Europol varnar för nya attacker där ensamvargar och små terrorceller är det största hotet mot Europa

I går utkom Europols årliga rapport om terrorhoten mot Europa och där slår man fast att de stora koordinerade terrorangreppen är svåra att genomföra, men att det stora bekymret i Europa är hoten om angrepp från så kallade ensamvargar och små terrorceller.

Usama Khan som utförde terrorattacken vid London Bridge i november förra året där han ensam sårade tre personer och dödade två, är nästan prototypen för den typ av terrorist som utgör det största hotet mot Europa. Han hade suttit inne för terrorstöd, stödde militant islamism, kände ett hat mot samfundet och använde kniv. Paralleller kan även dras till terrordådet i Reading i lördags, där en 25-årig man från Libyen dödade tre personer med kniv.

Man vågar knappt tänka på hur många sådana vettvillingar vi har i Sverige som blivit en slags fristad för våldsbejakande extremister. Men i Sverige ser både politiker och media ett mycket större hot från nazisterna. Bisarrt så det förslår! Den dagen Sverige drabbas av en ny terrorattack mot oskyldiga medborgare kommer de stå med skägget i brevlådan och åter gnälla om hur naiva de har varit, men då är det redan för sent.

#onlyinsweden

#viharvälintevaritnaiva

Källa: Jyllandsposten

7 reaktioner till “Europol varnar för nya attacker där ensamvargar och små terrorceller är det största hotet mot Europa

 1. Rapporten Magnus Norell skrev om Muslimska brödraskapet https://rib.msb.se/filer/pdf/28248.pdf, man undrar vilka krafter som låg bakom att han inte fick fortsätta sin forskning sen undrar man ju med hur MSB tänker, när de svarar ”Men Magnus Norell fick på onsdagskvällen besked att MSB:s generaldirektör sagt nej till en fortsättning på rapporten om muslimska brödraskapet. Motiveringen, fick Norell veta, var ”allt bråk” kring rapporten”.(https://www.fokus.se/2017/06/nerringd-jo-anmald-och-mejlbombad/) Är de bara fega? eller har de fått order från högre instans? Eller skrev han för ärligt? Sverige är ju annars känt att vara en fristat för terrorister som har varit med i olika terroristattacker i Europa och de är väl inte speciellt konstigt när IS-mördarna får skyddad identitet och skyddat boende när de kommer tillbaks, så har ju islamisterna en särställning inom vårt samhälle. Det är bara en tidsfråga innan ett nytt terroristattentat sker i Sverige, de har ju skett några fall som om man hade velat hade kunnat stämpla som attentat. Läs gärna rapporten och kom ihåg att socialdemokraterna har skrivet avtal med Muslimska brödraskapet.

  Gilla

  1. Tack för det du skriver, bra jobbat. Vi vet ju alla hur det förhåller sig.
   I verkligheten är det ännu värre om man gräver lite neråt och bakåt.

   Gilla

  1. Vi har ju ett Center mot Våldsbejakande Extremism, CVE i Sverige. Man kan på regeringskansliets hemsida läsa om vad de ska göra. Det som står går att tolka på olika sätt. Men en sak är väl närmast övertydlig, detta Center borde snarast, i samarbete med andra myndigheter, polis och militär göra något åt de många våldsbejakande områdena vi har i Sverige där så mycket våldsam extremism och kriminalitet utgår ifrån.
   I stället ägnar man sig åt att sitta och kolla runt på nätet bara vad jag kan förstå. Arbete i statens tjänst bekostade med skattemedel. Kanske hjälper de folk att fly från läger och annat i arabien och hjälper dem komma hit? Vad vet jag? Kvinnor som flyr från läger? Det går inte att fly utan omfattande hjälp. Men fler är på väg hit nu säger man på Socialdemokraternas Radio. Det finns ju en välsmord transportorganisation som dagligen för in folk i Sverige. Precis just nu. Förmodligen kommer kvinnorna hit via den.

   https://cve.se/

   Gilla

 2. ”CVE har i uppdrag att fördela bidrag till ideella föreningar, stiftelser samt kommuner och regioner. Syftet med bidraget är att utifrån ett kriminalpolitiskt perspektiv stärka och utveckla det förebyggande arbetet mot våldsbejakande extremism”.
  Förmodligen hamnar en del bidrag hos de våldsbejakande extremisterna. Se ledarsidorna.se

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s