Moderaterna är rustade för att ta över makten och Kristersson ger ett stabilt intryck

I en lång intervju med Moderaternas partiledare Ulf Kristersson i dagens Expressen, ger Kristersson ett stabilt intryck och det framstår som att Moderaterna är redo att ta över ledarskapet för regeringen vid första möjliga öppning. Det är dock uteslutet att fälla regeringen under pågående pandemi enligt Kristersson, så tyvärr lär det väl dröja.

Förutom att kritisera regeringens hantering av coronakrisen och slå fast att man anser att LAS-reformen behövs, ger han besked om att M tillsammans med KD är permanent beredda att ta över ledartröjan och att M inte ser något hinder för att budgetförhandla med Sverigedemokraterna om man inte uppnår egen majoritet – man utesluter inte heller att SD kan få rollen som samarbetsparti.

Kristersson kritiserar även Fredrik Reinfeldts uppgörelsen med Miljöpartiet om migrationspolitiken, som han kallar ett misstag och menar att partiet gjort sin hemläxa sedan dess. Han backar även Tobias Billström som 2013 blev utskälld av Reinfeldt efter att ha börjat prata om volymmål och möttes av en helt orimlig kaskad av ovett. Kristersson menar att det var ett förfärligt tonläge på den tiden att inte kunna diskutera hur många människor som bör få komma till Sverige varje år samt hur många vi kan integrera och idag är det uppenbart hur det hänger ihop.

Det blir dock en negativ avslutning på denna positiva intervju, när Kristersson deklarerar att han öppnar upp för att Annie Lööf med sitt kontroversiella Centerparti är välkomna i en borgerlig regering. Förvisso tillägger han att det handlar om att kunna samarbeta med alla partier, där både Annie Lööf och Nyamko Sabuni måste vara beredda att ompröva sitt förhållningssätt till SD – vilket aldrig lär ske i Centerns fall – men att han överhuvudtaget kan överväga att samarbeta med ett sådant svikarparti är för mig en horribel tanke!

Summa summarum är det bra att Moderaterna framstår som stabila och handlingskraftiga i en tid där sittande regering präglas av förvirring, brist på ledarskap, oförmåga att agera mot växande problem samt för S att klippa banden till akilleshälen Miljöpartiet. Om inte annat sänder det rätt signaler till regeringen Löfvén.

Det förklarar också varför SD det senaste året varit rätt osynliga i debatten – de positionerar sig för ett kommande regeringssamarbete. På gott och ont, mest ont kan jag tycka då jag saknar ett riktigt oppositionsparti i Sverige idag.

Det Sverige behöver är en ny regering med helt andra krafter än de som styr skutan idag, när bytet ska ske och vilka som ska ingå återstår att se, men det brådskar och frågan är hur mycket som finns kvar att rädda 2022!

#avgåregeringen

20 reaktioner till “Moderaterna är rustade för att ta över makten och Kristersson ger ett stabilt intryck

 1. Nu tar vi ett djupt andetag och börjar tänka lite innan man skriver.

  Det Ulf Kristersson säger är bara politiskt taktik spel. Han vill naturligtvis försöka vinna SD väljare och få makten och SD är starka och gick upp nu senast i Aftonbladet mätning idag och M vet att de kommer behöva SD för att få makten och ingenting annat.

  Ulf Kristersson skiter fullständigt i SD i övrigt, han vill inte samarbeta med dom men han är maktgalen och vill regera och därför är han desperat och kan samarbeta med alla partier så som mycket farliga Centern som är ulf första prioritering trots alla svek efter valet som Annie Lööf gjorde mot honom.

  Han har även sagt i tidigare intervjuer att han kommer aldrig samarbeta med SD och fördömer varje M kommun som gör detta och kallar det att de saknar moderata värdegrund och värderingar så sluta vara så lättlurad när Ulf pratar fint, det är bara skitsnack och innerst inne vet du själv det.

  M gick till val 2018 och kommer gå till val 2022 med att ta makten tillsammans med C och L och bilda alliansen som förespråkar en mycket generös flykting politik.

  Måste för övrigt vara rätt skönt att vara Annie Lööf. Både Stefan Löfven och Ulf Kristersson vill ha henne för att ta makten.

  I min mening är Annie Lööf tillsammans med Vänsterpartiet och Miljöpartiet dom 3 absolut farligaste partierna vi har i Sverige.

