13-årig iransk flicka halshuggen av sin far medan hon sov

En 13-årig iransk flicka halshöggs i torsdags av sin far medan hos sov i ett så kallat ”hedersmord” i staden Talesh i den norra provinsen Gilan. Fadern har arresterats.


13-åriga Romina Ashrafi hade rymt hemifrån efter att hennes far vägrat gå med på att hon skulle få gifta sig med en 35-årig man hon blivit kär i. Efter att flickan hittats fördes hon hem till sin far, trots att hon upprepade gånger förklarade att hon befann sig i fara och fadern dödade henne sedermera med en skära medan hon sov. Efter mordet uppsökte fadern polisstationen med mordvapnet i sin hand och erkände vad han hade gjort. Mordet har fördömts i sociala medier.


Fadern lär dock komma lindrigt undan eftersom han är offrets ”väktare” och baserat på Irans islamiska strafflag kommer fadern att vara undantagen från ”qisor”, en islamisk term som betyder ”vedergällning mot barn” eller återgivande rättvisa.


Det exakta antalet hedersmord i Iran är inte känt. 2014 deklarerade Hadi Mostafaei, en dåvarande senior polisrepresentant, att hedersmord stod för 20% av morden i landet.


https://english.alarabiya.net/en/News/middle-east/2020/05/26/Iranian-girl-13-beheaded-by-father-in-reported-honor-killing.html

4 reaktioner till “13-årig iransk flicka halshuggen av sin far medan hon sov

 1. Han, pappan som också är en mördare och islam tycker säkert att han i egenskap av icke åtlydd pappa visade stor hänsyn som inte väckte sin dotter innan han skar halsen av henne, skar halsen av sitt barn.

  Men det skärs av halsar, ja huvuden också ,här i Sverige. Vi får se hur det går i Wilma-rättegången till slut. Om den hade hållits i England eller USA t ex, så skulle fyndet av ett avskuret huvud i hans lägenhet, likhund som ger skall vid undersökning av sängen, lappen han skrev mm med stor säkerhet leda till dödsstraff eller livslångt fängelsestraff beroende på stat. Här i Sverige med en annan värdegrund och en lagstiftning som inte överensstämmer med rättsmedvetandet hos allmänheten, här finns stor risk att han blir frikänd. Men visst, hans argumentation är ju ungefär som så att ”vem hittar inte ett avskuret huvud på sin flickvän eller pojkvän i garderoben ibland? Taskiga kompisar som gör så och dessutom för över mina fingeravtryck till paketet”. Kanske köper rätten den argumentationen. Familjen har naturligtvis gjort sig av med kroppen. Det lär ju finnas stor kunskap om sådana saker i släkten sedan generationer.

  Det är den religionen man importerar till Sverige och som regeringen inte kan få nog många anhängare av. In med mer ojämlikhet mellan kvinnor och män, angrip den svenske mannen som hämtar barn på dagis, angrip honom för att vara kvinnofientlig. Vilka är det i Sverige idag som är kvinnofientliga? Vilka är det idag som inte tolererar homosexuella? Vilka är det som mördar kvinnor? Våldtar kvinnor? Inte är det den hygglige normalsvensken.
  En dag vänds knivarna kanske mot regeringen.

  Islam är oförenlig med demokrati. Nu har en statlig utredning lämnat sitt förslag som går ut på att de som startar skolor (med bidrag naturligtvis, med bidrag, våra skattepengar) måste skriva under att de accepterar någon sorts demokratibegrepp. Se där, verkligheten kom ikapp regeringen, precis som de inte kan förneka att det bombas och inatt t ex brändes 18 bilar på 6 olika platser bara i Upplands-Bro inatt.

  Det finns inte någon möjlighet att föra ett demokratiskt samtal med islam eftersom de tror, tycker, är övertygade om att islams lära står över allt jordiskt som begränsar den. Det är en aggressiv religion med politisk agenda. Målet med att delta i demokratiska val är att få den politiska makten och kontrollen, det ligger i religionens uppdrag.

  Gilla

 2. Mår illa när man läser detta och detta ska vara en av världsreligionerna! Förstår inte människor hur sjuk denna religion är? Förstår inte människor att denna religion bara är av ondo, finns inte ett enda muslimskt land som är en demokrati, finns inte ett enda muslimskt land som har skrivet på FN stadgan för mänskliga rättigheter, muslimska länderna är de enda länderna i världen som dömer enligt stenålderslagar, sharialagar. Islam är den enda religion i världen som tillåter att mannen ÄGER sin kvinna eller flera!! Folk måste börja förstå hur sjukt detta är. Varför gör inte de svenska feministerna mer för sina systrar som tvingas leva under islam?

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s