Nu är det sommar nu är det sol nu är det bil-bbq i landet

Man vet att man bor i Sverige när sådana här nyheter är vardagsmat, men för den som bryr sig brann det iallafall 17-18 bilar på sex olika adresser inom loppet av 30 minuter i Stockholmsförorten Upplands-Bro. Stockholmspolisen kan varken uttala sig om det finns något samband mellan bilbränderna eller följa upp ärendet eftersom det inte finns så mycket kvar av det som har brunnit.

Ned i papperstuggen med ärendet med andra ord och vinnarna är återigen ligisterna som förutom att roa sig med att elda upp andras egendom, även undslipper någon form av straff.

Varför skickar vi alltid signaler ut i samhället om att det är ok att bete sig hur svinigt som helst och att brott lönar sig? Tråkig start på morgonen, men det finns så klart viktigare saker för våra styrande att grotta ned sig i – som coronastrategier och hur många miljoner vi ska pumpa ut till FN de nästkommande veckorna!

#onlyinsweden

Källa: Aftonbladet

9 reaktioner till “Nu är det sommar nu är det sol nu är det bil-bbq i landet

 1. Det blir vi bilägare som notan för alla grillpartyn i förorterna. Inte nog med fantastiska påhittade skatter för utsläpp och annat.

  Gillad av 2 personer

 2. Kanske är bilbrännarna i regeringens tjänst? Regeringen vill ju att folk inte ska åka bil i Sverige, det är ju övertydligt. Enorma skatter som inte används till att underhålla vägar t ex. Kanske är det ett av många sätt att klimatkompensera, vad tusan det nu är för något. En intellektuellt havererad skrivbordskonstruktion. Men okej då, om vi ska snacka klimatkompensation så har jag ett förslag. Lägg ner MP, det borde ge 100-ig klimatkompensation.

  Gillad av 2 personer

 3. Har en granne som kom till Sverige från forna Jugoslavien 1969, han berättade att kriget på Balkan började med bilbränder, våldtäckter, sprängningar, misshandel och skjutningar. Han påpekar hur skört samhället är och människor inte är snälla när de har eller vill ta makten. Vår regering tittar bara på och tillsätter utredning på utredning istället för att ta itu med problemen. Tyvärr så finns det ingenting som säger att inte vi skulle kunna gå samma väg till mötes som forna Jugoslavien, även om det känns långt borta just nu, men de gjorde de säkert även för de människorna som drabbades på Balkan med.

  Gillad av 2 personer

  1. Det är ett klokt att reflektera kring det som förr framstod som helt omöjligt i Sverige. Att våga tänka det otänkbara.
   Många krafter är med och påverkar utvecklingen i Sverige i en för dem önskad riktning sedan länge. Men detta att S har övergivit svenska folket och adopterat en ny religion med vidhängande människor, det går ju knappt att förstå. Socialdemokratin som en gång i världen ville något helt annat!

   Naturligtvis vet S allt om vad som sker i samhället idag, tro inte annat, det är bara det att deras manöverutrymme är så mycket mindre nu och de vill ju absolut inte släppa taget om makten. Om S hade modet att avgå ur regeringen och forma sig kring ett nytt idéprogram under 4-8 år i opposition skulle de kunna bli en god kraft att räkna med igen. Själva utträdet ur regeringen skulle ge dem röster och få svenskar att känna att S står på deras, på vår sida igen. Men det kommer inte att hända tror jag.

   Sverige har utvecklats i klart totalitär riktning under en följd av år, det påpekar många debattörer, ledarskribenter och andra. Inklusive undertecknad.

   Frågan är vad som ska stoppa den fortsätta utvecklingen? Blir det Corona och dess följdverkningar och att det framstår allt tydligare att S inte är vad de säger att de är och att de inte gör det de sade att de skulle göra? Är det Corona som därigenom indirekt rubbar förtroendet hos de hittills trogna S-väljarna? Jag vågar inte sia om den saken. Men vad som går att se redan nu är att Sverige har blivit som många andra länder, som USA i miniformat på många sätt och vis även om så många svenskar väljer att inte se det ännu. Men det går inte för ens den mest trogne S-väljaren att blunda hur länge som helst.

   Så visst, det otänkbara hur ju redan hänt i Sverige. Det pågår just nu.

   Gillad av 3 personer

   1. Bra skrivet realist delar din syn, allt handlar om makt för socialdemokraterna och de driver sedan länge en klart totalitär riktning, allt för att kunna behålla och stärka makten.

    På frågan vad som ska stoppa den fortsätta utvecklingen, tror jag att Corona kan bli en del av det som löser det.
    Genom att det blir en riktig lågkonjunktur som rensar bort de företag som inte klarar sig(bra sköta företag som kursar byggs upp igen), blåser rent ekonomin i regioner och kommuner, får människor att inse att man kan inte leva på krediter, man kan inte bygga samhället på bidrag, en riktig utblåsning av ekonomin så vi kan bygga upp nytt igen på fasta grunder. Detta hade gjort att folket hade fått en helt ny syn på hur Sverige sköts och har skötts. Men även varit en ögonöppnare vart alla skattepengar tar vägen, de hade helt enkelt inte gått att vräka ut miljarder till omvärlden, ingen normal politiker hade vågat det i det läget. De som talar emot det är att staten öser in miljarder i åtgärder, men mitt sätt att se det är att staten bara flyttar fram deadlinen, lågkonjunkturen kommer komma ändå. Det är en naturkraft som ingen ekonom kan påverka allt de kan göra är att förskjuta den. Glöm inte heller att vi är precis i början av vad som verkar bli en lång och seg pandemi, framtiden får utvisa var samhället är någonstans när vi kommer igenom detta.

    Gillad av 2 personer

   2. Angående corona och de styrande så tyckte jag att detta klipp var väldigt intressant. Rekommenderas

    Gilla

 4. Finns det inte någon lämplig och trevlig myndighet som kan skicka ut en broschyr om att sommarens eldningsförbud även gäller bilar?

  Gillad av 1 person

   1. Det var egentligen menat som ironi, men i efterhand kan resultatet av broschyren ”Till dig som just bränt en bil” att allmänheten kanske får upp ögonen lite mer för det tokiga.

    Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s