Undrens tid är inte förbi – Centern ser ut att svänga i migrationsfrågan

Migrationskommittén, vars uppgift är att utforma en ny migrationspolitik för Sverige, har som bekant ännu inte lyckats enas eftersom Moderaterna vägrar vika sig för Miljöpartiets krav på fortsatt öppna hjärtan-politik. På torsdag hålls ett nytt möte och senast den 15 augusti ska kommittén redovisa sina slutpunkter.

Enligt uppgifter till Aftonbladet kan det nu ha skett en öppning i de tidigare låsta positionerna, när Centerpartiet sägs vara redo att svänga och gå med på Moderaternas och Sverigedemokraternas krav på stramare politik – det handlar främst om försörjning vid familjeåterförening samt om ett volymmål. Enligt en uppgiftslämnare är Centern beredda att kompromissa väldigt hårt och kasta det mesta överbord för att komma överens.

Det är förvisso goda nyheter om M, KD, SD samt C är överens, då kan de säkert även få med sig L och så är saken biff. Men man kan undra varför Lööf & co gjort denna helomvändning och om de blivit lovade något för besväret? Kanske en plats i en blivande regering – hemska tanke, men fullt möjligt med Ulf Kristersson vid rodret som aldrig riktigt stängt dörren helt för en återförening av Alliansen.

En annan sak som också förtjänar lite eftertanke är att bara för att det nu förhoppningsvis sätts ett tak för hur många asylsökande Sverige kan ta emot årligen samt äntligen börjar ställas krav på försörjning för att få ta hit sina anhöriga, så innebär det inte att landets problem som härrör till migration och integration är ur världen. Tvärtom är detta bara ett litet steg på vägen.

Hur alla hundratusentals nysvenskar som redan befinner sig i Sverige – varav många på tvivelaktiga grunder – samt alla deras anhöriga som redan befinner sig i landet eller är på väg hit, ska kunna försörjas av svenska skattebetalare under mycket lång tid framöver när pengarna inte ens räcker till vår egen välfärd är nästa problem som våra politiker bör ta tag i omgående. Det går inte att stoppa huvudet i sanden hur länge som helst!

#onlyinsweden

12 reaktioner till “Undrens tid är inte förbi – Centern ser ut att svänga i migrationsfrågan

 1. Undrar vad de får i utbyte i så fall?
  C har bidragit våldsamt till att förändra och skada Sverige för alltid. Nu sitter de och förhandlar som gangsterbossar eller klanledare om hur man ska dela upp makten. Skrattar och frågar om det ska vara lite mer kaffe.
  Men så fungerar ju politiken.

  Gillad av 2 personer

 2. Oavsett vad som beslutas och vad de fått.
  Så är två miljoner här och alla vet att inte ens tio procent
  är flyktingar.
  Och varje år kommer hundratusen till vi kommer tvingas jobba tills
  Vi är åttio och våra löner kommer minska med ytterligare 20 procent
  och pensionerna med 25 procent.vilket ingen svensk kan leva på

  Men ingen fara illigala flyktingar får hundra procent av garantipension.
  Fast de aldrig jobbat. Och illigala flyktingar garanteras jobb i åldringsvården
  Så att vi dör snabbare och de garanteras att stanna.
  Då våra pengar blir kvar eftersom vi dör av vanvård.

  Svenska politiker tar fram extra pengar till äldrevården.
  Men det är som vanligt att det finns pengar när det gäller flyktingar.
  Nu ska de utbildas så att de kan stanna i Sverige
  I stället för asyl. Vi kommer se att alla Afghanistanska
  män kommer få jobb inom äldrevården.
  Man säger stramare migrationspolitik men gör allt
  För att illigala flyktingar ska få stanna och plundra
  Arbetarklassen.

  Kapitalister vill ha gratis arbetskraft och eftersom politikerna sitter i deras knä
  Så gör de allt för att plundra och utesluta svenska arbetare
  För att ersätta dem med migranter.
  För varje ”högutbildad” arbetskraftsinvandrare så kommer minst
  tre bidrags beroende med.
  Räknar man bidragen. Kriminaliteten. Fusket och utnyttjandet av välfärden
  Finns inga vinster med tre decennier av invandring.

  Varför fortsätter man släppa in människor som inget vet varför de
  Kommer hit, vem de är och varför de lämnat sitt land. Eller om
  De lämnat ett annat land för den svenska välfärden.
  Att det fuskas och luras är en regel mer än undantag.
  Så när ska politikerna använda sunt förnuft och stänga gränserna.

  Gillad av 1 person

  1. En sak kan vi lita på vad gäller politiker. De ljuger alltid. Om de inte ljuger så berättar de inte sanningen. Det är vad som kommer ut däruppe ur det hålet i politikern. Det som kommer ut där nere ur det andra hålet är mer uppriktigt och äkta.

   Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s