Ännu ett knivmord och fler bilbränder – en vanlig tisdag i det nya Sverige

Sent i går kväll knivmördades en man i 25-års åldern utomhus i Sollentuna men ingen är gripen och i Göteborgsområdet Lerum brann det i flera bilar. I går natt var det i Lund det hade brunnit bilar – dessa nattliga aktiviteter ter sig organiserade och vandrar runt från stad till stad. Vems bil brinner ikväll? Vems barn mördas i natt? Vems lada brinner i eftermiddag? Vem kommer att få huvudet insparkat senare idag? Vilka ungdomar kommer rånas på sina kläder efter skolan? Äsch, ingen bryr sig – inte ens våra styrande som har det yttersta ansvaret!

#detnyasverige

#viharvälingaproblem

Källa: Aftonbladet

15 reaktioner till “Ännu ett knivmord och fler bilbränder – en vanlig tisdag i det nya Sverige

 1. När det är okej att säga ”vi såg det inte komma”, inte vill ta ansvar eller inte kan stava till konsekvensanalys så sänder det signaler att egentligen är det inte så viktigt kunna styra Sverige och att vem som helst kan styra Sverige. När mord, sprängningar, våldtäckter, rån, misshandel, bilbränder och skolbränder präglar dagens samhällsbild och man ser att ingen i regeringen vet hur de ska tackla problemen så blir man rädd. Man undrar hur långt socialdemokraterna är beredda att gå för att behålla makten över Sverige, jag tror alla är överens att de helt enkelt inte har kunskapen, förmågan eller viljan att göra ett bra jobb, så länge de inte berikar dem själva. Tyvärr är det så att de som borde bli politiker inte vill och de som inte borde bli politiker blir det, detta är något vi måste ändra på. För spiralen går fortare neråt än uppåt.

  Gillad av 2 personer

  1. Tack kamrat för den sammanfattningen som jag hoppas och tror vi är många som delar!
   Min egen övertygelse är stark att S gör absolut vad som helst för att behålla makten. Fram till valet kommer det ske med en enorm upplåning av pengar till Sverige så att ett ”mutande” av allt och alla kan ske. Jag hade visst hopp att svenska kyrkan skulle kunna bli en medresenär i försöken att få allt förvridet, ruttet och galet som händer i detta land, det tror jag inte längre på. Kyrkan kommer välja, har valt, samma väg som hittills, tillsammans med S. Det är endast marginella förändringar i det budskap som sprids ut från regeringskontrollerad media av alla de slag nu jämfört med före Corona. Näringslivet är ”ryggraden” i samhället idag när myndigheter, statliga organisationer, rättsväsende och polis till stor del kontrolleras av regeringen. Dessvärre är inte heller näringslivet så angelägna att påverka de pågående förhandlingarna i migrationskommittén så att det blir färre utlänningar som importeras.
   Den cyniska politiken, det cyniska spelet från S handlar bara om den egna makten, inte ett dyft om vad som är bra för svenska folket.

   Gillad av 1 person

  1. Eller har, men inte tar det yttersta ansvaret.
   Sedan kan och bör man diskutera vad ansvar är för en politiker, det bör räcka till en tjock bok eller en kort sammanfattning på baksidan i tjock text. Båda stämmer tyvärr.

   Gillad av 1 person

 2. Realist du har helt rätt i din analys, näringslivet lär inte klaga så länge de vet vilka spelregler som gäller för dem och de har möjlighet att tjäna pengar, de ”rika” har alltid större möjlighet att lämna när skeppet sjunker. Jag tror som du att staten kommer låna upp en hiskeligt massa pengar, allt för att få så bra siffror som möjligt. De finns bara en baksida och de är att de blir vi som får betala tillbaka det med höjda skatter. Kyrkan ger jag inte mycket för, de har tappat i förtroende hos mig, man kan säga att de har valt fel väg. Sen har de kommit in personer som värdesätter både sina personliga och politiska värderingar mer än själva arbetet på många viktiga poster allt från media till polis.

