Långköraren Cops läggs ned efter protester om polisbrutalitet – vad blir nästa steg?

Alltså jag orkar snart inte mer – nu lägger man ner långköraren Cops som sänts i 33 år i amerikansk TV eftersom den sägs exploatera och avhumanisera svarta. 🤦‍♀️😅

Alla vita, asiater och latinos som åker fast av polisen varje vecka då? Eller är de inte lika mycket värda? Det börjar låta som ett svenskt resonemang där man inte vill se verkligheten för vad den är – det vill säga att svarta är överrepresenterade i brottsstatistiken. Då är det bättre att skyffla problemet under mattan och skylla på exploatering! Det är väl märkligt att den populära TV-serien som visats över hela världen fått finnas i över tre decennier om den nu är så avhumaniserande. 🤔

Men visst måste man nu statuera exempel – så vad blir det härnäst? Censur av amerikanska filmer eller förbjuda amerikanska filmrullar helt som framställer svarta på ett negativt sätt? Det kryllar nämligen av actionfilmer från 1980-, 1990- och början av 2000-talet där svarta kriminella som lever i ghetton bekämpas av hårdhudade poliser av blandad etnicitet. Problemet är väl vad man gör med alla de svarta skådespelare som agerat hårdföra poliser och säger ”nigger” i varannan replik? Lika bra att utradera allt så att ingen kan bli kränkt!👌

Dessutom har vi klassiska amerikanska serier som Cosby och Fresh Prince in Bel Air med svarta huvudrollsinnehavare som agerar som ”vit medelklass”. Är det inte förolämpande mot den svarta rasen att framställa stereotyper på det här sättet? Det är garanterat en del som tagit illa vid sig genom åren – bränn upp skiten för gott!👍

#kaningendraihandbromsen

Källa: Aftonbladet

7 reaktioner till “Långköraren Cops läggs ned efter protester om polisbrutalitet – vad blir nästa steg?

 1. Som sagt, den här problematiken har i decennier diskuterats och delvis lösts inom kulturvärlden, inom museivärlden. Hur man ska se på gamla monument, vem som ska få behålla krigsbyten (vår Silverbibel t ex) osv osv. Vi i Sverige kanske ska skämmas och betala böter för det vikingarna gjorde?

  Det nya är bara att området våldtas av några med BLM som verktyg.
  BLM i Sverige står förresten för Bonniers Littterära Magasin.

  Gillad av 2 personer

 2. Här är väl serierna om tunnelbanan och efterlyst på tur att stängas om man lyssnar på den bristfälliga svenskan bakom de blurrade bilderna. Klientelet i båda programmen är av övervägande utländsk härkomst och sånt kan vi väl inte torgföra.

  Gillad av 1 person

 3. Instämmer. Kanske är det nu tillåtet också för alla svenskar att börja följa sitt ”hjärtas röst” och inte behöva vara så svenska och följa lagar och regler?

  Gillad av 1 person

 4. Jag tycker galenskaperna avlöser varandra i allt snabbare takt.
  Det var visst någon gammal filmklassiker som skulle sluta att visas nu också. ”Borta med vinden” från 1931 tror jag det var. Den anses som rasistisk.
  Alltså….vad fan är det för fel på folk?

  Gillad av 1 person

 5. Så här blir det när demokratin krackelerar, urholkas, går sönder, tas sönder. Öppet för krafter både inifrån och utifrån.
  Förstår man inte historien, Sveriges resa från korrupt och hierarkiskt samhälle till demokrati, så blir man förbluffad om man trodde att demokratin var ett tillstånd som skulle vara för gott.

  Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s