Njut av midsommarhelgen – på söndag går världen under

Den globala coronaviruspandemin, sociala oroligheter, geopolitiska spänningar, luftfartskatastrofer i Iran och Pakistan samt naturkatastrofer i Australien och Filippinerna gör att 2020 för många människor varit det värsta året i deras liv. Just som det såg ut som det inte kunde bli värre, säger en tolkning av Maya-kalendern att världen kommer att gå under om mindre än en vecka, den 21 juni 2020 – på söndag.

Maya-kalendern har genom åren väckt uppmärksamhet från domedagsteoretiker och enligt deras läsning av kalendern och tolkningen av Maya-tron i ”världsålder”, sade kalendern att världen skulle gå under den 12 december 2012, det datum som markerade slutet på en 5.126 år lång cykel.

Förutsägelsen visade sig dock vara fel eftersom inget hände och förra veckan menade en forskare som undersökt kalendern på nytt att det korrekta datumet för världens undergång faktiskt är den här veckan.

Paolo Tagalogun, som beskrivs som både en forskare och konspirationsteoretiker, levererade förutsägelsen i flera tweets förra veckan.

“Following the Julian Calendar, we are technically in 2012 … The number of days lost in a year due to the shift into Gregorian Calendar is 11 days… For 268 years using the Gregorian Calendar (1752-2020) times 11 days = 2,948 days. 2,948 days/365 days (per year) = 8 years. This eight-year difference apparently shifts the end of the world from 2012 to 2020, and from December 12 to June 21.”

Många experter ser dock inte Maya-kalendern som en kalkylator för världens undergång, utan snarare slutet på en era. Ingen världsledare har än så länge kommenterat den möjliga kommande katastrofen.

Då är det väl bara att börja leva som om det inte finns någon morgondag resten av veckan – eller?! Attans att man är pank och fast med barn! 🤦‍♀️😅

Man kan väl i alla fall hoppas på att det på söndag är slutet på galenskapens era – ingen mer klimathysteri, ingen BLM som skapar upplopp och dikterar villkoren, vänstern tappar äntligen sitt grepp om Sverige och släpper fram människor med sunt förnuft där miljöpartister inte ges utrymme och som medverkar till ett ansvarsfullt styre som återskapar tryggheten som gått förlorad.

Nej, det är nog också en utopi! 😉

https://english.alarabiya.net/en/variety/2020/06/15/The-world-will-end-on-Sunday-according-to-reading-of-Mayan-calendar.html

7 reaktioner till “Njut av midsommarhelgen – på söndag går världen under

  1. Nejdå. Kolla längst bak i Almanackan. Där finns nog 2021, 2022 och 2023 med. Eller så kan du kolla på nätet. Där hittar du almanackor som sträcker sig betydligt längre än så. Ingen anledning till oro. För Mayafolkets del gick det sämre. Några ättlingar överlevde men Mayariket gick under. De levde över sina tillgångar. Jag tror att högsta chefen hade något namn som på svenska kan översättas till löv.

   Gilla

   1. När den fruktsamma, rika säsongen är över, faller Löfven till marken och ätes upp av maskarna…

    Gilla

 1. Jomen det är faktiskt sant, jorden kommer att gå under även om det nu inte sker nu på söndag.

  Apropå kalender ägde babylonierna också den. Vår kalender ser i stora drag ut som på deras tid med år, månader, sjudagarsveckor. Varje dag var uppkallad efter en himlakropp och tillika gud.

  Tillåt mig nån rad till, mellan Eufrat och Tigris fanns, jämte den i Egyptien, en blomstrande högcivilisation 3000 år före Kristus. Egypterna på den tiden betraktade sitt land som världens centrum. Invånarna beskrevs (vi kan läsa det idag) som ”människorna”, övriga folk beskrevs som ”främlingar”. Hur såg det ut i Afrika 3000 år före Kristus?

  Det heter ju ofta att araberna uppfann vårt decimalsystem med siffror. Det är helt felaktigt. De förmedlade bara kunskapen till oss. De som kom på det hela inklusive själva siffran 0 (noll) var indierna.

  Gillad av 1 person

 2. Får väl passa på att önska alla en extra glad midsommar då om det nu råkar vara den sista. Förhoppningsvis är den åtminstone den sista under nuvarande regerings styre för jag tror inte vi klarar ett år till utan nyval för vad än det blir kan det omöjligt bli sämre.