  Gillad av 1 person

  1. Tänk vilken mäktig kraft kyrkan skulle kunnat vara om de predikade att människan måste värna naturen, vårt klot, guds gåva till människorna! I övrigt fortsätter allt, ni har sett att Naturvårdsverket ljög om hur många plastpåsar svensken använder, Svensk Handel är riktigt förbannade nu….vem hade makten att beordra Naturvårdsverket att hålla inne med de rätta siffrorna tills skatten var igång? Regeringen har akut brist på pengar. Allt kommer fortsätta rulla på på detta skändliga vis. Vi har inte en riktig demokrati längre, regeringen har makten över media, den kontrollerar rättsväsendet och polisen (på ett icke avsett vis), vi har ett ministerstyre som vi aldrig tidigare upplevt, partier från höger till vänster samarbetar och levererar samma politik oavsett vad de lovade i valrörelserna. Det fundamentala ansvarsutkrävandet fungerar inte. Tillståndet ur demokratisk synvinkel är värre, mycket värre och sämre än i våra grannländer, ja det är få europeiska länder som har gått i en så totalitär riktning.

   Gilla

 3. Tillåt mig att kort påvisa hur falskspelet fortsätter politiskt. De flesta har säkert redan hört det på nyheterna. I januariöverenskommelsen ingick att pensionsåldern ska höjas. S vill nu också skede införa ett pensionstillägg för de som har lägst statlig inkomst, detta ska ske FÖRE valet. Nu säger Pensionsmyndigheten att det inte finns tillräckligt många kompetenta inom myndigheten som kan hantera och utforma BÅDE pensionstillägget och höjningen av pensionsåldern (det är verkligen komplicerad materia, budgetmässigt, juridiskt osv). Häng med nu, nu driver S igenom ett pensionstillägg före valet och kommer få röster på det naturligtvis. SAMTIDIGT blockerar man å detta sätt möjligheten att genom administrativt hanterande av frågan 2023 gå till beslut om höjd pensionsåldern. S säger att pensionshöjningen SKA genomföras, (de tänker förstås att det ska ske längre fram när frågan inte bedöms kunna störa valet). Socialförsäkringsministern, fähunden och trixaren Ardalan Shekarabi, säger nu idag i en intervju att S vill genomföra BÅDA sakerna och han ska ta kontakt med pensionsmyndigheten och ”ge dem råd hur de ska prioritera”. Naturligtvis får han inte följdfrågan vad han menar och hur det ska gå till att få igenom båda sakerna enligt plan när Pensionsmyndigheten har sagt det den nyss har sagt. Vår socialförsäkringsminister står som vanligt och blåljuger journalisten rakt upp i ansiktet, det är hans signum, det går hur lätt och galant som helst. Detta är väl om något ett av många exempel på regeringens makt över media och enskilda journalister.

  På det här viset kommer det pågå fram till valet.

  Prio för regeringen borde självklart vara att inte skapa fler onödiga kostnader för svenskarna. Ingen journalist tillåts att fråga varför man då inte stoppar fortsatt import av utlänningar. Om det är en sak som budgetmässigt är solklar så är det att den importen är oerhört extremt dyr, förutom allt fruktansvärt annat den orsakar svenskarna och det svenska samhället. Ingen journalist tillåts på allvar pressa MP och S om VARFÖR fortsatt import av utlänningar är så livsavgörande för Sverige. Alla har vi sett att Sverige ska ta emot och tar emot kvotflyktingar som flygs in, Sverige har accepterat 5000 kvotflyktingar i år, FN plockar ut vilka som ska hit. Gissningsvis blir det de som inget annat land vill ha, outbildade, sjuka, gamla till stor del, människor som aldrig i sin levnad kommer bidra med en enda skattekrona. Undrar förresten hur dessa kvotflyktingar utreds medicinsk innan de dimper ner här. Är det säkert att de inte för in någon helt ny smitta?

