Säkerhetsrisk när barn och ungdomar plankar in på Malmöbad kvällstid – skyller på socioekonomiska faktorer

Att barn och ungdomar hoppar över staket och grindar för att kvälls- och nattbada i Segevångsbadets utomhusbassänger i Malmö är ett problem. Hittills i år har 130 nattbadare upptäckts med hjälp av radar och förra året upptäckte kommunens radarutrustning 300 kvällsbadare på utomhusbaden på Rosengård, Lindängen och Segevång.

Eftersom badet är stängt på kvällstid och varken badvakter eller vuxna finns på plats är det en stor risk för drunkningsolyckor. När radarn upptäcker att det rör sig obehöriga vid och i bassängerna går larmet vartefter väktare åker ut för att köra iväg de olovliga badgästerna.

Demir Kolenovic, säkerhetsutredare vid Malmö stad, uppger att det har varit små barn som bara är tio år som kvällsbadat och eftersom simkunskaperna varierar är detta förenat med livsfara. Han vill att föräldrar ska ha uppsikt över sina barn och förklara för dem varför de inte ska kvällsbada på egen hand eller med kompisar.

Camilla Green, platschef på Segevångsbadet i Malmö, säger att det är främst unga som kommer och hon har många gånger observerat samt kört bort barn och ungdomar som kommit till badet när simtränarna går hem vid kl 21.00.
-”De gör det för att spara pengar och för att det är spännande. Det kostar visserligen bara tio kronor att bada på dagtid men för en del barn är en tia mycket pengar.”

Vilket dravel att skylla på att de drar dit för att bada när mörkret sänkt sig bara för att de stackarna inte har råd med en tia – har de råd att ha mobiltelefon samt gå och köpa läsk eller godis om dagarna har man råd att betala en badavgift på futtiga 10 kr!

På utomhusbadet i Ystad till exempel kostar det 25 kr för barn, men inte har vi problem med horder av fuskbadande småbarn kvällstid som riskerar att drunkna. Säg som det är istället – de vill bryta mot reglerna för det är roligt och de kan för att deras föräldrar troligen inte bryr sig om vad de har för sig, men sätt inte på dem offerkoftan och påstå att de inte har råd.


Jag kan i och för sig redan se rubrikerna framför mig om något barn skulle drunkna; ”10-åring hade inte råd att betala inträde – drunknade efter att ha tagit sig in på badet efter stängning, föräldrarna anklagar kommunen”.


Någon kommunalpolitiker med stort hjärta kommer dock säkert ta illa vid sig efter att ha läst artikeln och vips så höjs socialbidraget i den redan skuldtyngda staden!

https://www.svt.se/nyheter/lokalt/skane/radar-ska-overvaka-och-stoppa-kvallsbadare-i-malmo?fbclid=IwAR1-raSqwpuVtbPP3uUxhZZvpk8Bsi1T0uP9lMZzj-ytqEUbsdk5ycUfiLc

#detnyasverige

15 reaktioner till “Säkerhetsrisk när barn och ungdomar plankar in på Malmöbad kvällstid – skyller på socioekonomiska faktorer

 1. Föds en arab med särskilda mänskliga så kallade rättigheter att få komma till Sverige, inte bara som gäst utan med rätt att få ta del av alla medborgerliga rättigheter? Är detta att planka in och bada kvällstid (utan att betala dessutom) en del av de medfödda mänskliga rättigheterna? Föds alla människor i hela världen med sådana rättigheter gentemot Sverige? Vet indier och kineser om denna mänskliga rättighet gentemot Sverige?
  Afrikanerna vet det nu.

  Gilla

 2. Vi har arbetslöshet i Sverige. Man kan både sänka arbetstiden till sex timmar ge badvakter bra lön och ha nattskift så att alla kan bada precis när de vill. Det skulle t.o.m. kunna vara gratis för alla att bada. Då slipper man all djävla byråkrati med badkort också. Nyttig mat och dryck kan automater leverera. Så upp med lite träningsprylar också för badgästerna! Utmärkt för den metabola hälsan.

  Gilla

   1. Om Sveriges folk röstar för valsamverkande nya partier för ett Svexit och Sverige efter omröstningen slutar betala EU-avgiften så har vi plötsligt massvis med pengar.

    Om sedan Sverige sänker arbetslösheten genom att sänka arbetstiden eller pensionsåldern så blir Malmö av med lejonparten av alla sina bidragstagare, som i övrigt får ett arbete att gå till, känner sig som en del av samhället, integrerar/assimilerar sig och kan bli mer ”svenska” än de ”svenskar” som smiter undan skatt i EU:s olika skatteparadis.

    Visserligen är många av dem byggda för mycket stark sol, men det är i vart fall inte de chokladbruna riktiga barnens fel, eftersom de inte var tillfrågade när de rycktes upp från sina rötter för att planteras i Sverige som har mycket lite sol största delen av året.

    Dessa chokladbruna ungdomar borde definitivt bada mitt på dagen och få sol på huden. Inte på natten. Annat är det med extremt ljushyade. De vita liljorna. De skulle definitivt kunna bada när solen är försvunnen.

