Sjöstedt levererar inget nytt – rasistkortet, skattehöjningar och slöseri med skattemedel

Häromdagen var det Moderatledaren Ulf Kristersson som intervjuades och nästa person att intaga Expressens röda fåtölj är Vänsterpartiets ledare Jonas Sjöstedt.

Det mesta kretsar kring coronakrisen, där Sjöstedt vågar sig på ett uns kritik mot regeringens hantering genom att diplomatiskt uttrycka att Löfvén & Co gjort så gott de kunnat men att det varit ett otydligt ledarskap – man kan ana att partiet inte vill stöta sig med S, även om Sjöstedt under intervjun deklarerade att regeringen är beroende av V:s mandat i riksdagen samt att man hotar med att avsätta regeringen på grund av hanteringen av LAS-frågan, vilket jag personligen betvivlar att man vågar genomföra.

Föga förvånande ger Sjöstedt tummen upp för hans ”nya favoritpolis” som knäböjde för vänsterdemonstranterna. Han menar att det är polisens uppgift att se till att det inte blir våld och komma i kontakt med demonstranter i spända lägen. Sjöstedt lägger inte så mycket vikt vid att polisen ifråga höll upp en skylt med budskapet ”White silence is violence”, utan tycker polisen agerat klokt. 👍

I vanlig ordning tog sig Sjöstedt tid att stämpla SD som ”ett rasistiskt parti” och kritiserade så klart Kristersson för hans öppnande gentemot SD. Sjöstedt menar att Åkesson och hans parti inte haft något att komma med under den nationella krisen, varför de heller inte kan anses som ett statsbärande parti.

Det uttalande jag reagerade mest på var dock Sjöstedts inställning till skattebetalarnas pengar när statsskulden kom på tal som ökat rejält under krisen – budgetunderskottet förväntas bli 400 miljarder i år.
-”Sverige har mycket starka statsfinanser jämfört med andra länder. Om vi genom kraftfulla insatser under begränsad tid får i gång ekonomin kommer vi att ta igen det under många år framöver. Men en sak tror jag ska vara alldeles tydlig, och det är att det kommer inte finnas utrymme för skattesänkningar. De ökade skatteintäkter som måste tas in, de måste tas in framför allt på kapitalskatter och på de absolut rikaste i Sverige. Den tillfälligt höjda a-kassan måste vara kvar och helst höjas ytterligare. Om man tänker sig att vi vill att människor ska ha råd att reparera sin villa och åka på semester så är bland det sämsta man kan göra att sänka a-kassan vid hög arbetslöshet.”

Sjöstedt vill som alltid att sparsamma människor ska bestraffas och det här med a-kassan, det är statens pengar och indirekt skattebetalarnas – ska det bekosta folks husreparationer och semestrar? Han vill så klart få igång BNP, men att han lovar bort skattepengar som inte finns är direkt stötande.

Märkligt nog nämns heller inget om Sjöstedts efterträdare. Valet av ny partiledare sköts på framtiden när man på grund av coronapandemin fick flytta kongressen till november, men det var ett mycket skralt utbud man lyckades vaska fram. Återstår att se vem som ska axla ansvaret efter den populära Sjöstedt.

#lekintemedvåraskattepengar

5 reaktioner till “Sjöstedt levererar inget nytt – rasistkortet, skattehöjningar och slöseri med skattemedel

 1. Gåsleverkommunist, dom är några stycken som lever väldigt långt bort ifrån verkligheten eller är det så att de lever i en verklighet som de inte vill släppa in resten av folket i. De förespråkar en ideologi som lyder ”gör som jag säger inte som jag gör”. I mina ögon riktigt farlig ideologi med tanke på det som det har gjort så borde de förbjudas eller människor borde upplysas mer vad de står för och vad de har gjort med människorna i de länderna där kommunisterna har härjat.

  Gillad av 2 personer

 2. Karln är både välmående och glad, snart ska han till Vietnam och frun, soldagar väntar. Pensionen från åren i EU kommer väl till pass nu. Snart slipper han låtsas längre, det är kanske det skönaste med att avgå.

  V har villigt deltagit i den uppgjorda politiska dansen, samma utspel och verklighetsfrämmande snack som lurat så många att rösta på dem, år efter år. Själva namnet på partiet, Vänsterpartiet, och de röda fanorna, associationen till klasskamp, frigörelse från kapitalisternas slaveri, själva förespeglingen om ett hägrande gott samhälle i fjärran efter avslutad klasskamp har kunnat locka allsköns mänskligt bråte att ansluta sig till V. Alla har kunnat komma med sin egen tolkning av vad V stod för. Vilket rufflarparti, de har varit lika föraktligt PK-aktiga som PK-isterna när de så tjänstvilligt dansat de turer som den riktiga makten sagt att de ska dansa. Ledningen har levt gott själva medan partiet utfört sitt teaterstycke. I bastun eller över groggarna har V och S och den del andra skrattat gott åt det hela, när man skilts åt för natten har man sagt ”vi kör väl på som vanligt nästa mandatperiod”.
  Man kan säga att V har fungerande som perfekt och tacksam motpart till S och samtidigt kunnat blockera möjligheterna för ett riktigt oppositionsparti. Se bara så lågt det varit i tak V, ett riktigt toppstyrt parti som det ska vara i en diktatur.

  Undrar hur länge vurmen för det partiet kan fortgå. Kanske blir det kräftgång från och med nu. Kanske blir det till att bli nästa parti som följer L ut från scenen.

  Gillad av 2 personer

 3. Vad gäller att skrika ”rasist” mot SD (som har nolltolerans mot rasism) och bedriva massinvandring av extrema sekterister (sekt är ingen ras), som varken är ”barn” eller ”flyktingar”, dessutom i maskopi med Reinfeldt och det andra högergänget, så har detta ökat högerpartiet SD:s popularitet. Följaktligen har den s.k. ”rasismen” och högerpolitiken medskapats av Ohly, Sjöstedt och skrikvänstern själva, helt oavsett om de vill se den evidenta sanningen eller ej.

  Varför de har gjort detta kan man fråga sig. Frimurare i partistyrelsen som har målet att förstöra Sverige åt sina arbetsgivare, girigbukarna?

  Om det är något som framstår som barnmisshandel och ojämställt för mig så var det f.ö. uteslutningen av kurden Amineh Kakabaveh som ställde sig på de kuvade flickornas sida som kallas ”hora” om de har en svensk pojkvän. Var är medkänslan? Ett annat var att ingå i JÖK:en med högerns alla bombliberaler och Nato/EU-vurmare. Där tror jag V förlorade många väljare.

  V måste lära sig anständighet och att ställa sig i opposition!

  Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s