  Bifogar här vad den där socialförsäkringsministern har som ”valspråk” på regeringskansliet hemsida i presentationen av sig själv, ”De som varit med och byggt landet genom sitt arbete har lagt grunden för vår gemensamma välfärd. De har rätt till en trygg ålderdom. Därför är höjda pensioner min främsta prioritering.”

  Jag förstår att det är ett pr-trick, men att springa runt med en fluga om halsen, det är magstarkt.

  Gillad av 1 person

 4. Medan jag ändå i skrivartagen, låt mig kort berätta varför jag då och då återkommer till min förhoppning att kyrkan skulle kunna blivit en kraft att räkna med när det gäller att bevara och skydda jorden.
  Själva plattformen som finns för att nå ut med ett budskap är ju unikt stark, kyrkan kan ju dessutom lägga till att ”Gud vill det”. Kyrkan kan framförallt hänvisa till vad som står i Bibeln, i Gamla Testamentet. GT skapades under det årtusende som föregick vår tideräkning, Gamla Testamentet skrevs på hebreiska, judarnas språk förresten. I Bibeln står ju att Gud skapade världen – himmel och jord, sol och måne, växter och djur och till sist människorna.
  Kyrkan står alltså teologiskt på solid grund om de hade valt att argumentera varför kyrkan borde engagera sig för att skydda och bevara den värld som Gud skapade för oss. Att engagera sig för att skydda jorden utesluter ju inte alls att ta hand om och hjälp de som själva inte förmår det. Jag knöt länge förhoppningar kring valet av nästa ärkebiskop (ej utsagt ännu externt vem det blir). Min tolkning av signalerna om vem det kan bli gör att jag tror att kyrkan fortsätter som hittills och inte bryr sig så värst om Guds gåva till människorna i praktiken.

  Det är förresten väldigt obehagligt att se hur svenska kyrkan samarbetar med islam. Islam är, som alla vet, en aggressiv religion med uttalade maktambitioner. Det ligger i själva läran enligt Koranen.

  Gilla

  1. Tänk vilken oerhörd politisk kraft som skulle skapas! Många som inte går i kyrkan eller är aktivt troende skulle uppleva det som meningsfullt att gå till kyrkan och lyssna till något som betyder något här och nu. Folk med liknande inställning skulle komma tillsammans, diskutera, resonera, komma med förslag och bli aktiva medborgare igen. Kyrkan har ju alltid eftersträvat världslig makt, här ger nu Bibeln legitimitet åt ett handlande som är gott och som människor skulle uppleva som gott. På köpet får kyrkan då politisk makt, tänk så många röster man skulle komma att förfoga över, kunna styra. Vi skulle slippa vända oss till lögnaktiga och svekfulla partier som exempelvis Miljöpartiet. Kyrkan skulle kunna sätta press på politiken att leva upp till sina löften. Ingen skulle på allvar kunna anklaga kyrkan för att enbart sträva efter världslig makt. Människor skulle strömma till kyrkorna tror jag, äntligen skulle man kunna göra någonting gott, för jorden, för sig själva, för sina barn och barnbarn, alla som deltog i detta skulle kunna känna den gemenskap som nu gått förlorad till stora delar som svensk. Till och med Greta skulle gråta av glädje tror jag och delta i psalmsången. Ja tänk så många nya psalmer det skulle skapas med ett innehåll som riktar sig som ett tack till Gud för den jord vi fick.

   Det skulle dessutom bli en välkommen motvikt mot islam som stadigt brer ut sig i Sverige och som kommer konkurrera i antalet själar med kristendomen så småningom.

   Visst vore det smart av kyrkan att muta in detta område för att samla och ena svenskarna? Svensken skulle kunna vända sig hit och inte behöva vara hänvisade till asatro eller andra ”religioner” som ofta har naturhänsyn på programmet så att säga.
   Människor som kommer samman kan frigöra enorma krafter, det har frikyrkorna alltid visat på.

