykeldäck, fordonsdelar samt flera andra objekt. Ibland, om det är mycket skräp, kan de ägna en hel dag åt rensningen.

Zisis vann nyligen första pris i Miljökategorin vid “You Smile Awards”, organiserad av ”Child’s Smile” för sitt idoga arbete.

Tänk om Greta Thunberg och alla hennes hundratusentals supportrar världen över städade stränder, skogar, städer, åkrar och andra områden samt rensade haven från skräp, vilket man sedan laddade upp online för att visa omvärlden hur illa ställt det är och att de faktiskt bryr sig – istället för att enbart skapa klimatångest hos människor genom att stå på barrikaderna och anklaga vanliga människor för hur de lever. Hade Miljöpartiet dessutom ägnat sig åt riktiga miljöproblem som vi har runt omkring oss istället för ett påhittat klimatproblem som de använder för att pressa fram nya onödiga skatter, till exempel plastskatten, för att kunna finansiera sin oansvariga migrationspolitik – då hade till och med jag börjat tro på deras sak på riktigt!

Greek Teenager Dedicates Life to Fighting Pollution and Cleaning Beaches

#followthemoney

10 reaktioner till “Det finns klimataktivister och så finns det riktiga hjältar som gör en insats för miljön

 1. Gretas Asberger och miljön blir ju knappast bättre av att hon av sina föräldrar och deras globalistiska finansiärer hålls i ett konstant tillstånd av PRE-traumatiskt stress, alltså en skräck för någon händelse som förutspås inträffa i framtiden men som det inte finns några vetenskapligt hållbara belägg för. Detta hittepå tillstånd är lika förlamande som att fastna i en opiumhåla och liksom millenniegenerationen förväntar sig Greta och hennes anhang att ”någon annan” skall göra något.

  Gillad av 1 person

 2. Klimathotet är en stor BLUFF….. .
  Däremot finns det andra stora miljöhot som tyvärr göms bakom….
  Hoppas MP och Greta försvinner bort!!!!

  Gillad av 1 person

 3. Det är ju en vacker och smått rörande story om grek-pojken men det är mest löjligt. Nästan fake news. Allvaret finns här i Sverige.
  Ett gott råd till mp, slå er ihop med Nyans, ni är ju ett parti som enbart vunnit era politiska segrar i importen av islam, som planerat. . Miljö är ju bara fake news, visserligen lyckosamma fake news, men nu är det dags att kämpa öppet på er rätta sida, allt för islam, Allah är er gud.

  Gilla

   1. Va fan har främlingarna som dräller in i landet nästlat sig in i dricksvattnet också? I så fall lär det vara betydligt fler än tiotusen…

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s