Att Sverige har få asylsökande är en sanning med modifikation

Samtidigt som den heta diskussionen om huruvida Sverige ska strama åt migrationspolitiken pågår, som splittrar partierna och hotar att utlösa en regeringskris, kommer nyheten att vi inte har lika många asylsökande som söker sig till Sverige under coronakrisen. DN använder termen ”få”, medan Expressen skriver ”färre”.

Är det en tillfällighet att det ploppar upp precis nu samtidigt som diverse partier och organisationer kör påverkanskampanjer med diverse debattinlägg om att vi måste fortsätta öppna våra hjärtan i humanitetens namn?

Migrationsverkets presskommunikatör uttrycker således att det är svårt att resa i dessa tider samt att relativt få sökte asyl i Europa redan innan coronakrisen kom. Under det första halvåret i år sökte omkring 7.000 personer asyl i Sverige, vilket är en minskning med 30% jämfört med 2018 och 2019.

Tycker ni det låter lite så kan jag informera er om att totalt 2.700 asylansökningar registrerades i Danmark under hela 2019!

Så svensk media kan försöka skönmåla den havererade migrationspolitiken bäst de vill, men det är definitivt inte få som söker asyl i Sverige trots coronapandemin.

Vad är det då som gör att människor likt flugor till en sockerbit dras till Sverige i massor trots att de passerar flera säkra länder på vägen? Det vill Miljöpartiet och de andra pro-migrationspartierna inte svara på, men man behöver inte lägga ned någon större tankeverksamhet på att förstå att det är de übergenerösa asylreglerna med guldsits för anhöriga samt så klart bidragssystemet som är i en klass för sig som hägrar.

Och vi betalar snällt för att locka hit människor till utanförskap medan samhället krackelerar!

#onlyinsweden

#vigillarintefegapolitiker

Bildkälla: DN

10 reaktioner till “Att Sverige har få asylsökande är en sanning med modifikation

 1. lll

  Gilla

 2. Man kan fråga sig vad journalister tänker med.
  De ser siffrorna på antal sökande i Sverige och att hela
  Norden tar emot färre tillsammans.
  De kan läsa om dålig välfärd. Dåliga pensioner
  , uteslutning av sjuka och funktionshindrade,
  Antal döda på äldreboende, rån, mord , knarkförsäljning.
  Allt detta har en nämnare flyktingar och massinvandring.
  Det är vidrigt att så kallade flyktingar köper upp hus och lägenheter
  Med blodspengar och staten hjälper dem.

  Att påstå att de är krigsflyktingar samtidigt som de åker hem på semester betalat
  Med skatte pengar.
  Är lika vidrigt som staten lånade skromos svärfar skattepengar för att hämtal barnbarnen.
  Som är gjorda och födda i syrien.
  Frågan är hur en farfar lever på bidrag hela livet och inte kunnat uppfostra sin dotter
  Till en hedlig människa och hans fru som verkar älska is.
  Hur många bara av den familjen tvingas vi försörja.
  Vad händer när barnen blir 15-20 år och vill hämnas sin döda far och mor.
  Då är vi alla svenskar väldigt nära till hands.
  Har staten tänkt på det, säkert men de är villiga att offra hedliga människor
  Till talibanerna och is.

  Gilla

 3. Föraktet för svensken från politiken är övertydligt. Ingen bryr sig om oss och våra åsikter. ALLA politikerna däruppe (utom SD och AFS) skiter fullständigt i svensken. Det är bara varandra man bryr sig om, sysslar med och förhåller sig till. Och de importerade muslimerna förstås. Ovanför dem finns det internationella kapitalet som småskrockande och roat drar i trådarna. Vi slåss för att freda våra liv, för att få rå över resultatet av vårt arbete, vår strävan. För att få vara de vi är i vårt eget land. Just då blir vi förrådda av politikerna. Igen.

  Gillad av 1 person

 4. Migrationsverket lämnade förra året en prognos för anhöriginvandring åren 2019-2022. Antalet bedömdes bli 220.000. Antalet som fått avslag på asylansökningar men stannat kvar i Sverige uppskattas vara ej färre än 50.000.
  Det är inte ett opåverkbart naturfenomen att det väller in människor i Sverige även om det framställs så i de officiella retoriken.
  Kanske försvagas nu de Sverige-fientliga krafterna något.

  Gillad av 1 person

 5. Under perioden 2018-2020 tar Sverige emot 15.000 kvotflyktingar. Sverige har tagit emot kvotflyktingar sedan 1950.

  Gilla

 6. Återigen, det är mer än dags att det genomförs en folkräkning i Sverige. ALLA människor som uppehåller sig här vid ett visst tillfälle kan hittas med modern teknik. ALLA här i Sverige bör registreras, identifieras, uppgifter av olika slag rörande den personen bör samlas in. Det är nödvändigt för planeringen av fortsättningen av hur det ska var här i landet. Därefter borde, vilket inte kommer att ske, hanteringen av det som kommer fram ske enligt gällande grundlagar och övriga lagar exklusive ”gymnasieliagar” och liknande. Observera, hanteringen bör ske enligt gällande lagar.

  SAMTLIGA myndigheter som inte har offentlig verksamhet i traditionell mening (exempelvis Myndigheten för delaktighet osv osv) bör stängas för att sedan avvecklas. Nedstängningen bör ske 1 år innan folkräkningen senast.

  En lämplig beteckning på den politiska struktur vi lever i nu och sedan flera decennier är benämningen totalitär demokrati.

  Gilla

 7. Allt man ser beror på hur betraktaren själv uppfattar saker. ¨7000 är i mina ögon 7000 för mycket som landet ser ut idag. Det vore väldigt intressant att i fjolårets siffror på 120 000 UT kunna utläsa olika kategorier som studerande och arb -kraft samt även se vilka yrkesgrupper det gäller om någon ä bra på att leta.

  Gilla

 8. Detta visste jag först idag, ni andra visste förstås, romansen mellan Strandhäll och Morgan. De är lika långa. De sågs tydligen ömt omslingrade redan förra året i Visby. Sorgen efter maken blev kortvarig för Strandhäll. Morgan har 4 barn i sitt äktenskap. Flitig även där för att Sveriges befolkning ska öka. Änkan Strandhäll har väl numer en fri roll som verbal lönnmördare på nätet.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s