Det är illa när folkvalda politiker skolar in sina egna barn i förtryck

Även om jag är väldigt restriktiv med Facebookvänner, har jag personer i min vänlista med åsikter från höger till vänster – det blir i regel bättre diskussioner då och man får nya perspektiv. Politiker som representerar de flesta partier finns också med och förra veckan fick jag en vänförfrågan från en kommunpolitiker i ett segregerat område som själv har invandrarbakgrund.

Det första som sker är att han skickar över ett tiotal debattartiklar som han har publicerat i olika tidningar med fokus på strukturell rasism, diskriminering och kritik mot det ”rasistiska” partiet SD samtidigt som han ville veta vilket parti jag skulle rösta på vid nästa val. Han var tidigare verksam i M ska tilläggas, men bytte parti när de närmade sig SD. Redan där hade vi en schism eftersom jag anser att man som folkvald politiker i Sverige har skyldighet att prata med alla partier oavsett om man har meningsskiljaktigheter eller inte. Vi har haft en del diskussioner fram och tillbaka men på en nivå där vi visat respekt för varandras åsikter trots att det varit en avgrundsdjup skillnad mellan våra ståndpunkter.

Häromdagen publicerade vederbörande en bild på sina barn på sin sida och dottern som var max 10 år hade på sig hijab. Som ni vet är slöja på barn en av de saker som jag har mycket svårt att acceptera i det nya Sverige, varför jag direkt opponerade mig genom att fråga hur gammal dottern är och varför hon bär hijab. Fick till svar att jag skulle läsa barnkonventionen och vår svenska konstitution som förespråkar religionsfrihet.

Denna sedvänja med att täcka små barn har dock inget med religion att göra eftersom det inte ens nämns i Koranen, utan snarare kultur, vilket jag påpekade för honom och åter ifrågasatte varför han anser att en flicka som fortfarande är ett barn måste täcka sig – är hon inte anständig annars, eller är han rädd för mäns åtråvärda blickar när de ser dotterns hår?

Jag har inte fått något svar tillbaka och idag förklarade jag varför han inte kan förbli i min vänlista och tog bort honom – vissa principer är bara omöjliga att blunda för, som när människor som dessutom är folkvalda politiker har för avsikt att skola in sina barn i kvinnoförtryck.

Efter att ha funderat lite mer på saken inser jag att det egentligen inte är så konstigt – dessa politiker som röstas in med hjälp av olika klaner ska så klart representera deras livsstil och föra fram deras krav. Hade han inte sett till att täcka sin dotter enligt vad traditionen påbjuder hade han gjort klanerna missnöjda och riskerat att förlora sin maktposition.

Det är faktiskt skrämmande att personer som bör representera demokrati, frihet och jämställdhet som är grundpelare som det här landet bygger på, istället arbetar mot en helt annan agenda. Det finns det dock många som gör i nästan alla partier så den här personen är inte unik på något sätt. Man undrar hur de partier som de representerar kan tolerera sådant här, men majoriteten förespråkar förvisso både mångkultur och inkludering så förtryck samt sexualisering av barn slätas väl över på något sätt.

Partiet Nyans ligger också i startgroparna inför nästa val och lär troligen nå framgång på kommunnivå. Med en ideologi som går hand i hand med mycket av det Miljöpartiet och Centerpartiet förespråkar lär man säkert hitta samarbetspartners lite varstans. Jag försöker att inte tänka för mycket på det och intalar mig själv att det endast är en liten skara som röstar för mer extremism, men det går inte att sticka under stol med att våra styrande gör alldeles för lite för att stoppa det man påbörjat och det kan snabbt utvecklas till ett reellt hot om den pågående islamiseringen fortsätter att få fritt spelrum.

#onlyinsweden

(Barnen på bilden har inget med texten att göra.)

8 reaktioner till “Det är illa när folkvalda politiker skolar in sina egna barn i förtryck

 1. Inget illa menat, Jenny…
  Tror du det går att ändra på dessa individer??
  Några kanske…
  Jag önskar av hela mitt hjärta & inser att jag/vi inte är universums medelpunkt, men nej.
  Kollat upp teologi spåret??
  Många vill ha hit det de sk flydde ifrån & hur galet är det??
  Resultatet ser vi, om jag inte lever i en virtuell värld förstås.
  Som att blanda olja & vatten.

  Gilla

 2. Hur ”de” är har att göra främst med religionen, men också själva kulturen (som i sin tur hänger intimt samman med religionen) samt med klansystemet.
  Nog kan man av berättelsen se sanningen om islam, det är en aggressiv, expansiv religion med politisk agenda av militärt snitt. Dessa ord är inte mina utan kommer från flera framstående religionshistoriker.
  Det är en erövrarreligion som på några korta år finns inom politiken, som skapat starka organisationer med statliga bidrag, som fått en stark plattform som aldrig kommer att försvinna. Islam kommer bara att växa sig starkare i Sverige. Den kommer inte försvinna, inte kunna förbjudas eller nåt sånt aningslöst. En egen stark religion här är den enda möjliga motkraften. Det räcker inte med demokrati och att vara schysst för att balansera islam.

  De är här nu. Hur ska samexistensen se ut? Vilka skyldigheter, inte bara rättigheter kommer regeringen våga uttala mot dem?
  Jag har personlig kännedom om två familjer där mannen i båda familjerna har 4 hustrur.

  Gillad av 1 person

 3. Religion är inget som barn naturligt funderar över, utan det kommer först när de exponeras för det. Omgivningen präglar och styr barnet, något som sker i alla kulturer. Om alla vuxna beter sig efter ett visst mönster, så lär sig barnet snabbt att om man går i annan riktning, så leder det till utanförskap eller värre. Något som få barn önskar.

  Gillad av 1 person

  1. Instämmer. Om man fört in 1,5 miljoner buddister eller hinduister i stället för folk som hänger sig åt islam, så hade det inte sett ut som det gör idag. Vi hade inte haft lika många våldtäkter osv osv. Det är jag helt säker på.

   Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s