Drönarbevakning av centrala Göteborg är ett bra initiativ – hade behövts i alla stora svenska städer

Polisen i Göteborg har beslutat om att börja övervaka delar av centrala Göteborg med hjälp av drönare i syfte att lättare upptäcka brott och skipa rättvisa. Beslutet kommer att gälla till och med den 31 maj 2021.

Polisen har redan tidigare använt drönare i centrala Göteborg, till exempel vid Black Lives Matter-demonstrationen nyligen, men nu har man alltså fattat beslut om utökad användning så att man inte behöver fatta separata beslut inför varje tillfälle. Det kan exempelvis användas med fördel vid narkotikabrott.

Övervakning kommer ske på ett sådant sätt att enskilda personer inte ska kunna identifieras, med undantag för när det sker ett brott, då operatören som styr drönaren ska kunna zooma in för att identifiera personer eller dokumentera omständigheter för att säkra bevis.

En bra nyhet helt enkelt, för är det något som samhället är i behov av så är det ökad trygghet och brottsförebyggande åtgärder. Egentligen hade det behövts drönare i alla stora svenska städer på heltid, men den insikten har våra styrande tyvärr inte kommit till ännu.

#detnyasverige

Källa: GP

7 reaktioner till “Drönarbevakning av centrala Göteborg är ett bra initiativ – hade behövts i alla stora svenska städer

 1. Frågan är vem de bevakar och i vilket syfte. Telia har ju sedan länge stenkoll nu på varje svensk och övriga personer med åtminstone Telia-abonnemang. Appar är kul och nödvändiga ofta men förrädiskt farliga. Telia presenterar numer dagligen siffror kring hur vi rör oss i Sverige, hur många som åker över Ölandsbron, hur många som stannar efter vägen och var osv osv.
  Varför skulle vår stat som har så starka totalitära drag inte falla för frestelsen att använda all denna info på ett för dem lämpligt sätt? Sociala medier är ju sedan länge en guldgruva för info om befolkningen. Nu kan den infon kompletteras på ett mer finmaskigt och konkret sätt.

  Gillad av 1 person

  1. Som du ser så ber t.o.m. folk om att bli totalt övervakade. Det beror på att eliten har använt problem-reaktion-lösning-lögnen mot dem. De har skapat problemen. Folket reagerar och klagar. De levererar lösningen som de hade planerat från början, men åtgärdar inte grundproblemet, eftersom vi då inte har behov för reservdelar och nya modeller av olika övervakningssystem.

   Gilla

   1. Precis så!
    Jag skulle hellre ha dig som statsminister än den nuvarande mekaniska, dåligt programmerade manicken.
    Men du skulle troligen, likt många romerska kejsare, säkert lönnmördas av livvakterna tämligen omgående.

    Gilla

   2. Tack för tilliten. Jo. De goda ledarna brukar avrättas, men det finns bra metoder för att undvika detta, när man väl är folkvald.

    Detta har jag funnit bra lösningar på genom egen analys av kända misstag, metoder som har används av de som har överlevt mordförsök, samt andra säkerhetsprinciper, samt meditation.

    Jag ämnar inte upprepa Olof Palmes eller Anna Lindhs misstag, om jag skulle närma mig posten som statsminister.

    Gilla

 2. Intressant val av foto i GP, då drönaren är en konsumentmodell och troligen inte något Polisen skulle köpa in. (Äger själv en, fast modellen mindre, utan zoom-funktion.)

  Gilla

  1. Intressant iakttagelse. Dåliga resurser hos journalisten?
   Israel har skarpa drönare som övervakar varje rörelse runt landet.
   Turkiet testar med framgång sina drönare i Nordafrika just nu.

   Gilla

 3. tror ni inte att det är därför våldet verkar öka? Dvs för att eliterna utanför Sverige har bestämt att IT-samhället ska utvecklas. Skynet… 🙂 ..
  Bill Gates är föremål för ryktesspridning troligen delvis falsk men anledningen att han får schavottera inför altmediaopinionen är nog därför att eliterna vet att han gör goda vinster på den nämnda IT-utvecklingen.
  Så då får han bära hundhuvudet som kompensation.
  Jag läste nyligen att dom tycks under senare år äntligen ha fått ändan ur vagnen med att utveckla bättre proteser, något som dom borde ha gjort senast på 1980-talet om ine hemlighetsmakleriet hade tillåtits hindra nyttig teknologi inklusive effektiv och biverkningsfri smärtlindring som istf att tas i bruk drogs in från sjukvården i femton år, troligen därför att det konkurrerade med big pharmas pillerförsäljning

  Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s