Ingen vill kännas vid elefanten i rummet oavsett hur nära den står

Efter en vecka där bränder och våldsamheter avlöst varandra samt att det de senaste dagarna skett flera allvarliga incidenter med barn som förövare och offer, hade jag väntat mig att problemet med den växande grova kriminaliteten som kryper allt längre ned i åldrarna skulle vara i fokus i landets större tidningar – men icke. Om inte annat borde väl något politiskt parti tagit tillfället i akt för att vinna politiska poäng genom att ägna spaltmeter åt ämnet samtidigt som man pressar regeringen att agera, vilket inte torde vara en omöjlighet med kort varsel med tanke på att samma dag som Paolo Robertos sexköp offentliggjordes så kom åtminstone två politiska debattinlägg ut på kvällen och dagen efter hade regeringen kläckt ur sig ett lagändringsförslag, men nej då – ingen tycks vilja prata om elefanten i rummet. Vi har väl inga problem som vi inte kan hantera i det här landet?!

I dagens debattsidor skriver KD istället om vårdskulden medan SD orerar om bostadsbrist för unga och Karolina Klüft kräver att barnen i skolan ska få röra sig mer. Idrott två gånger i veckan och krav på att barnen är ute varje rast är väl tillräckligt med rörelse – jag hade hellre sett att Klüft kunde prata om skolans mer allvarliga problem som lärarbrist, för stora klasser, språksvårigheter, fallande studieresultat, bråk på rasterna och stökiga lektioner för där har vi de stora utmaningarna.

Tidningarnas ledarredaktioner kan man inte heller sätta sitt hopp till för där ligger fokus på att Sverige mobbas i Europa när vi inte får resa till andra länder och så klart finns det alltid något nytt sätt att formulera sig på när man ska fördöma mäns sexköp.

Det är uppenbart att vi ska tiga ihjäl problemet i det här landet och att våra styrande har för avsikt att få svenska folket att acceptera det nya våldsamma Sverige så att de kan sitta i orubbat bo även nästa mandatperiod, vilket inte är helt omöjligt eftersom de kuvade svenskarna i regel gör som de alltid gjort och tiger still samt snällt medverkar i farbror Statens agenda gång på gång – med drygt två år till nästa val har man gott om tid att bearbeta folket för att sedan låtsas som att man har lösningarna och agerar handlingskraftigt lagom till valspurten. Eller så planerar man för att införa en polisstat för att ytterligare ta kontrollen över folket och vad passar då bättre än att låta fullskalig anarki växa fram innan man börjar agera.

Man förstår att folk ger upp och flyttar från landet, det är heller inte konstigt att man själv tänker att varför ska jag fortsätta rapportera om det som händer när majoriteten av landets befolkning ändå inte bryr sig, för det är faktiskt så att de flesta svenskar inte tycker att vi har så stora problem och mer än gärna förlitar sig på staten och landsfadern Löfvén. Det är egentligen lika bra att låta landet krackelera helt och hållet – bara sluta bry sig. Det kommer faktiskt drabba mina barn mest när de är vuxna och inte mig själv i samma omfattning, så varför lägga tid eller kraft på något som inte bär frukt? Det vore så klart skönast att bara vända ryggen till som så många andra gör och blunda för det som händer – ignorera elefanten i rummet och låta våra styrande förgöra landet som de redan är på god väg att lyckas med. Tyvärr är det omöjligt i mitt fall då jag inte är funtad på det sättet, så kampen fortsätter i det tysta.

3 reaktioner till “Ingen vill kännas vid elefanten i rummet oavsett hur nära den står

 1. Nej, makteliten har aldrig haft folkets bästa för ögonen. Folket har utnyttjats för maktelitens egna intressen. Folket måste inse att ”gräsrötterna” måste bygga ett samhälle på sina egna villkor.

  MSM = Makten Som Manipulerar.

  Gillad av 2 personer

  1. Åja, det så kallade folket har minsann själva på olika sätt berikat sig den tid som varit. Det finns rätt många svenskar som inte gjort vad de bort göra genom åren, som tagit fördelarna av den goda tiden. Det är de som varje dag gick till jobbet och skötte sig som hållit igång Sverige. Som lämnat och hämtat barn på dagis. De som genom sin duglighet skapat företag som kunnat ge arbete åt andra. De som arbetat sig till en hög månadslön har också fått betala en oerhört stor del av lönen i skatt. Länge var de flesta med på det därför att man kände solidaritet. Men så småningom…..hoppas du ser vad som hände. Makteliten? Vilka är det? Folket röstade ju på S i alla år trots att de gjorde saker som alltmer var till nackdel för folket? Skulle folket bara vara ett offer för en ond maktelit under det senaste knappa seklet? Varför avgick inte S och tänkte till lite i stället för att sälja ut skolan, posten osv??? Blev S onda då och en del av ”makteliten” eller är de fortsatt goda men missförstådda?
   Nåt jäkla ansvar har den enskilde svensken, det går inte att bara skylla på att man är manipulerad. Man kanske fortsatte rösta likadant för att det tjänade ens egna syften, eller hur?
   Om vi däremot resonerar om de senaste 15-20 åren, ja, då har makten, dvs regeringen och S i första hand manipulerat. Ja, tveklöst. Om S hade hållit emot, avgått från makten, då hade de kunnat bilda en motkraft mot allt som sedan följde. I stället sålde de sig för att få inneha makten. Vi känner igen det från historien, jag avser då genom seklerna.
   Nu är det en ny tid. Vi får se vad som kommer.
   Men bäst är att sluta se sig som ett offer.

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s