Idag råder det Palmefeber i landets mediehus men hur mycket bryr sig gemene man egentligen?

Svensk media är i extas och det går inte att öppna en tidningssida nu på morgonen utan att notera den febrila Palme-feber som råder på landets nyhetsredaktioner. Nedräkningen till livesändningarna drar igång tickar på och vissa har till och med byggt om en hel TV-studio för att det ska vara autentiskt med mordplatsen 1986. Alla väntar andmäktigt på beskedet och man kan nästan få för sig att hela Sverige står still som när Ingemar Stenmark skulle åka utför i ett störtlopp.

Men allvarligt talat, hur många svenskar tror egentligen att vi någonsin kommer att få veta vem som mördade Olof Palme eller snarare vad som hände den kvällen med tanke på alla teorier som snurrat omkring genom åren? Jag är övertygad om att vi kommer att få till oss en friserad sanning och att hemligheten följer med de som egentligen vet vad som hände i graven – tyvärr!

Det bästa hade varit om man nu lade ner allt för gott, med tanke på vad denna långdragna och missskötta mordutredning kostat skattebetalarna!

Bildkälla: SVT

22 reaktioner till “Idag råder det Palmefeber i landets mediehus men hur mycket bryr sig gemene man egentligen?

 1. Bara att lägga ner skiten som bara kostat en jävla massa tid och pengar, samt vem fan ska de anklaga då alla misstänkta är döda?

  Gillad av 1 person

 2. Hej.

  Gissning:

  Beskedet blir ”Vi vet vem mördaren var, personen är avliden och därför går vi av respekt för anhöriga inte ut med identiteten. Vi kan därför inte heller redovisa några dokument eller data om mordvapnet, vittnesuppgifter eller annat som kan användas för att identifiera den skyldige. Utredningsmaterialet kommer därför att behandlas som känsligt material och beläggas med sekretess.”

  Annars måste FUP:ar och annat material släppas fritt och man kan ofta se i grova drag vad som censurerats på vad som är kvar – t ex Palmes roll i vapenaffärerna med Indien, Palmes roll i finansieringen av terroristerna i ANC, Palmes roll i stödet, inklusive vapen, till PKK, Palmes balansgång mellan Sovjet och USA (Bo Theutenberg har ett och annat att säga om saken i sina memoarer från hans år på UD), med mera.

  Och vi måste ju tänka på Sverigebilden, gunås. Annars kanske någon mer än Aron Flam börjar gräva i Socialdemokraternas och St. Olofs mörka förflutna som systerparti till tyska nationalsocialister och italienska fascister, och makarna Myrdals inflytande över den socialdemokratiska rasbiologiska politiken.

  Jag undrar ofta varför ingen journalist frågar en äldre sosse som Löfven eller Sahlin om det var steriliseringspolitiken som gjorde att de valde Socialdemokraterna, eller en centerpartist om raslagarna man ville ha in på femtiotalet, eller en folkpartist om kampen legaliserad pedofili och incest.

  Eftersom ett partis rötter är så viktigt.

  Ursäkta, det blev lite OT, kanske, men man kan inte prata Palme utan att prata smutsig byk och mörkläggning.

  Kamratliga hälsningar,
  Rikard, fd lärare

  Gillad av 1 person

 3. Det är väl det man gör idag, lägger ner Palmeutredningen.
  Det finns ett och annat som poliser behövs till. Om de nu får göra det de borde göra.

  Gillad av 1 person

 4. Se där, vad var det jag skrev! Man pekar ut någon för att få slut på eländet.
  Utredningen läggs ner.

  Gilla

 5. När det skulle presenteras varför Stig Engström var intressant i utredningen, blev det tyst i min dator när jag lyssnade på P1 extrasändning. Märkligt….

  Gilla

 6. Om man vill förstå bl a hur Palmemordet kunde ske behöver man förstå Sveriges moderna historia. Lämplig läsning för intresserade är ”Sveriges Moderna Historia” av idéhistorikern och professor emeritus Svante Nordin. Här skildras på ett inträngande och oerhört intressant sätt den politiska utvecklingen i Sverige 1809-2019.
  Det är ju som bekant politiken som formar våra liv i vardagen.

