Ingen kommer ta bladet från munnen och vem kan klandra de stackars ministrarna – snart är det faktiskt sommarlov

Vi lämnar ännu en våldsam dag bakom oss och inväntar nattens oroligheter. Bland annat har en 25-årig man förts till sjukhus efter att någon försökt knivmörda honom i Jakobsberg, en kvinna blev i eftermiddags pistolrånad i Gamla stan i Stockholm av tre män och en man har hittats med knivskador utomhus i Borås.

Jag börjar själv tröttna på att rapportera om det som händer. Det är samma visa varje morgon och kväll – det skjuts, knivhuggs, brinner, sprängs, misshandlas och rånas – men oavsett vad som händer så är det oerhört tyst från de ansvariga ministrarna och jag är övertygad om att de inte heller kommer att ta bladet från munnen. Om tre veckor går riksdagsledamöterna på sommarlov – klart att ingen vill ta i denna heta potatis nu. Meningen är att vi medborgare ska skolas in i vår nya våldsamma vardag och acceptera att vårt land numera är otryggt, ty ingen i regeringsposition är villig att lyfta ett finger för att agera mot den grova kriminaliteten som alltmer ser ut att ha tagit över landet.

Det lär bli en överdjävlig sommar och många lär få sätta livet till, många kommer få sina liv förstörda för alltid och många kommer få se sin egendom gå upp i rök. I höst – ett år efter att man hade sitt första partiöverskridande sammanträde om hur man ska stoppa gängvåldet – kommer Morgan Johansson troligen komma till skott och på nytt sammankalla till möte. Kommer man överhuvudtaget överens ska det väl först utredas i evighet innan man slutligen kan besluta om nya lagar och regler som på sikt ska implementeras.

Ja ni hör själva, lagom till valet lär man kunna visa upp att man presterat och svenska folket kommer svälja köttbenet som man alltid gör. Sedan väntar en ny mandatperiod där man återigen kan skjuta problemet framför sig.

Jag har ärligt talat börjat tappa hoppet om en förändring såvida den inte kommer från medborgarna själva och det kommer nog aldrig ske eftersom vi är ett kuvat folk. Det nya våldsamma Sverige ser ut att vara här för att stanna!

#onlyinsweden

7 reaktioner till “Ingen kommer ta bladet från munnen och vem kan klandra de stackars ministrarna – snart är det faktiskt sommarlov

 1. Det skjuts och eldas lite överallt med ökade risker att oskyldiga drabbas. Vi kommer allt närmare ett skede där var och en skyddar sig och sin egendom efter förmåga. Alla dessa bränder av bilar kommer på sikt att ge en för många för dyr premie som leder till ännu fler oförsäkrade på vägen.

  Gilla

 2. Det finns inte någon kraft i Sverige som kan stoppa allt detta, inte ens om man ville. Det GÅR inte att stoppa, det är bortom kontroll. Hur stoppar man någon från att ha en tro, en religiös uppfattning som tillåter dem både det ena och det andra? Hur utbildar man 1 miljon lågutbildade eller outbildade? Hur övertygar man en klan om att alla ska arbeta som svenne och inte vara brottslingar?
  Min gissning är att efter valet 2022, oavsett vilka som bildar regering, kommer det blir lite justeringar, lite hårdare tag från samhällets sida, lite mer prat om plikter, skyldigheter. Jag har skrivit om det tidigare, varje regering med någon självbevarelsedrift kommer, men nödvändighet, behöva hantera frågan om SAMEXISTENSEN mellan de som är starkt troende på islam, de som inte vill eller kan arbeta för att de är för outbildade osv osv OCH oss andra. Situationen kommer skärpas till allteftersom ekonomin blir sämre, allt fler svenskar blir arbetslösa osv osv. Frustrationen och den sedan många år undertryckta ilskan över allt orättvist svensken tvingats svälja, detta måste en regering, ett samhälle hantera tillsammans med allt det som finns hos de importerade. De ser sig ju inte sällan som offer, utsatta, som de missgynnade osv osv.
  Som sagt, när ekonomin blir allt sämre måste politikerna prioritera och då jäklar…..

  Men först ska det delas ut lånade pengar där de gör som mest nytta för att ge S och MP röster i valet 2022.

  Gilla

 3. Hej Jenny!
  Tappa inte hoppet. Om du med flera slutar skriva om det som händer, då får de styrande som de vill. Det är tack vare de med dig som den ena efter den andra kan få upp ögonen för vad som pågår i vårat avlånga land. Ja, vi svenskar är lite ”långsamma” i tankebanorna, så kan det bli när ett folk är fredsskadade :O). Men utan er så är det ännu svårare för folk att få upp ögonen. Om varje person som börjar få upp ögonen, försöker få en till två personer att vakna till liv, så blir det till slut en förändring…..Hoppas jag :O/ :O)
  Vänligen från Nina

  Gillad av 1 person

 4. Jenny!
  Jag kan lätt leva mig in i din frustration över svenska folkets långsamhet och till och med slavmentalitet. Varför? Jo därför att jag – dock utan att vara känd som bloggare – liksom du också hittills utan framgång har försökt beskriva en ny väg jag funnit för den svenska sjukvården. http://www.care2care.org.

  När nyligen ”syrgasdöden” på kommunernas äldreboenden och sjukhem kom i blickpunkten trodde jag att det skulle uppstå en massiv resning i hela landet. Men icke. En efter en av anhöriga till de som dött – många helt i onödan – har framträtt och vädrat sin djupa vrede och frustration. Och sedan? Jo sedan har de ansett sig ha gjort sitt. I deras idévärld är det alltid någon annan som skall träda in och arbeta fram en lösning. Någon annan Jenny ! Någon annan är du, jag och andra eldsjälar. Men både du och jag börjar nu tröttna. Varför lägga ner hela sin själ på att rädda ett folk som inte vill rädda sig självt?

  Gillad av 2 personer

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s