    Själv var jag något mitt emellan när jag var ung. Jag hade alltid lätt för att bli brun och fick blont hår på sommaren. Förmodligen någon slags viking-gener anpassade för sydliga resor på vintern.

    Så har vi även de som måste arbeta på dagen. När skall de kunna njuta av badet?

    Gilla

  1. ”Det skulle t.o.m. kunna vara gratis för alla att bada.”
   Gratis? Det innebär att någon annan måste betala och i detta fall blir det förstås skattebetalarna, inte bidragstagarna.

   Gillad av 1 person

   1. Hej.

    Vet inte om du varit i Malmö/Ystad Tompa, men hela i princip sträckan mellan byarna är badstrand. Det handlar om lata knoddar till patteglyttar som tycker det är lajjans att planka in på kvällen, inget annat. Jo förresten: de är för slöa för att asa ner till Ribban eller Sandskogen, och för kinkiga för att bada i havet.

    Nä, lägg ner kommunala badanläggningar helt och hållet istället och låt marknaden sköta det, så ser vi snabbt om och vilken lönsamhet det finns i att ha badhus. På så vis behöver inte vita flickor ha eskort med sig för att kunna bada ostört på det nybyggda badhuset på Hyllie (jag har innan jag drog från Malmö Snake Plissken-style flera gånger ställt upp för väninnor och agerat just vakt/förkläde för att de skall slippa tafsande av män från icke skidåkande länder).

    Dessutom: låt evolutionen sköta sitt. Ingen koll på avkomman och ingen fostran resulterar i färre idioter. Glömmer aldrig hur föräldrar vill ha det till Malmö kommuns och Banverkets fel att ungarna lekte på/genade över järnvägen vid Persborg. Nej, det är ditt fel och din unges vågar ingen säga när blekfeta Fi-röstande Gambiatanter klimax-ylar ”Det handlar om baaarn!”

    När en annan var fjunis jumpade vi isflak på vintern. Inte f*n tyckte vi att det var någon annans fel att vi blev blöta och inte f*n krävde våra föräldrar att kommunen skulle värma vattnet i Stockholms Ström – däremot fick vi oss en lektion i folkvett.

    Kamratliga hälsningar,
    Rikard, fd lärare

    Gillad av 1 person

   2. Visst, men i detta fallet får skattebetalarna något riktigt fint för pengarna, något av verkligt ”värde” för ”alla” medborgare, till skillnad från det som politikeradeln hittills har hittat på, som ofta saknar verkligt värde för oss, ex. höga löner och helt onödiga statyer, vräkiga kommunbyggnader eller konserthus som ingen av oss behöver.

    Om människor badar mer så rör de sig dessutom mer, vilket förbättrar deras metabola hälsa. Där sparar vi pengar på ex. insulin och cancervård.

    Generationerna kommer mötas mer under ordnad former. Vi kommer känna varann bättre och prata med varann mer.

    Vi kommer sannolikt även få mindre skadegörelse från ungdomar. Uppfostran kommer också bli bättre, med rätt slags badvakter som har lite utbildning i barnpsykologi, socialpsykologi och filosofi, därför kan förstå, ställa moralfilosofiska frågor och på så vis motivera barnen att göra rätt för helheten och för sitt eget bästa.

    Jag tror inte man kan mäta värdet av detta i pengar kortsiktigt, men långsiktigt är det ett samhälle med moral som är det allra viktigaste, anser jag, för vad skall vi annars ha samhället till?

    Gilla

 3. Malmö stad spräckte nyligen återigen budgeten för socialbidrag och begärde en halv miljard extra. Malmö betalar ut mest bistånd Sverige, mer än Stockholm som har tre gånger så många invånare. 10 % av Sveriges samlade kostnader för bistånd betalas till Malmö trots att bara ca 3 % av landets befolkning bor där.
  Spana in Norra Grängesbergsgatan i Malmö, där är i princip all verksamhet svart. Där finns massor med föreningar som får bidrag från kommunen för att de arbetar med mångfald.

  Gillad av 1 person

  1. MG låter som en fullblodskommunist i sitt resonemang att allt gratis till alla så länge han slipper betala. Malmö lever redan idag i hög grad på det som från början var tänkt som ett bidrag till utflyttningskommuner i norrlands inland.

   Gilla

 4. Jag tror Luai bor i Malmö – hur som helst så är han fenomenal på att avslöja parasiterande, osympatiska invandrare:

  Gillad av 1 person

  1. Det där har stört mig i många år. Det är ett av de tydligaste uttrycken för vad man känner för det land som gav dem möjlighet att bo här och ta studenten.
   Sverigeförakt.
   Om de rör en endast staty av Linné……..

   Gillad av 1 person

   1. Apropå Carl von Linné; han inte bara namngav Artemisia annua utan var även växtens febernedsättande förmåga på spåret. År 1755:
    ”Dekokt på A. dricker lantmännen mot varannandagsfrossan”. [= en slags malaria i Sverige]

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s