Aftonslaskan är partiska och bejakar hellre kvinnoförtryckande symboler än förmedlar en korrekt bild

I helgen skrev Expressen en snyftartikel om en tjej i burkini som efter att ha läst mitt inlägg om kvinnan som badade i abaya kände att hon måste tala ut om den rasism som hon utsätts för när hon väljer att bära burkini. Aftonbladet var inte sena att hänga på och skrev igår en liknande artikel om en burkinitjej som tagit illa vid sig av mitt inlägg och ville säga ifrån. Inte ett ord om den hatstorm som jag fått utstå eller någon info om texten jag skrivit som är relativt oskyldigt.

Jag och många andra har skrivit till såväl journalisten på Expressen som den på Aftonbladet. Till mig har bara Aftonbladets reporter svarat och rätt ignorant upplyser hon mig om att jag kan kontakta tipstjänst som alla andra. En bekant fick också svar från vederbörande och där tar hon öppet parti för den andra sidan genom att påstå att jag är ”hånfull” i mitt inlägg.

Är det inte reporterns skyldighet att ge läsarna hela bilden? Man refererar till ett inlägg som fått den man intervjuar att gå i taket, men beskriver det inte närmare och kontaktar heller inte personen som skrivit inlägget för att låta den få uttala sig. Istället rekommenderas man att kontakta tipsredaktionen. 🤦‍♀️

Återigen ett bevis på att mainstream media inte arbetar i allmänhetens tjänst, där deras förpliktelse är mot sanningen och lojaliteten är till medborgarna enligt journalistikens element!

#onlyinsweden

22 reaktioner till “Aftonslaskan är partiska och bejakar hellre kvinnoförtryckande symboler än förmedlar en korrekt bild

 1. Men alltså, här har hela världen i alla år pratat om den svenska synden och visat tusen efter tusen bilder av lättklädda svenska kvinnor på badstränder. Skulle det då plötsligt vara så hemskt att visa en ung kvinna som är påklädd? Även om det är i faktiskt gräsliga tyganordningar? Konstigt det där. Avklätt går bra men påklätt går inte bra. Kanske måste Sverige nu anfalla världen med vårt lilla försvar? För att upprätta nån sorts heder? Undrar vad som är värst, att visa en påklädd arabisk kvinna på bild eller att våldta en svensk kvinna?

  Gillad av 1 person

  1. Påklädd? Detta var inga normala kvinnokläder eller badkläder. Hon var insvept i ett kolsvart tält. Tält används i normala fall att övernatta i när man campar, de är inte avsedda att bada i. Vill man ägna sig åt att bada så finns det badkläder ämnade för just detta. Integreringen har uppenbarligen misslyckats när personen i fråga totalt missuppfattad svenska seder och bruk å det grövsta.

   Gillad av 1 person

   1. Det finns dessutom en anledning att ha just badkläder när man badar, helt oavsett hur väl de täcker den liljevita kroppen. De är nämligen allra oftast gjorda för just bad, är lätta att simma i, samt torkar relativt snabbt så att man inte kyler ned sig för mycket.

    Våtdräkt, huva och mask+snorkel är f.ö. ett bra alternativ. Ingen svensk kommer se ner på det. Det är ju svinkallt i vattnet i Sverige när man väl har varit i tropikerna. När kvinnan solar kan hon och hennes man sätta upp vindskydd runt om så att även kvinnan kan få lite d-vitamin från solen, men utan att visa den för ev. drägg i skägg.

    Gilla

 2. Det bästa av tider har varit med kvinnor…
  Du/ni fattar..
  Hur ska jag hejda dessa vilseleda människor???
  ”Manspejning”..
  Kan du hejda detta , Jenny??
  Hahaha!
  Jag är rökt!!
  Jag fattar men det är inte poängen….
  Kvinnlig frihet sk??
  Är det???
  Styra upp syrrorna??

  Gilla

 3. Bara att konstatera att man inte behöver någon utbildning för att jobba på Aftonslasken, eller Expressen öht. rätt partibok, eller allmänt vilseledd duger gott, sunt förnuft är nog inte gångbart öht.

  Gillad av 1 person

 4. Vilka människor läser MSM? Visserligen har jag SvD så jag ska kanske inte yttra mig men jag läser både det du skriver Jenny samt flera andra sidor/bloggar. Att du får utstå hat och hot från obildade tölpar är förfärligt. Men förväntat. Importerar man barbarer så får man barbari.

  Gillad av 1 person

  1. Vilka läser MSM? Uppenbarligen en stor majoritet av befolkningen, i annat fall så vore väl de flesta nyhetsmedia nerlagda vid det här laget. Uppenbarligen en stor majoritet med tanke på vilket håll utvecklingen går i landet. Vilka tittar på TV? Uppenbarligen en stor majoritet av befolkningen som låter sig villigt bedras av deras hyckleri. Om jag tittar på TV? Nix, kontakten till apparaten har nu varit urtagen i närmare två år och kommer så att förbli. Bäst så för blodtrycket.

   Gilla

  2. Inte alltid. Frånvaron av sektoljud kan få vem som helst att känna sig fri nog att våga sola huden. Jag har sett muslimer som steg för steg tar av sig sektplaggen och t.o.m. badar i bikini. I Syrien badar nästan alla muslimer numera i bikini och speedos nu när folket har befriat landet.

   Gilla

 5. Det du gjort är fortfarande brottsligt fastän att du väljer att blockera mig.
  Du har brutit lagen om att dela andras personuppgifter. GDPR!
  Hoppas du blir anmäld av de fina människorna på bilden du spred och nedvärderade.

  Gilla

  1. Att jag blockerar människor på Facebook har ni hatare bara er själva att skylla. Läs på om svensk lag – det är inte brottsligt! Vad är nedvärderande? Abaya som hon hade på sig betyder tält på persiska (farsi) och jag beskrev bara vad jag såg.

   Gillad av 2 personer

  2. En mycket märklig kommentar. Berit har inte alla hästar hemma. De ”fina människorna på bilden” är ju väldigt svåra att identifiera. En person i svart tält, en man? i badbyxor, båda med ryggen mot kameran. Mannen? har troligen en tatuering på ryggen. I övrigt, kunde vara vilka muslimer som helst. Så GDPR är inte inblandat här överhuvudtaget. Berit kanske inte är Berit heller.

   Gillad av 2 personer

 6. På grund av nedskärningar inom Schibstedt-konglomeratet har de malliga, presstituerade dyngspridarna och asylaktivisterna på aftonspyan snart inget arbete att gå till.

  Hur känns det nu då när man gjorde allt ”rätt”, hängde med i PK drevet och sket på sig och allt man ursprungligen stod för på journalist skolan?

  F.ö. det är inte ok att ha kvinnor insvepta presenningar och tält på våra stränder. Det kan de göra i sina egna länder. De kvinnor som bejakar sådana ”traditioner” och det fruktansvärda förtryck det står för är lika självförnekande och jag-utslätande som utövarna själva.

  Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s