När det handlar om att sprida hat mot Trump ges det alltid spaltmeter i svensk media

Jag som regelbundet läser utländsk media kan med lätthet konstatera att Sverige måste vara ett av få länder som lägger så extremt mycket krut på att svartmåla en amerikansk president och indoktrinera befolkningen att hata en statsman genom att vinkla allt han säger samt hitta nya sätt att kritisera honom dagligen.

Putin, Erdogan och Kim Jong-un är en västanvind i jämförelse – jag tror nog aldrig vi skådat en liknande hatkampanj mot en sittande president tidigare än den som svensk media driver på. Det är fascinerande att man istället för att fokusera på sitt eget lands problem och sopa framför egen dörr genom att ställa de inhemska politikerna mot väggen, istället roar sig med att kölhala en av världens mäktigaste män genom att punktmarkera allt han företager sig. Det är faktiskt direkt skrattretande!

Men die dummen Schweden som bara läser MSM sväljer betet utan problem och en stor del av befolkningen tror med hull och hår på de lögner som sprids – det är anmärkningsvärt.

I dagens Aftonbladet Debatt spär man på bilden ytterligare genom att låta den demokratiska politiska konsulten Kevin Holst, som är aktiv i organisationen New Politics, komma till tals och spy galla över president Donald Trump. Bland all dynga han vräker ur sig deklarerar han bland annat att Trump är en tyrann och att våldet som nu sker i USA är Trumps fel.

Man får hoppas att någon kännare av amerikansk politik får ge replik, till exempel Ronie Berggren, men det är ungefär lika osannolikt som att svensk media skulle släppa fram forskare som har en annan uppfattning om klimatförändringar – sanningen ska förtigas till varje pris i det naiva kungadömet i norr!

#onlyinsweden

2 reaktioner till “När det handlar om att sprida hat mot Trump ges det alltid spaltmeter i svensk media

 1. Ja, så är det. Det är en objektivt iakttagbar bild av verkligheten som du ger Jenny.
  Det finns spaltkilometer skrivna på nätet om detta. Varför uppträder Sverige som ett lydigt redskap? Varför finns det bara en åsikt som dominerar i regeringskontrollerad media? Varför finns det oftast bara en uppfattning om vad som är det rätta sättet att tänka och tycka om något, vad det än gäller nästan?

  Många försöker förstå och ser säkert många mekanismer, krafter bakom. I mina försök att förstå jag finner det användbart att se, förstå vad som hänt i Sverige över tid, då menar jag så långt tillbaka som det finns historiskt material. Historien formar ju ett land och vad som sker även framåt i tiden. Se bara hur de länder som haft krig direkt tagit itu med Corona och testat. Här i Sverige har man använt ”the swedish way”. Historia som vi lärde oss i skolan är en författarens uppfattning om vad som hände, den författaren ser med nutida ögon när han/hon blickar bakåt och väljer ut vad som ska berättas, väljer ut hur det som berättas ska tolkas. Historia är egentligen inget annat än en tolkning som i sin tur blir omtolkad, som i sin tur blir omtolkad osv osv. Det är därför det är så viktigt att läsa många olika historiker med skilda uppfattningar om vad som hände, inte läsa bara en eller två. Det, och att förstå att när man blickar bakåt så har man nutidens glasögon på sig i tolkningen av det som hände då. Det är inte alls säkert att det stämmer det man tror sig se. Så, många röster som säger olika saker, ja, ni förstår, i ett sådant samtal bryts tankar och åsikter mot varandra och då blir rimligen tolkningen av vad som hände mer ”sann”.

  På precis samma sätt är det nu. Vi försöker förstå och tolka vad som är sant, vad som är lögn, propaganda, vilseledande. Det är bara det att det är i stort sett omöjligt, allt går så rasande kolossalt fort, ett vansinnigt tempo som gjorts möjligt av den moderna tekniken. Hur kan det ens vara möjligt att hinna med att ta till sig och förstå allt som sker? Man använde sig av precis samma utspel förr i tiden, de var kanske tom skickligare än vad vi är idag, de hade bara inte tekniken vi har idag. Idag har vi regeringskontrollerad media dessutom.

  Om man vill förstå varför det ser ut som det gör idag (ref till Jennys artikel och fråga) finns delar av svaret i historien och delar av svaret i nutiden i en enda väv. På samma sätt som det inte finns någon offentlig debatt i regeringskontrollerad media, en debatt där olika åsikter tillåts brytas mot varandra, på samma sätt förhåller det sig inom S-rörelsen sedan säkert 70-75 år. Det var då utvecklingen mot denna likformighet startade. Redan Gunnar Myrdal, född i Skattungbyn, denne klartänkte och framsynte man (inte att förväxla med Jan Myrdal), ”såg det komma”.

  Så, vi ser det Jenny beskriver. Vad kan vi göra åt det?
  Vi kan reflektera och hoppas att det blir bättre.
  Under tiden får vi försöka leva våra korta jordeliv på det sätt vi finner bäst för oss själva. Inte så som någon annan säger att vi ska leva, förstå, känna, tro, utan så som vi själva vill och kan.

  Gillad av 1 person

 2. Både drottningen av kaos och Trumpen lever på konflikten. Den är det militärindustriella komplexets avledningsmanöver bort från fredliga människor som Tulsi Gabbard, Ron Paul och Jill Stein.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s