  Gillad av 1 person

 3. Jag tar mig friheten, att återigen, ursäkta Jenny, att skriva så kort jag kan (förhoppningsvis lite intressant också) om något högaktuellt och verkligt, om Gud eller MP är på människans sida vad gäller att vårda Guds gåva till människan, jorden. Den som tycker det är för långt kan ju bara låta bli att läsa. Det är inte FN, EU eller MP som kommer bidra till minskad skövling av jorden, det kan bara den kraft göra som är kopplad till människans ”tro” på en ”högre makt göra”. Oavsett vilket skyltfönster regeringen säger sig visa upp för världen. Senast idag kunde vi läsa att Stockholm ska bli världens bästa ekologiska stad, herrrejävlar, vilken hybris de där politikerna har. De klarar ju inte ens av att sköta en tunnelbana.

  Jag har läst på om ”kyrkans” inställning till att skydda jorden, om ärkeskurken Bolsonaro, om Amazonas regnskog och skövlingen där och om de nya evangelikala kyrkorörelserna som där används likt BLM används hos oss inom politiken. Jag har även hittat ett nytt uttalande från den nuvarande påven om naturen.

  Bibelord används generellt inom den judisk/kristna traditionen för att kyrkan inte ska engagera sig i att minska förstörelsen av naturen. Enligt den judiskt-kristna åsikten är människan skapad till Guds avbild, härstammande från Adam och Eva (båda har alltid avbildats med ”vitt” skinn följaktligen). Människan är av Gud utsedd att härska över naturen och djuren. Naturen har därefter setts mer som en resurs, något att använda, tukta, utnyttja. Andra kyrkliga förbund debatterar dock numer om människan ska ”förvalta eller förbruka” Guds skapelse jorden.
  Där har vi i en kort sammanfattning förklaringen till varför svenska kyrkan inte blir den kraft den skulle ha kunnat bli för att bete sig anständigt mot jorden. Men katolska kyrkan är orolig, påven Franciskus har uttalat att han anser att Amazonas bör räddas. Han vill nu uppgradera den katolska katekesen med en officiell ”ekologisk synd” mot naturen. Hör och häpna! Det är mer än den islamkramande svenska kyrkan någonsin kommer att åstadkomma i den vägen. I Sverige är det främst Pingstkyrkan som rör på sig i frågan i en positiv riktning. Franciscus är förresten brasilianare och tidigare ärkebiskop i Buenos Aires, kanske har detta något med hans engagemang i Amazonas att göra också. I Amazonas finns det läskiga kyrkorörelser som använder bibelord för att ge legitimitet åt att Gud anser det ok att skövla vidare. Man tar indianbarn från Amazonas, indoktrinerar dem, frälser dem och skickar tillbaks dem till sin stam. Där frälser de i sin tur de vuxna, när stammen sedan blivit frälst kommer kyrkan och säger att nu är skogen deras. Sedan fäller de träden, bränner ner resten och odlar palmolja. Dessa rörelser har kontor i stora städer, de har även stora band av beväpnade män som träder i funktion om någon trilskas. Kanske finner BLM-ligisterna en framtid där?

  Hopp om kyrkan som kraft mot fortsatt skövling av jorden finns främst i Frankrike där olika kristna samfund försöker samarbeta och få till en så kallad ”Grön Kyrka”. ”Grön Kyrka” är tänkt att bli ett certifikat som ska delas ut till kyrkor i Frankrike som strävar efter att arbeta ekologiskt. Ungefär som alla de organisationer som lever gott på att få sätta Svanen-märke osv på olika produkter.
  Det jag skriver handlar inte om vem som orsakar uppvärmningen. Det handlar om att haven är skitiga, att insekterna dör och allt det där.

  Visst är det lite intressant ändå? Kyrkan är ju en mäktig kraft och förmår mer än Greta, FN och alla vi andra nånsin skulle kunna
  .
  Så, till sist, MP då? Är de goda förkämpar för minskad förstörelse av jorden?? Absolut inte påstår jag. De är inte ett parti som värnar om miljön, de saknar därtill kunskap och förmåga till det. Se bara på deras track record. De värnar inte heller om svensken förresten, det vet vi ju alla, de värnar enbart om sig själva, sin lön, sin pension, sina reträttposter när de sparkas ur regeringen. Och invandrarna. OM de varit ett miljöparti hade de skaffat sig kunskap, de hade tagit strid för kloka åtgärder. Nu har de satt ultimatum värdigt det cyniska och farliga parti de är, höghastighetsbanorna för tåg SKA byggas. Invandringen SKA ökas.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s