Sverige gör helt rätt som har invändningar – 8.000 miljarder är ingen småpotatis

Idag lade EU-kommissionen fram sina planer på ekonomisk återhämtning efter coronakrisen, som omfattar nära 8.000 miljarder kronor (750 miljarder Euro) i lån och bidrag till medlemsländerna. För att finansiera coronafonden föreslår EU-kommissionen att man tar in nya skatter och avgifter.

Sverige är tillsammans med flera andra länder – däribland Danmark, Holland och Österrike – starkt kritiska till att den största delen av stödet, ca 5.000 miljarder kronor, ges som bidrag och inte lån.

Sveriges för en gångs skull vettiga ställningstagande kritiseras dock av den förra EU-kommissionären Cecilia Malmström som inte kan begripa hur den svenska regeringen och oppositionspartierna kan vara eniga i denna fråga, vilket hon tror kan vara negativt för Sverige.
-”Det här är den största krisen vi står inför med miljoner arbetslösa och kanske 100.000 döda. Det är klart att vi måste rusta Europa, det ligger i Sveriges intresse som exportberoende land. Sverige kommer bli fullständigt isolerat om man vidhåller principen att vara snålast i Europa.”

Jag var inte glad i Malmström när hon var aktiv EU-politiker och jag kan inte heller påstå att jag saknat henne efter att hon dragit sig tillbaka – tvärtom, särskilt vid tillfällen som detta när hon ser på skattemedel som om det vore leksakspengar som vi kan slösa hej vilt med samtidigt som den egna befolkningen far illa.

Att Sverige för en gångs skull har en åsikt och vågar stå för den är väl bra!
Sverige är för övrigt redan isolerat – mycket tack vare både den oansvariga migrationspolitiken som övriga europeiska länder börjat få nog av och hanteringen av coronapandemin, så skadan är redan skedd så att säga.

Jag tycker det är förvånande att inte fler länder protesterat mot dessa horribla förslag – inser de inte själva att det är dags att stänga ned bygget och skapa ett nytt europeiskt samarbete med mer självstyre istället, som inte bygger på att försörja ett byråkratimonster med alldeles för många överbetalda representanter som vänder papper och som ska diktera villkoren för hur folk ska leva?

#swexit

https://www.dn.se/ekonomi/malmstrom-sverige-riskera-att-fullstandigt-isoleras-i-eu/

https://www.dn.se/ekonomi/eu-kommissionen-vill-ta-in-egna-skatter-maste-fa-klartecken-fran-sveriges-riksdag/

5 reaktioner till “Sverige gör helt rätt som har invändningar – 8.000 miljarder är ingen småpotatis

 1. Enda landet hittills som har gjort rätt är Storbritannien, de är de enda vinnarna på sikt. EU är dödsdömt men så länge det matas in pengar i monstret så lever den, man bara skjuter fram EU:s sönderfall. Allt är bara en illusion av något som inte går ihop, de enda som vinner på EU är de rika, globalisterna, byråkrater och självklart politiker. Förhoppningsvis så blir sprickan så djup denna gång att de helt enkelt inte går att laga och att folket i EU ser att vi inte ska ha en ny stat som dikterar villkoren för oss, en totalitär stat som styrs av några få personer.

  Gillad av 2 personer

 2. EU har öronmärkt 100 miljarder kr till ett nytt hälsoprogram. Bara sådär. Sedelpressarna måste igång på allvar nu.
  Med glädje i rösten säger kvinnan i P1 att ”Sverige får drygt 50 miljarder kronor i bidrag från EU:s nya återhämtningsfond”. Mest får Italien (820 miljarder kronor), Spanien (770 miljarder kronor) och Frankrike (390 miljarder kronor). Ingenting sägs om vad nettot blir när länderna betala in amorteringarna på det gigantiska lånet. Det är lån som tagits upp och som ska återbetalas gemensamt. Undrar hur den fördelningen ser u? Frankrike är världens 6:e största ekonomi och kan alltså bevilja sig självt stålar som de vill i princip. Tom Polen som är totalvinnare på alla sätt när det gäller att klämma pengar ur EU får 380 miljarder kronor. De som får mest, förutom Frankrike, är de som hotat gå ur EU och som är kritiska rent allmänt. Undrar om Ungern får något som tack för att de bromsat inflödet av så kallade ”migranter”. Det låter nästan som ”turist”, nästan som ett yrke.
  De där 704 ledamöterna i EU-parlamentet kommer att slåss och lobba till sista blodsdroppen för att försvara EU. Det kommer nog ta några år innan EU vittrar tyvärr, decennier skulle jag tro. Om inte något annat händer och det gör det ju hela tiden så vi får fortsätta hoppas.
  Regeringen borde känna lite motvind utifrån just nu vid kaffet och mazarinerna. Bilden av en moralisk och ekonomisk stormakt har fått sprickor i fasaden. Tom grannländerna tar det tillfälle som dyker upp och pikar Sverige. Så går det när man är stor i käften och tror sig veta bäst och inte kan föra sig på den internationella scenen. Få se om regeringen ska börja mucka med Kina igen. De borde i varje fall säga åt Norge att sluta dammsuga Östersjön på strömming mm som använder som mat till de odlade laxarna. Fet Östersjöfisk får barn och gravida äta 2-3 ggr/år med hänsyn till gifterna. Det borde vara nån liknande rekommendation kring norsk lax.
  Om inte det här (hela klabbet inkl Corona-effekter) leder till rejäl inflation inom 1-2-3 år ska jag äta upp en bit norsk lax.

  Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s