Könsstympning av flickor ökar när samhället stängs ned i coronapandemins fotspår

Coronapandemin har sedan en tid tillbaka nått Afrika och i många länder har man stängt ned samhället för att minska smittspridningen. Det betyder också att skolorna stängt och kontrollen försvinner. Det rapporeras nu om en ökning av könsstympade flickor i Somalia och personer som livnär sig på den barbariska sedvänjan går från dörr till dörr och erbjuder sina tjänster – det vill säga demolera små barns underliv med knivar, rakblad och glasskärvor.

Denna kulturella tradition är dock svår att få bort genom förbud. Se på grannlandet Kenya som förbjöd könsstympning 2011, men ändå får dras med fortsatta problem eftersom det finns många underjordiska kliniker som fortsätter med ingreppen. Kliniker dit många européer, bland annat somalier i Sverige, skickar sina döttrar för att få det bestialiska ingreppet utfört.

Det krävs en attitydförändring och förhoppningsvis kanske förbud i kombination med information om risker och komplikationer kan få yngre generationer att tänka om. Att det överhuvudtaget existerar tankar om att flickor som inte är könsstympade är ”orena” är absurt. Det finns mycket att arbeta med inom det här området helt klart – även i Sverige där flickor förs utomlands och kommer tillbaka med slaktade underliv som ger dem men för livet!

Källa: Hufvudstadsbladet

7 reaktioner till “Könsstympning av flickor ökar när samhället stängs ned i coronapandemins fotspår

 1. Visst är det tragiskt för flickorna, bli stympade och få besvär resten av livet. Man kan tycka att kvinnorna borde sätta stopp för det, eftersom många av dem själva är stympade men så verkar det inte fungera. Vet inte vad som ska till för att vända utvecklingen, men eftersom det kulturellt betingat lär det bli svårt.

  Gillad av 2 personer

 2. Jösses, är det någon som vågar göra uppror mot styret i Sverige? Hedersvåld, mord, våldtäkter och allt annat. Inte fan är det bättre här i Sverige, men förstås, precis som SIDA gör åt regeringen så pekar man åt annat håll så vi inte ska bråka här. Sverige är möjligen en moralisk stormakt i svenskarnas ögon med rätt att fördöma andra. Lär av Bibeln åtminstone, den ligger ju till grund fortfarande för mycket av vår moral, grandet och bjälken ni vet. Är det mer synd om kvinnan ovan än om den sköterska som blev våldtagen på väg hem från sitt Corona-skift på sjukhuset. Diskutera gärna detta ur moralisk synvinkel, jag ställer upp.
  Obs! Detta är inte en åsikt om vad Jenny ska skriva och inte skriva på sin sajt, det är upprördhet över att ni inte ser, är less på att kommentera närområdet eller helt enkelt inte vill.
  Flickor skickas till sina hemländer från Sverige och blir könsstympade. Vi importerar könsstympade som sedan ska ha sjukhusoperationer. Vi har hedersvåld. Säg vad vi inte har i den vägen. Flickor importeras för att bli tredje och fjärde frun, hela familjen lever på bidrag. Flickor skickas iväg från Sverige för att gifta sig med en gammal gubbe. Om vi inte haft de där människorna här hade vi inte haft just de problemen, de hade fått lösa det själva. Men någon vill att det ska vara svenskarnas problem.
  Jösses!

  Gilla

  1. Jag intresserar mig för både internationella och nationella nyheter samt politiska händelser, så ska du hänga på bloggen får du stå ut med det. Just saying!

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s