  Gillad av 1 person

 7. Såg ni hur det ”puffades” för den här presentationen i veckor innan? Hur presentatören geniförklarades närmast. Då.
  Det måste såklart vara fel man utpekad som mördare, man vill sätta punkt, man ville lägga ner utredningen. Om det nu skulle varit den gubben så hade de rimligen kunnat fokusera på honom tidigare. Hela sättet utredningen bedrevs till en början var ägnad åt att förvilla, sopa igen spår. Minns ni kurdspåret, revolvern som Holmér triumferande stod och dinglade med?
  Några vet såklart vem eller vilka som beställde och utförde mordet. Det kommer vi aldrig få veta.
  Några skattemiljoner mindre som slösas bort.

  Gillad av 1 person

 8. Daniel Suhonen som tydligen haft källor innan om att de hade mordvapnet, borde väl idag skämmas, inget efterspel för en dylika informatör? Jag har ju varken Facebook eller Twitter. Men vilken skam detta är att anklaga en sedan 20 år död, på lösa boliner och Lisbeth Palme borde väl ha vetorätt?

  Gilla

  1. För mig är detta mest dimridåer. Vad man vet med säkerhet är att det fanns ett stort Palmehat inom försvarsmakten, mest inom flottans officerskår. Men som sagt, vad vet vi vanliga människor om spelet bakom alla utspel. Det kan finnas oerhörda politiska saker bakom, kanske av internationell karaktär, vem vet. Jag vill inte spä på konspirationsteorierna, det finns övernog av dem. Palme blev obekväm för några, någon och avlägsnades.

   Gillad av 1 person

  2. Ha ha ha! Skojig maktelit som skyller allt dåligt på Ryssland! Så har de väl hållit på i 1000 år?

   Gilla

 9. Tillåt mig använda utrymme och ge ett av många exempel på det jag ofta påstår, att demokratin i Sverige vittrar sönder. Förr hade vi myndigheter och ämbetsverk som enbart skulle opartiskt hantera statens förvaltningsuppgifter. Från och med 1990 började det inrättas en ny typ av ämbetsverk som inte hade några materiella uppgifter att utföra. I stället hade de ideologiska uppgifter. Glesbygdsverken inrättades med en generaldirektör som såg som sin uppgift att skapa en folkrörelse för landsbygdens intressen. Socialdemokratiska riksdagsmän blev avundsjuka och ville ha ett storstadsverk för att driva storstädernas intressen. Förslaget skrinlades, men sedan fick vi Ungdomsstyrelsen, Djurskyddsmyndigheten, Nationella sekretariatet för genusforskning och Barnombudsmannen. Därefter har vi fått en explosion av sådana ideologiska myndigheter som i praktiken blir lobbyorganisationer. Deras uppgift blir att påverka både den allmänna opinionen och politiker i riksdag och regering. Införandet av dessa myndigheter är inte förenliga med demokratin. Demokrati innebär att staten ska göra som medborgarna vill. Med dessa myndigheter blir det tvärtom, medborgarna ska tänka och göra som staten vill.
  Det är ju detta vi har upplevt allesammans dessa förfärliga år. Vi kan alla räkna upp ett flertal fullständigt absurda myndigheter, vad sägs om nämnden mot diskriminering? Vem bestämmer vad som är diskriminering? Vi har alla upplevt att oavsett vad vi som medborgare vill och tycker så gör staten som den vill. Ett tydligt exempel är att man fortsätter föra in människor utifrån som vi ska försörja.

  Gilla

 10. Jämför:

  Palmemordet, ingen teknisk bevisning, inget motiv för Engström, ingenting. Utpekad, tom Mårten Palme tillåts av regeringsmedia få säga ”Jag kanske såg Engström på mordplatsen”.

  Wilma, huvudet i en väska i lägenheten, tysk polishund som markerar för blod i sängen, sms-bevis, uttalanden verbalt av utlänningen före och efter mordet. Det finns mer, speciellt kring utlänningens familj har jag förstått. Förmodligen frikänns han.

  Inte bara regeringskontrollerad media. Även regeringskontrollerat rättsväsende.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s