Storbritannien har fått sin första kvinnliga domare som bär hijab – snart i en svensk rättssal?

För första gången kan en muslimsk kvinna som bär hijab intaga domarsätet i Storbritannien. Det är den 40-åriga Raffia Arshad som i förra veckan blev utsedd till vicedistriktsdomare i Burton-upon-Trent i distriktet Midland.

Midland är ett av de områden i England som har en hög andel icke västliga invandrare och i Burton, som ligger mellan Birmingham och Leicester, huserar ett stort antal muslimer.

Raffia Arshad ser utnämningen inte bara som en personlig prestation utan hoppas också kunna bana vägen för fler muslimska kvinnor i hijab i rättsväsendet

Visst är det glädjande att muslimska kvinnor kan arbeta inom rättsväsendet, men det borde i sådant fall ske utan slöja. Hijaben signalerar att man är en rättrogen muslim som följer Koranens regler och lagar, vilket rimmar illa med att hon ska arbeta med att tillämpa brittisk lag. Hur stor är risken att hon kommer implementera sharialagar när hon dömer muslimer som står åtalade i rätten? Det är en tanke som poppar upp i huvudet, men givetvis får man hoppas att så inte sker.

Jag tycker ändå att det sänder fel signaler att acceptera kvinnoförtryckande plagg i ett så pass viktigt yrke, där man möter människor från alla segment och hon lär även stöta på kvinnor som kanske flytt från förtryck samt inte förknippar hijaben med något positivt. I ett yrke där man representerar staten ska man enligt mitt tycke vara neutral och varken bära politiska eller religiösa symboler.

I Danmark är det inte tillåtet att bära hijab eller annan form av islamisk slöja om man är domare. Även i Tyskland har domare och politiker sagt stopp när en domare ville bära hijab. Att Storbritannien valt denna väg ter sig lite märklig i mina ögon – varför ge mer makt åt islam?

I Sverige får polisen bära hijab och turban. Vad gäller den svenska Åklagarmyndigheten var det tidigare förslag om att personalen skulle vara neutrala i klädseln, men i slutändan fegade man ur och följde Domstolsverkets klädkod – det vill säga fritt fram för religiösa klädesplagg.

Det skulle inte alls förvåna mig om vi snart får våra första kvinnliga domare och åklagare i hijab även i Sverige – är det någonstans islamiseringen gått för långt så är det här och ingen har tyvärr kurage att säga stopp!

#stoppaislamiseringen

https://denkorteavis.dk/2020/nu-den-foerste-dommer-i-storbrittannien-med-muslimsk-toerklaede-nu/

9 reaktioner till “Storbritannien har fått sin första kvinnliga domare som bär hijab – snart i en svensk rättssal?

 1. Om hijaben är svart då kommer jag att tänka på salafisterna=Isis och det per definition en odemokratisk symbol för deras tro är baserad på Imamernas åsikter vad som rätt är.

  Och många gånger krockar det direkt med Sveriges rike lagbok.

  Jag kan förstå om turbaner är accepterat men eftersom Islam och Isis har proklamerat att de vill ha makt över övriga länder och regioner så sänder det helt felaktiga signaler att släppa in sådana plagg i rättssalen/rättsstaten Sverige.

  Gillad av 1 person

 2. Hur kan man uppträda neutralt som domare i en domstol, när man tillber en ideologi som anser att sharialag står över brittisk lag?
  Här måste ju ovillkorligen uppstå en intressekonflikt!

  Gillad av 2 personer

 3. Britternas eliter är huvudskälet till att radikal islam har kommit att breda ut sig.

  Det går tillbaka till rent geopolitiska motiv att förhindra utveckling av arabvärlden och motverka sekulär arabisk nationalism.

  Dessutom var en viktig anledning att utnyttja radikaliserade muslimer som vapen mot britternas rivaler.

  Förutom allt annat kommer kanske även rent affärsmässiga motiv in.

  Stora order till UKs vapenindustri tex.

  För att kunna utnyttja islam har man sen hundra år genom frimureriet byggt upp muslimska brödraskapet.

  Dom stryker islam medhårs eftersom dom vill använda dom mot sina rivaler och har hållit på med det sen 1800-talet. Det tilltänkta bytet är tex Ryssland och Kina.

  Sverige i egenskap av osjälvständig vasallstat kanske går att begripa men UK har hela världen som tilltänkt byte.

  Sverige har självskadebeteende men UK har mer tanke bakom sitt agerande.

  Det kan vara av intresse att känna till att den brittiska monarkin har ett landägande som motsvarar den sammanlagda ytan av Ryssland och Kina. Ganska precis faktiskt.

  Detta nämnt ifall någon skulle ha fått för sig att det brittiska imperiet inte finns längre.

  Kevin Cahill med anknytning till House of Lords skrev 2011 ‘Who owns the world’ där det framgår att
  dom äger 6,6 billion acres, vilket motsvara 17,9% av jordens landterritorium.

  Från dessa stora ägor erhåller britterna även välkomna inkomster till statskassan.

  Gillad av 1 person

 4. Rättsväsendet bör stå fritt från politiskt och religiöst inflytande i utövandet.Hur blir det med politiskt tillsatta nämndemän eller med åklagare som öppet flashar sin politiska hemvist? Sverige är så långt ifrån en rättstat man kan komma.Det enda landet som jag kan komma på har en fungerande rättstat är USA.

  Gillad av 1 person

 5. Här i Sverige behöver domarna inte huvudduk eller bekänna sig till den muslimska tron, vi har ju domare som dömer till deras fördel ändå när tolkningsutrymme finns i lagen. Och det gör det i varje lagavsnitt. Vi har nämndemän som avslöjats döma efter muslimsk tro och kultur, hur omfattande kan det vara tro?
  Se på den vita kvinnan som fick hela 18 års fängelse för att hon dödat sin sadistiske sambo. Vad blir utfallet av rättegången mot den som är åtalad för att ha mördat Wilma? Trots att Wilmas avskurna huvud återfanns i en väska i garderoben hos mannen skulle jag tro han går fri och får skadestånd dessutom. Otaliga mördare som bekänt sig till islam har fått mycket milda domar här i Sverige genom att helt enkelt blåneka trots bärande bevis. Våldtäkter har systematiskt prioriterats ned straffrättsligt, våldtäktsmannens påstående att han blir förföljd i hemlandet om han utvisats har godtagits direkt utan prut. Som om han inte visste det innan våldtäkten, att han riskerade utvisning om han våldtog?
  Men han visste ju redan innan att han har domaren på sin sida, det skulle gå bra att straffa den svenska horan och dominera lite utan kännbart straff. Det går ju bra också, eller hur?

  Gilla

 6. Som muslimerna brukar säga att en svensk kommer inte dömma en
  Muslims rättvist.
  Så kan man med ännu mer säkerhet garantera att man inte får en
  Rättvis dom av dem.

  Hoppas verkligen jag slipper se dessa spöken i rättsalarna.

  Men om våra politiker inte öppnar ögonen kommer framtidens
  Domstolar med dödsstraff och stening tillbaka.

  Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s