Staten ska inte finansiera skolverksamheter som undergräver Sverige och demokratin genom att stödja våldsbejakande extremism

I sitt remissvar till utredningen om nya regler för skolor med konfessionell inriktning konstaterar Säpo föga förvånande att ett flertal personer med kopplingar till våldsbejakande extremistmiljöer driver skolor och förskolor i Sverige, varför man ställer sig positiv till flera av förslagen på lagändringar som lämnas i utredningen.

Säkerhetspolisen ser att det finns verksamheter inom vilka det sker ”omfattande och långtgående radikalisering” och har under en längre tid påtalat problemet med extremism i bland annat skolverksamhet.

Enligt Säpo kan de kommunala och statliga bidragen på sikt bidraga till ökad radikalisering och tillväxt i extremistmiljöerna, vilket man vill stoppa genom att föreslå att det ska införas möjligheter för bidragsgivande myndigheter att neka eller återkräva bidrag.

Säpo vill också att det inrättas ett kunskapscentrum för att ge stöd och kunskap till myndigheter i bedömningar av organisationer, aktörer, extremism och andra antidemokratiska miljöer som till exempel bedriver skolverksamhet samt mottager offentliga medel genom bidrag från staten eller kommuner.

Utmärkt! Den pikanta frågan är dock varför regeringen inte åhört Säpos varningar som man tydligen flaggat för under lång tid? En inte alltför vild gissning är det har att göra med Socialdemokraternas avtal med Sveriges Muslimska råd från 1999 och att det numera finns uppenbara kopplingar till Muslimska Brödraskapet – två goda anledningar att blunda.

Har vi således ännu en tandlös lagändring att vänta som är full med kryphål?

Med tanke på att vi de senaste åren haft en regering som passivt valt att titta på istället för att agera inom flera områden, varav den växande extremismen och tillika grova kriminaliteten är två iögonfallande exempel på deras oduglighet, borde det tillsättas en haverikommission som granskar regeringens klavertramp och dit kan vi också lägga transportskandalen samt hanteringen av coronakrisen. I de bästa av världar skulle övriga partier fälla regeringen och ställa dem till svars för allt de inte har gjort, men så länge majoriteten av partierna sätter makten före rikets säkerhet och medborgarnas trygghet kommer detta fortsätta vara en utopi i demokraturen Sverige!

#onlyinsweden

#avgåregeringen

Säpo: Extremister driver skolor och förskolor i Sverige

3 reaktioner till “Staten ska inte finansiera skolverksamheter som undergräver Sverige och demokratin genom att stödja våldsbejakande extremism

 1. Tack, insiktsfull analys! Tänk om fler vågade och orkade föra en debatt, ett samtal på liknande sätt som Westerholm på ledarsidorna gjort, jag tänker då på all den finansiering som staten ger muslimska organisationer. Det är en oerhört omfattande verksamhet, en stor mängd organisationer och liknande som är inblandade. Det har ibland varit nästan svårt att tro sina ögon när man läser och dyker djupare in i ämnet. Det som står ut är att det är ett mycket medvetet och avancerat upplägg på alltihop som helt enkelt ger muslimska organisationer makt, både pengar, politisk makt och annan makt i samhället. Det finns som Jenny skriver en tanke bakom alltihop, det finns svenskar som lånar sig till att som jag ser det närmast förråda sitt land och svenskarna. Inflytelserika är t ex Broderskapsrörelsen inom S, många fler finns. Enskilda personer som t ex Mattias Gardell har varit viktig för islams framväxt i Sverige, se gärna vad han är inblandad i. 2010 tror jag det var gav han ut den famösa boken ”Islamofobi”. De där personerna som sätter orden, som hittar på slagorden som man sedan tystar människor med, de är de farligaste ofta. Idéer kan välta hela världen över ända nästan, se bara på kommunismen som började som ett samtal mellan filosofer i Berlin i en diskussionsklubb. Det blev inte så bra om man säger så.

  Gillad av 2 personer

 2. Är det inte konstigt att vi har en lagstiftning som gynnar
  Kriminella terrorister. Samtidigt som man plundrar hedliga Svenskar.

  Det är ofattbart att vi har terrorister som varit i is, som går
  Fria och lever på bidrag.
  Att vi har extremister som driver skolor, fritids och LSS boenden.
  Vi har massa kriminella flyktingar som startar företag med enda syftet
  Att plundra . Låtsas byggföretag, städföretag som inte gör något
  men skickar fakturor till
  Skatteverket och de betalar.

  De tar hit funktionshindrade från utlandet och importerar massa kriminella
  För uppehållstillstånd. Frågan är hur en funktionshindrad kan komma hit och ta
  Hit 20 personer och de betalar ut hundratals miljoner.

  När Svenska funktionshindrade har förlorat alla sina rättigheter.

  Hundra tusentals sjuka och funktionshindrade har förlorat alla sina rättigheter
  Medan importerade kriminella garanteras total tillgång till välfärden
  och extra generösa bidrag.

  Det ända som krävs för att få full tillgång till svensk välfärd
  Är att du inte är född i Sverige.

  Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s