Fader som hedersmördade sin egen dotter kontrollerade innan mordet att han skulle undgå dödsstraff

För ett tag sedan skrev jag om det uppmärksammade hedersmordet i Iran, där 14-åriga Romina Ashrafi blev halshuggen av sin far i sömnen efter att hon rymt hemifrån då hon vägrade acceptera att fadern nekat henne att få gifta sig med den 35-åriga man hon var kär i.

Nu framkommer det att fadern en månad innan mordet konsulterat sin svärson som är advokat, för att säkerställa att han baserat på iransk lag inte skulle få dödsstraff om han mördade sitt eget barn.

Enligt lagarna i den islamiska republiken anses det inte vara mord när en far dödar sitt barn. Enligt artikel 612 kommer fadern troligen att dömas till mellan 3-10 års fängelse.

Förfärligt styre i det landet och värst av allt är att Sveriges regering stryker republiken medhårs trots vetskapen om bland annat brott mot mänskliga rättigheter, tortyr, censur, inskränkning av yttrandefriheten, avrättningar av homosexuella, samarbete med terrororganisationer, kvinnoförtryck och hedersmord!

https://english.alarabiya.net/en/News/middle-east/2020/05/31/Iran-beheaded-teen-s-father-was-ensured-he-won-t-get-death-penalty-before-killing-her.html?fbclid=IwAR1beVvT0KbPRt3pPYVZ1l6UKYbgGllYXFYdgAVdN69uWfxvvUDB6cgGmtE

En reaktion till “Fader som hedersmördade sin egen dotter kontrollerade innan mordet att han skulle undgå dödsstraff

  1. Såna människor kan MP, V och S inte få nog av här i landet. Även andra partier är villiga till mer import om avtalet för att få regeringsmakt blir det rätta.

    Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s