Egyptisk man slängde ut sin fru från femte våningen – ville inte bli smittad av coronavirus

En egyptisk man kastade ut sin fru från femte våningen eftersom hon hade fått coronavirus. Den 25-åriga kvinnan överlevde fallet och grannar tog henne till sjukhus, där hon opererades för ryggradsskador.


Mannen har arresterats under pågående utredning. Till poliserna har han sagt att han och hustrun ständigt bråkar samt har beslutat att de ska separera. Spänningarna intensifierades när han fick reda på att hustrun hade fått Covid-19 eftersom han var rädd att själv bli smittad. Frun hade tagit tre test och alla visade positivt resultat, varför han bad frun att lämna huset. Frun vägrade och det var därför han knuffade henne.

Incidenten sätter fokus på våld i hemmet som ökat under nedstängningen i samband med coronapandemin, inte bara i Egypten utan i hela världen. Psykiatrikern Nermeen Geed menar att det inte finns något sätt att få utlopp för sina känslor eller energi, inga offentliga parker eller nöjescentra och familjer vistas under lång tid tillsammans på samma plats. Andra faktorer som bidragit till inhemsk spänning är stängningen av skolor, ensamhet, ekonomiska problem och tristess.
Jag har tyvärr svårt att se några förmildrande omständigheter i det här fallet. Varför lämnade inte han huset istället eftersom han var så rädd för att bli smittad? Hoppas kvinnan blir återställd och att mannen får ett kännbart straff.


https://www.arabnews.com/node/1694991/middle-east

9 reaktioner till “Egyptisk man slängde ut sin fru från femte våningen – ville inte bli smittad av coronavirus

 1. Kvinnoföraktet och mordlystnaden är så fruktansvärd så det är inget att diskutera – ut ur Sverige!

  Tydligen finns det även utlänningar som fått lägenhet i Sverige – på svenskars bekostnad – som även vill ta våra fritidshus!

  Gilla

 2. Det är så islam tillåter mannen att hantera en hustru. Tom mongolerna hade mer jämställdhet. Marco Polo och Ibn Battuta förvånades över att de mongoliska kvinnorna kom in och pratade utan att få tillåtelse, kvinnor var chefer, ledde organisationer, hade beslutanderätt. Kvinnorna gick tom före mannen på en gata. Ibn Battuta var muslim och reste med kameler och många hustrur.
  Att mannen kastade ut frun från balkongen handlar mer om hur islam ser på relationen man/kvinna och mindre på att han är man och egyptier.
  I Mauretanien, som är ett muslimskt land, har man slavar, främst svarta som inte är muslimer, t ex människor från Nigeria. Slaveriet är utbrett och det är absolut förbjudet att tala om det. Mauretanien får bistånd från SIDA.
  Vi har ju en kulturminister (varför inte finansminister??) som döljer sitt hår med löshår i enlighet med islams påbud. Självklart diskuterades detta innan hon anställdes.

  Gillad av 1 person

 3. Har hon löshår? Det långa ovårdade håret? Att hon gärna tar på sig huckle är ju känt men löshår, trodde det gällde att inte visa något hår eget eller löst hos mussarna?

  Gilla

 4. Det spelar egentligen ingen roll vem som gjorde vad! Man gör helt enkelt inte så, har man lite omdöme innan för pannbenet så finns det många andra sätt att lösa det på. Som Jenny skrev, mannen hade kunnat gått ut, tyvärr händer ju detta i Sverige med, alla kommer väl ihåg alla dessa balkongflickor och alla andra hedersmord. Bakom dessa lurar en helt sjuk religion och tro, i mitt sätt att se på det så borde den förbjudas. Det finns helt enkelt inga förmildrande omständigheter att den ska få finnas i Sverige.

  Gilla

 5. Vad är det ni förfasas över? Att en man slänger ut sin hustru från balkongen är ju ett helt normalt förfarande i Sverigestan. Att hustrun råkar få kokhet olja spilld över ansiktet eller frätande syra är ju sådant som kan hända i de bästa eurostanländer. Live with it!.

  Gilla

 6. Man blir inte förvånad.
  Vi har fått in massa män med fruktansvärt sjuka tankesätt vilket är
  Mycket farligare än Corona och det sprider sig snabbt i hela Sverige.
  Vi borde stänga gränserna för att rädda världen istället för att släppa in fler.

  Om våra politiker öppnade ögonen och såg verkligheten .
  Så skulle de aldrig släppt in män från vissa delar av världen
  För de bryter totalt med våra värderingar.
  Men man kan ju undra om politikerna har rätt värderinga?

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s