S fortsätter sitta i orubbat bo medan M går om SD och intager andraplatsen

Oavsett om Sverige hanterat coronakrisen sämre än många andra länder, att extremismen växer i landet och den grova kriminaliteten som går allt längre ned i åldrarna är mer närvarande än någonsin, så fortsätter Socialdemokraterna att befästa sin position som det största partiet i landet – iallafall när 3.976 slumpmässigt utvalda röstberättigade svenskar fått tycka till i Novus senaste mätning.

Novus tippade helt fel inför föregående val tänker ni säkert då och det stämmer, men trenden har hållit i sig hela april hos alla mätinstitut så tyvärr är det bara att konstatera att det är så här läget är för närvarande.

M har nu intagit andra platsen och knuffat ner SD till bronsplatsen – inte heller det är förvånande eftersom M synts mycket i debatten de senaste veckorna samt gjort många bra uttalanden, medan SD varit fortsatt passiva som verkar vara en del i partiets strategi eftersom det varit så under en längre tid.

L ligger fortsatt under riksdagsspärren och får snart börja be till högre makter om de ska lyckas slå sig tillbaka. MP har tyvärr mer tur och lyckas precis hålla sig kvar, medan C är stabila och inte rört sig nämnvärt.

Inte mycket mer att göra än att invänta post corona-smällen – först då kan vi se hur pressade människor resonerar kring våra folkvalda.

Bildkälla: Expressen

9 reaktioner till “S fortsätter sitta i orubbat bo medan M går om SD och intager andraplatsen

 1. De utfrågade väljarna tycks i stort bestå av en grupp lallande stollar som inget fattar eller förstår, varför de bör benämnas för vad de är, nämligen idioter. Detta torde vara den enda möjliga förklaringen.

  Gillad av 2 personer

  1. Jag har många gånger fått mothugg när jag påstått att det offentliga Sverige har ont om pengar, tom av mina egna barn. Verkligheten visar sig allteftersom som den är apropå hllvikens som vanligt intelligenta kommentarer med rätt bild. Det har passat att påstå att det är för miljön man höjt alla skatter som vi fått under S regeringstid, man har hittat på skatter och påslag överallt när det i stället handlar om att det inte finns pengar att försörja bortåt 1,5 miljoner människor som inte bidrar. Svenskarna försörjer också via SIDA med sina 80 årliga miljarder en myriad av folk på kontor överallt i Sverige och världen.

   Alla ser vi de enorma behoven som finns i Sverige, alltifrån eftersatt infrastruktur (vägar, järnvägar), nedrustat militär, nedrustad tull, nedrustat sjukvård (obs, pengar öses in i sjukvård men inte där de ska vara, t ex på det ska finnas tillräckligt med sängplatser inom slutenvården), nedrustad äldrevård osv osv. SAMTIDIGT öses det ut enorma pengar via alla dessa fullständigt horribla myndigheter på fullständigt absurda saker. Alla dessa människor med mer än god lön på myndigheter och statliga institutioner vars enda uppgift är att sprida allt mer skruvade bilder av hur ojämlikt vårt samhälle är, hur rasistiska vi är, hur hela samhället styrs av maktlystna och närmast onda män OCH hur ofattbart hjälplösa alla importerade är OCH hur osannolikt stort behov de har av bli hjälpta genom livet av svenskar som arbetar hårt och som tack får betala med egna avgifter UTÖVER skatten.
   Så hllviken, tack för den bilden. Nån som fortfarande tror att MP är ett parti som värnar miljön högre än att sitta i regeringen?

   Gillad av 2 personer

 2. Jag har inte så mycket mer av reflexion att tillföra än det Jenny skriver. Man kan och ska såklart alltid granska vem som utfört undersökningen, statistiskt underlag och metoder. Siffrorna i sådana här undersökningar har alltid en osäkerhetsmarginal på minst 2 %, läser man med de glasögonen kan SD t ex vara större än M och MP nere på 2 %. Jag TROR (men vet ej förstås) att man friserar siffrorna på detta vis när de presenteras. Man tillåter sig att plussa på och dra ifrån som det passar syftet. De som presenterar undersökningen har fått ett uppdrag förstås och syftet är att påverka befolkningen, t ex vi som skriver här.

  SD är för passiva tycker jag, varför är svårt att förstå. Det borde vara en enkel smash-boll att t ex peka på de 5000 miljarderna kronor som EU nu ska ge som bidrag (ej lån) till Spanien och Italien främst för att de inte ska lämna EU. Något annat syfte finns inte, självklart är solidariteten inte SÅ stor i EU. Vi minns väl hur man nyss slogs om munskydd. Men SD gillar ju EU numer tror jag. Förresten, i Sverige älskar S bidrag, men inte i EU? Jag hörde förresten på ekosändning hur den S-märkte EU-ministern Hans Dahlgren kallade Italien och Spanien ”utsatta” länder!!!! Häpnadsväckande, de är knappast utsatta länder. Svenskarna däremot är utsatta. Men så går det ideologiska snacket inom S. Det finns inte heller utsatta områden i Sverige, däremot våldsbejakande områden med våldsamma människor som inte vill acceptera vad som gäller här i Sverige.
  Men SD är för passiva, det finns ju massor av bollar att ”smasha in”. Interna problem hos SD? Pågående förhandlingar med andra partier som inte får störas??

  Gillad av 2 personer

 3. Själv tror jag att det vänder för socialdemokraterna när de börjar prata politk igen, just nu följer folket flocken. Folket vill ha en ledare man kan lita på och som kan visa vägen och just nu finns det tyvärr ingen som vill ta Stefans plats, vänta till hösten då kommer folket att undra hur de ens kunde tänka de tankarna om Löfven. Saker och ting förändras fortare än vad folk tror, blir mitt scenarium någorlunda rätt med större Corona problem, högre arbetslöshet, lågkonjuktur, stora problem för EU, konkurser osv så vänder det snart för socialdemokraterna för allt går inte att rädda med högre skatter, det vet till och med S.

  Gillad av 2 personer

 4. Godnatt Sverige.
  S ökar som samarbetar med flykting vänliga partier som Miljöpartiet, Centern, liberalerna och i viss mån är det samarbete med V med då Jonas Sjöstedt stödjer Stefan Löfven.
  M ökar som vill ta makten med flykting vänliga C, L och KD.
  KD röstade tex JA till en mycket generös anhörig invandring.
  Vi har alltså 2 läger dvs rödgröna regeringen och 1 annat alternativ som vill återinföra den mycket skadliga alliansen.
  Ni som tror M vill ha ett konservativt plock är lika lättlurade som dom som fortfarande tror på tomten.
  Ulf Kristersson har sagt i många intervjuer att han fördömer varje M kommun som samarbetar med SD och säger att dessa kommuner saknar moderata värdegrund och värderingar så en röst på M blir en röst på att återinföra alliansen som vill ha samarbeta med Annie Lööf och Centern men även liberalerna.
  Nej hela 7 klövern förespråkar mer eller mindre öppna våra hjärtan politiken igen.
  Jag säger tack och godnatt Sverige. Tack för denna tiden men nu kommer det bara gå utför för vårt land.
  Man ser redan att Sverige har flest dödsfall per capita i hela världen. Vi ser att skottlossningar fortsätter öka trota dyra satsningar på rimfrost.

  Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s