Små notiser döljer utsatta barns vardag som vi tyst väljer att acceptera

Några små notiser i Expressen visar att även gårdagskvällen varit brutal för några stackare som råkat bli nya offer för de unga ligister som drar runt i gäng och gör städerna osäkra.

I Borås blev en pojke i 15-årsåldern överfallen och rånad av fem till sju svartklädda ungdomar som misshandlade honom samt tvingade till sig pojkens jacka. Pojken som hade smärtor i huvudet och blödde från en hand fördes till sjukhus. Ingen misstänkt har gripits trots spaning i området.

I Halmstad misshandlades en flicka i 15-årsåldern av ett gäng andra flickor som knuffade ned flickan i marken samt slog och sparkade henne i huvudet och magen. Flickan, som hade smärtor i mage, huvudet och på halsen, fördes till sjukhus.

Att våra barn och ungdomar tvingas leva med risken för att ständigt bli rånade, misshandlade eller våldtagna när de lämnar hemmet är i grund och botten vårt eget fel eftersom vi tyst accepterar det som pågår samt den oansvariga politik med kravlöshet som ett signum som bedrivits under alltför lång tid.

Våra styrande bara tackar och tar emot för så länge de styr över en flock med får kan de enkelt ducka för allt ansvar som åligger en regering!

#onlyinsweden

4 reaktioner till “Små notiser döljer utsatta barns vardag som vi tyst väljer att acceptera

 1. ÅTERVANDRING måste bli en ledstjärna i den framtida politiken, om vi ska ha en chans att få ordning och trygghet i vårt samhälle igen.

  Gillad av 2 personer

 2. Återvandring kommer nog dessvärre inte att vara möjligt politiskt. Men det som är möjligt och rimligen kommer ske i något mer anständig nivå är verkställande av utvisning av de som fått utvisningsbeslut respektive de som helt enkelt inte ska vara här. Problemet för en regering att lösa är vilket land utlänningarna ska utvisas till. Kanske kan man ta SIDA-pengar och muta div tjänstemän? De funkar ju i övriga världen och till viss del här.
  Detta kan vi hoppas på. Vi kan också önska att man förmår att, genom regelverk, genom ideologi och genom praktiskt nödvändighet, forma villkoren för hur samexistensen ska se ut. För att det ska ske måste många partier och grupper i samhället kunna erkänna vilka som är problemen, ytorna där friktionen för samexistens är som störst. Annars kommer det ju i villkoren för samexistensen bäddas in sådant som har en sprängkraft som kommer ge sig tillkänna genom just en explosion.
  Men ”som förr” kommer det aldrig mera att bli, nästan inte i något avseende.

  Gillad av 1 person

 3. Felet vi gjorde i början av 90-talet var att vi krävde inget i gengäld, vi bara lät allt vara i en naiv tro att de skulle bli ”svenskar”. Hade vi krävt att de skulle anpassa sig till det svenska samhället med att de ska lära sig svenska både i skrift och tal, acceptera vår religion, ta till sig våra seder, normer och värderingar. Skaffa sig en utbildning i de fall det behövs och börja arbeta så de kan försörja sig och sin familj, ta bort bidragen. Med andra ord bli svenskar, då hade de sett sig själva som en svensk från Syrien och inte som idag en syrier i Sverige.

  Begår man brott ska man straffas, är det ungdomar som är ute och rånar, allt från misshandel, rån eller förnedringsrån ska de straffas, här tycker jag att de är viktigt att samhället markera, är man svensk i det här fallet ungdom ska man få ett straff som känns, ex skickas till norrländska skogen och arbeta, raka av håret, alla ska ha samma kläder, inga besök, ingen telefon eller någon annan socialkontakt över nätet, prata med psykolog ( få den hjälp som behövs) för att få en så bra start som möjligt när de återvänder till samhället och få hjälp efter domen också.
  Är man flykting, fått uppehållstillstånd eller blivet svensk medborgare ska hela familjen utvisas. Då hade samhället markerat att det de har gjort är inte ok. Då hade familjerna tagit ett större ansvar över sin barn, för det blir med automatik för stor förlust om något skulle hända. Står helt enkelt för mycket på spel. Svenskt medborgarskap bör vara på prov i 10 år.

  Ingen ska kunna komma in i landet utan PASS

  Att det skulle bli ”som förr” som Realisten skrev, håller jag med om, men samtidigt är det väl framåt vi ska och inte tillbaka i tiden. Vi ska forma morgondagens samhälle efter de förutsättningar vi har, svårare än så är det inte.
  Sen hoppas även jag att ”den oansvariga politik med kravlöshet” ska få sitt straff, för det är vi svenska medborgare som får betala eländet.

  Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s