  M samarbetar med Centern i massor av kommuner och bland annat i Stockholm samarbetar dom även med Miljöpartiet och Fredrik Reinfeldt falangen är fortfarande starkast inom partiet och förespråkar samarbete med öppna våra hjärtan partier som just Centern är.

  Gillad av 2 personer

 2. Ja, de framträder nu den ena efter den andra. Alla, utom Hallengren, försöker se trygga och statsmannalika ut. Hallengren ser mest förvirrad ut, som om hon inte vet vad hon har där att göra. Nåt ligger det i det. Se bilden av Kristersson, den är noga genomtänkt och arrangerad, mycket noga. Man har säkert övervägt flera olika poser och ansiktsuttryck och kommit fram till att bäst är att han tittar rakt på mottagaren, ser stark och positiv ut, nästan glad och om han sitter på en stol som ska föra tankarna till om inte en kung så åtminstone en viktig person. Löfven har aldrig lyckats se så lugn ut kan jag tycka, han har alltid något jagat över sig, både i kroppshållning, ögonkontakten och rösten. Men det är inte så konstigt, han håller ju på med något han inte klarar av, som är över hans kapacitet. Han är säkert lysande taktiker vid ett förhandlingsbord med arbetsgivarna, slug rentav, men här, han räcker inte till….. Jämför då med Annie Lööf, hon är nästan tvärtom, utstrålar av naturen en total säkerhet, här kommer en som vet, en som kan. Det är bara det att det där är en medfödd yta, bakom den och den totalt okänsliga rösten finns……ingenting, bara inlärd taktik. Men, hon kanske förändras nu när hon fått barn.
  Hur som haver, de här människorna är de vi kommer se alldeles outhärdligt för ofta fram till 2022. Självklart måste vi följa med och höra vad de säger. Det är för det mesta ointressant och förutsägbart, själv hoppas jag kunna hitta något som pekar på en förändring hos något parti, man vet aldrig.

  Moderaterna gjorde något för Sverige oerhört bra, nästan avgörande, när de stoppade S och regeringen från att få de ”extraordinära befogenheterna” nyligen. Minns någon det? Jag kommenterade det allvarliga. Nästan som en liten statskupp hade det blivit, man motiverade det med Corona. Man kan ju knappt föreställa sig hur de skulle använt den extra makten på för sätt fram till valet. Som en bananrepublik eller nån av de där afrikanska länderna där en diktator gör som han vill. För det är nästan alltid en han. Betydande makt skulle med lagförslaget ha flyttats från riksdagen till regeringen.
  https://www.expressen.se/nyheter/coronaviruset/regeringen-begar-okad-makt-for-att-stoppa-viruset/

  Det kan ju komma fler ”svarta svanar” (ni känner till det där uttrycket), ungefär som Corona. Vi har ju t ex sett rapporten igår om att orkanerna kommer bli fler och värre i år än någonsin. Men orkaner känner vi ju till sedan tidigare. Vi känner även till den där fjärilen vars larv nu håller på och äter upp alla majs för kineserna, Kina importerar all majs de kan få från USA nu och USA behöver stålar, massor behöver de. Nej, jag menar en svart svan vi inte tänkt på ens. Vi får se.

  Gillad av 2 personer

  1. Psykopater är narcissistisk yta. De förändrar sig aldrig i grunden, men enbart om det gynnar deras egna kortsiktiga ytliga syften. Deras eftermälen blir aldrig särskilt bra heller. Vi glömmer helt sonika bort dem efter hand. De goda människorna minns vi väldigt länge.

   Gilla

  1. Visst är det svårt att härbärgera all ilska och frustration? Ibland får det oss att sluta tänka.

   Jag väljer att se bilden för vad den är menad att vara. En aktuell PR-bild för moderaterna och Kristersson. Om man sedan har tankar och kunskap om vad den mannen gjort så kan man ju se på bilden med klarare sinne. Om man dessutom orkar se vad som sker i det som sker så blir det ännu bättre. Karln är till skillnad från de flesta inom S välutbilda, tom vältränad. Han är nu alltså ledare för moderaterna. Han måste haft ett avgörande inflytande över detta när S ville leka afrikanska diktatorer och stoppade det. Det är också han som nu ger legitimitet utåt att SD och deras många väljare ska behandlas som alla andra partier och deras väljare.

   Så här fungerar politiken, det är ett ständigt val mellan Skylla och Karybdis. Skylla var en vacker nymf från början, kanske är det Lövin som är Skylla och S som är Karybdis, malströmmen som drar ner allt i havet och undergången?

