Ny BLM-demo på söndag trots de uppenbara riskerna

Ännu en Black Lives Matter-demonstration är planerad i övermorgon i Göteborg, där det ska ske en sammankomst på Heden för högst 50 personer som ska direktsändas på nätet.

Med facit i hand från såväl Stockholm som Malmö vet vi redan vad som kommer att utspela sig – runt tusen personer kommer dit och polisen måste skingra demonstranterna som sedan vandrar in till staden för att ställa till med sattyg samt skandera slagord som ”nassesvin” och ”krossa rasismen” . Det kostar samhället en hel del kosing och risken för smittspridning är också överhängande. Ändå anser sig polisen nödgad att godkänna detta eftersom det annars strider mot de demokratiska rättigheterna att ”få yttra vad man känner, tycker och tänker”, som polisinformatör Eva-Gun Westford så fint uttryckte det när hon pratade om demonstrationen i Malmö.

Dessa rättigheter verkar dock bara gälla vissa grupper eftersom polisen senast i maj nekade tillstånd för ett torgmöte i samband med en stillsam minnesstund i Härnösand för att hedra Tommie Lindh som mördades av en man från Sudan.

I Australien har man däremot myndigheter med lite mer råg i ryggen. Där har nämligen Högsta domstolen förbjudit en planerad BLM-demonstration som tusentals människor anmält intresse att deltaga i. Myndigheterna befarade att det stora deltagarantalet skulle kunna leda till ökad smittspridning, varför man tog ärendet till Högsta domstolen som beslutat att arrangemanget inte får hållas.

Ett sådant ansvarsfullt agerande hade dock varit otänkbart i Sverige och troligen utlöst såväl kravaller som högljudda anklagelser om fascism, stöd av polisvåld samt så klart det urvattnade rasism!

#onlyinsweden

#alllivesmatter

Bildkälla: Aftonbladet

6 reaktioner till “Ny BLM-demo på söndag trots de uppenbara riskerna

      1. Hennes chef borde ha ett allvarligt samtal med henne. Inga fler egotrippade utspel under arbetstid!

        Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s