Den Lille Havfrue är rasistisk

Den Lille Havfrue på Langelinie i Köpenhamn har blivit utsatt för vandalism. Stenen som statyn sitter på har blivit nedklottrad med graffiti – ”Racist Fish”.

Vad är det för fel på folk?🤦‍♀️ Ordet rasist kommer helt klart gå till historien som det mest missbrukade och snart finns det inget kvar i samhället som inte är stämplat som rasistiskt.

Är det den här samhällsutvecklingen som vi vill ha där de antidemokratiska krafterna sätter den framtida agendan för våra barn?!

Källa: Jyllandsposten

#vändblad

7 reaktioner till “Den Lille Havfrue är rasistisk

 1. Snart är ordet ”rasism” så missbrukat, att det öht. inte kan användas, inte ens när vi upplever riktig rasism. Vad rödingarna inte fattar är att allt sånt här bara är kontraproduktiv.

  Gillad av 2 personer

 2. De som har privilegiet att definiera vad som är rasism pekar ju ut allt sådant som de själva hatar. Jag närmast hatar människor som är rövslickare, i varje fall hatar jag det de gör, rövslickar. Jag tycker jag framöver kan få bestämma vad som är rasism, ska vi säga fram till och med valet?

  Gillad av 2 personer

 3. Den lilla rasistiska Havfruen, är det inte det jag känt på mig? Jag har stått där med en glass i näven och tittat ut, tänk, så nära jag var ondskan och kände nåt men förstod inte hur hemsk hon är.
  Apropå ord som ska få oss att tänka i en viss riktning, Utsatt område tex, nu har vi ju utsatta bostäder, men på riktigt. Jag tänker då på de utsatta husen där äldre svenskar dör som flugor. DET är utsatt i ordets rätta bemärkelse. Nån hjälp kommer inte heller, det finns inga pengar till det. Förresten har Sveriges Kommuner och Landsting sagt att det inte finns några problem i äldreboendena som sådana. Man hänvisar till Coronautredningen som kommer visa att äldreboendena visst inte var utsatta. De äldre bara dog för att de var för gamla.
  Häromdagen fick vi veta att det finns en liten slant över i alla fall till behjärtansvärda ändamål. Palestina ska få en ny omgång ”5-årspengar”, denna gång 1,5 miljarder. De ska gå till jämställdhet, lika-värdeprojekt, demokrati och för att minska fattigdomen.
  Hoppas Disney och SVT klippet i Kalle Anka filmen till jul! Hujedamej så hemsk den är, ni vet när leksakerna marscherar fram till tomtens säck, de där figurerna, det är rysligt att ens tänka på det. Ankorna som brukar kvacka så muntert får inte heller vara med. De är smygrasister har det visat sig. Det var därför man avrättade en flock igår i Skåne med pistolskott.
  Jag förresten hört att tomtemasken ska bli vackert gyllenbrun nu, det bli väl fint.

  Gillad av 2 personer

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s