   Gilla

  1. Man skall inte använda ogiltiga ord på saker som alls inte har med Karl Marx arbete att göra, men bara förvränger allting. Det är att vanära de döda. Karl Marx själv var allt annat än en globalistvurmande migrationsvurmande pk-fjant. Ta bara citatet om Lasalles afrohår som exempel!

   Dessutom var han nationell i den meningen att nationernas folk måste ta makten över sina nationer, d.v.s. en demokrat i ordets verkliga betydelse. Han var heller inte jude, lika lite som bolsjevikerna(majoritetsmännen), men en verklig ateist, som poetiskt beskrev frigörelsen från den falska religionens opium, med liknelsen att plocka den levande blomman.

   ”Kulturmarxism” går helt evident ut på att svärta ned Karl Marx namn och viktiga arbete.

   Gilla

 3. Jag tar mig friheten att skriva några rader kring välfärdspolitiken i Sverige. Ämnet är ju rykande aktuellt. Först vill jag återigen påminna om det jag så ofta skrivit, att det i Sverige har funnits ett ”kontrakt” mellan staten och medborgarna. Det har handlat om att medborgarna i denna demokrati har kommit överens om hur landet ska styras och en massa andra saker. Bland det viktigaste är överenskommelsen att vi betalar en hög skatt och för det har vi utlovats och fått mycket välfärdsservice.
  Trovärdigheten i överenskommelsen har funnits i att staten levererat. En annan viktig förutsättning har varit att medborgarna litat på staten, litat på landstingen, litat på kommunerna, litat på arbetsgivaren, på Skattemyndigheter, ja på alla myndigheter. Vi har även litat på polisen.
  Välfärdspolitiken då? Som jag ser det riskerar den att haverera, jag har många gånger pekat på de nedskärningar som kommer att ske i välfärdssystemet. Orsakerna till detta är många. Enkelt kan man säga att det handlar om att det inte finns tillräckligt med pengar för åtagandet och att tilliten till systemen sakta har vittrat. Se bara på hur vi inte längre litar på pensionssystemet, med rätta dessutom. Välfärdssystemen har också missbrukats å det grövsta, t ex assistansersättningen som varit utsatt för grov kriminalitet utan speciella motåtgärder från staten. Det är inte hundratals miljoner det handlar om, det är massor med miljarder!
  Nu har Corona även inom välfärdssektorn avslöjat, demaskerat missförhållanden som många trodde inte fanns eller var möjliga. Vi har alla fått se nu kaoset som råder inom äldrevården. Otillräckligt med sängar, rum, otillräckligt med personal, outbildad personal, småkaos organisatoriskt osv osv. Corona har nu genom alla dessa brister tagit livet av rätt många äldre svenskar som betalade skatt men inte fick återbäring enligt det kontrakt som var uppgjort. Någon omförhandling ägde inte rum.
  Det är mer än övertydligt hur importen av utlänningar belastat alla tänkbara system i Sverige. Det som följt med importen av utlänningar har skadat tilliten mellan svensken och staten, mellan medborgare också. Systemen som byggts upp var inte avsedda för att de som arbetade skulle försörja så många som inte arbetade och bara levde på bidrag. Så gick det som det gick. Under resans gång har staten ändrat ”karaktär” och ”samtalar” inte längre med medborgarna. Vår tillit till staten, myndigheter och organisationer har skadats.

  Nedskärningar kommer att bli nödvändiga inom hela välfärdssystemet. Prioriteringar kommer bli vardagsmat precis som ett litet virus gjorde att äldre svenskar prioriterades bort för adekvat vård. Inte ens den banalaste och enklaste behandlingen syrgas har det gått att få att fungera för de äldre sjuka. Man har gett dödshjälp närmast med morfin i bästa fall. Inte ens morfinet har räckt. Så visst blir det nedskärningar, prioriteringar är av nöden.
  Det var bara det jag ville förmedla. Självklart vet de flesta om det här redan.

  Gilla

  1. Invandringen ser ut som en stor kostnad, men det beror delvis på att regeringarna i tre decennier har bedrivit EU-politik med hög arbetslöshet som följd. Höjd pensionsålder, inte dela på jobben, samt skeppa pengarna till Bryssel-avgift hjälper givetvis inte. Invandringen är medvetet skapad av 8-partiet för att käbbla om, istället för att fokusera på elefanten i vardagsrumssoffan, nämligen EU-medlemskapet.

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s