Hård press mot Europa att ta emot illegala migranter på norskt fartyg – vilka länder blir det den här gången?

I samma veva som Stefan Löfvén och hans socialdemokratiska parti deklarerat att man tänker fortsätta vara världens humanitära stormakt nummer ett och inte sätta något volymmål vad gäller hur många asylsökande Sverige klarar av att ta emot, kan asylaktivistpartierna glädja sig åt att det i detta nu finns nya asylsökande män att hjälpa – det är bara att sträcka ut en hand!

Det rör sig om det norskägda fartyget Ocean Viking som har samlat upp 180 migranter i Medelhavet och i nästan två veckor seglat omkring på Medelhavet i väntan på fri lejd in i en europeisk hamn.

Situationen ombord är nu desperat bland migranterna på grund av matbrist. Efter sju förfrågningar om att få komma i land den senaste veckan och sex självmordsförsök i loppet av ett dygn bland migranterna ombord, har fartygets besättning försatt fartyget i undantagstillstånd. Besättningen har låst in sig på bryggan för att kunna upprätthålla kontrollen över båten när 44 migranter försöker tvinga kaptenen att angöra en europeisk hamn.

De italienska myndigheterna har hotat med att beslagta fartyget om det anlägger kaj och besättningen har sagt att man upplever situationen som obehaglig. Italienarna vill istället att skeppet åker tillbaka med migranterna till Libyen.

Ocean Viking används av Läkare utan Gränser och hjälporganisationen SOS Méditerranée. I torsdags plockade man ombord 67 personer, huvudsakligen unga män från Bangladesh och Marocko ungefär 100 kilometer från den italienska ön Lampedusa. Tidigare samma dag plockade SOS Méditerranée upp 55 personer från en blå träbåt.

Då väntar vi bara på att se vilket europeiskt land som först faller för trycket. Förra gången var det bland annat Tyskland som valde att sänka garden när ett NGO-fartyg fullt med migranter knackade på dörren och således sända helt fel budskap till de tiotusentals migranter som väntar vid Libyens kust på första bästa möjlighet att ta sig över till Europa.

Den dagen EU-ländernas ledare förstår att det bästa är att inte ge efter en tum genom att släppa in dessa mestadels ekonomiska migranter utan skyddsskäl i Europa, utan se till att de förstår att vi har stängt hamnarna helt och hållet så det inte längre är någon idé att ens försöka, kommer bli den första dagen vi kan börja blicka framåt. Vill de söka asyl kan de göra det från sina hemländer eller i närområdet och de som inte kan stanna i sina hemländer av ekonomiska skäl kan söka lyckan i sin egen världsdel där de har större möjligheter att skaffa sig ett drägligt liv då gräset inte är grönare på andra sidan.

Men det är utopiska tankar och den här farsen lär troligen fortsätta under hela min livstid ty Europas öde är tydligen att prenumerera på rollen som hela världens socialbyrå eftersom vi styrs av ett gäng syltryggar!

https://www.bt.dk/udland/norskejet-skib-med-180-migranter-om-bord-melder-om-noedsituation

7 reaktioner till “Hård press mot Europa att ta emot illegala migranter på norskt fartyg – vilka länder blir det den här gången?

 1. Läkare utan gränser? Förra året visade det sig att de sadlat om och ägnar sig nu i stället åt människosmuggling. Naturligtvis är det de vänsterblivna, som än en gång infiltrerat och tagit över verksamhet.

  Gillad av 1 person

  1. Ja Sasja, så är det. Är det sjukvårdsfolk ens? Fan trot. En raket ner i skiten ger en tydlig signal.

   Gilla

 2. Alexander Bard har väl inte heller kritiserat massmigrationen till Sverige???

  Gilla

 3. Det har visat sig att det är, förutom MSF och Soros, självaste EU och NGO:er knutna därtill som finansierar smugglingen av migranter som pågår dag och natt över Medelhavet. En vanlig destination nattetid är Spanien som utan frågor tar emot för vidare transport norröver. Richard von Coudenhove-Kalergi’s visioner och Europeiska integrations lobbyn firar nya triumfer och sossarna förstås som behöver alla väljare de kan få.

  Gillad av 1 person

 4. Sänk fartyget och benämn det som brukligt är. En storm, fartyget sprang läck etc. Ev anlita israelerna att sänka skiten. Det skickar en tydlig signal till smugglarna. Bomba deras baser, våga det även om eu-politiker är djupt insyltade. Sänk nästa fartyg också. Nästa också tills de slutar med affärsverksamheten. Kanske kan det skada S, V och MP.

  Gilla

 5. Hm. Enligt lagens bokstav gör de NGO:s som räddar undsatta inget fel, det går inte att förneka. Vore det ändå inte långt mer produktiv att kritisera det som orsakar flyktingströmmar, och då främst Washingtons policy av ‘regim change wars’? Som i Libyen, Syrien, Afghanistan, Irak …

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s