   Gilla

   1. Realist, jag förstår dina förhoppningar, men hade inte satt allt på en häst. Jag tror inte att kyrkan når fram i dagens samhälle med sitt budskap, sin image eller den makten kyrkan har/haft. Tror inte heller det ligger i kyrkans intresse att samla svenskarna till sin kyrka, de har en mer kosmopolitisk tanke, varför är de annars så inbjudan till islam? Tror kyrkan vill se sig mer som ”samtligas”, ”hela världens” kyrka och det kommer inte fungera, hade de gått tillbaka till att värderat och predikat Guds ord med de underliggande normerna och värderingar som svenska kyrkan i mitt stycke bör stå för, hade iaf jag kommit.

    Gillad av 1 person

 5. Tack för kommentar, jag hade hoppats på någon så jag skulle få tillfälle att själv besvara frågan varför kyrkan aldrig kan eller kommer bry sig om naturen såsom jag skrev om ovan. I Bibeln lär vi oss om syndafallet när Adam och Eva åt av äpplet och när de då såg skillnaden mellan dem. Efter att Bibeln skriver om syndafallet betraktas naturen som fördärvlig, innan sågs naturen inte som så. Den kristna religionen kom och med introduktionen av myten om syndafallet nu i att ”motställa” sig naturen, kristendomen fick en fördömande inställning till naturen. Naturen kom att ses som något som måste styras och tuktas. Kristendomen har alltid talat nedlåtande om de så kallade ”naturreligionerna” (t ex olika indianska med många fler) som är MED naturen, inte MOT naturen. Inom kristendomen har Gud och Naturen blivit två åtskilda saker.
  Varför är detta då intressant över huvud taget idag? Jo, därför att man får helt olika civilisationer, helt olika sätt att organisera sina samhällen beroende på om tror, accepterar en myt man kallar syndafallet eller ej. Det är uppenbart för alla att människan sliter för mycket på vårt enda klot, skitar ner haven, förgiftar luften, lever i osannolika megastäder som sakta sjunker ner i marken dessutom när grundvattnet pumpas bort. Inom shintoismen i Japan finns inte syndafallet som företeelse. Om man nu ska bli lite ”djup” kan man säga att inom shintoismen är ”själen” en uppenbarelse av det gudomliga i naturen. Den här åtskillnaden mellan Gud och Natur finns inte heller inom hinduismen och buddismen. De flesta av oss kan väl acceptera att ”naturens processer” aldrig kan vara ”goda eller onda”, de bara ÄR. Men det är väl tveklöst så att människan inte är god mot vår enda ”natur”.

  Angående det du så riktigt skriver om att kyrkan ser sig som ”hela världens kyrka” så lär oss Bibeln får i Natt, 28:10 att Jesus säger ”gå därför ut och gör alla folk till lärjungar”. Kristendomen ville expandera precis som islam ville. Mycket finns att säga om detta, jag stannar här. Det är inte oviktigt att förstå att hur människan handlar och beter sig idag kan spåras långt tillbaks i tiden till idéer och tankar, inte minst i Bibeln och Koranen.

  Så, sådana här skriverier är ju lätta att förlöjliga och ironisera kring. Gör så om ni har lust och inte förmår ge ett annat svar. Självklart ska vi inte börja med någon annan religion eller så, jag redovisar bara efter bästa förstånd läget, vad som styr och påverkar kyrkan idag. Jag ville ge ett mer insiktsfullt svar själv på frågan VARFÖR svenska kyrkan kommer fortsätta krama islam, gömma flyktingar och med salvelsefull röst hålla barnsliga predikningar om ingenting. Naturen och hänsynstagandet till den anser sig kyrkan inte mandat att ha synpunkter på. I stället överlåter kyrkan den saken till politiker med mer eller mindre av psykopat-drag. Det har ju inte funkat så bra hittills.

  Gilla

  1. Globalisterna har infiltrerat allt utom Fria Sverige, NMR och AfS.

   Stockholmsbyråkratin har nätverkat ≈ 300 år.

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s